lördag 30 april 2011

Ingen eld....


Det blev inte så att vi åkte till någon eld i år. Vi hade planerat att åka iväg och sedan vara hemma hos oss och grilla med goda vänner. Men vädret gick helt bananas, det blåste och ösregnade. Ingen var speciellt sugen på att stå ute i det vädret. Istället var vi här hemma och grillade. Vi har haft en supermysig Valborg trots allt :-)

Det andra




- Posted using BlogPress from my iPhone

Skåp

Har hittat två fina skåp på Vadstena antikt :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Utflykt

Vadstena slott.

Idag ska vi åka en sväng till Vadstena. De har många fina antikaffärer där, jag hoppas att jag hittar något till sovrummet eller övriga huset. Vi har ju 400 kvadratmeter att fylla ;-) Här är det superfint väder, vi vaknade vi 07.00 av att solen sken in genom fönstret. Skönt att gå upp tidigt om man ändå känner sig utvilad. I kväll kommer fina vännerna M och P hit på grillat, en brasa ska också besökas. Det blir skoj!

Kram!

fredag 29 april 2011

Filmkväll

Bild:www.cdon.com

Efter "Så ska det låta" fortsätter vi kvällen med en film. Jag köpte "Harry Potter och dödsrelikerna" idag när jag var på macken. Jag gillar Harry Potter och det gör grabbarna med. Böckerna är fantastiskt bra och filmerna med tycker jag. Nu börjar det.... :-)

Kram!

Tvätt


Efter jobbet idag åkte jag ner till gymmet, jag tränade och solade. Det var superskönt, något av det bästa som finns att få träna riktigt hårt :-) När jag kom hem så gick jag in i vårat sovrum och där väntade en hög med ren tvätt, redo att läggas in, blä. Det är så tråkigt att lägga in tvätt. Jag tycker att jag precis fått undan tvätten så kommer det lika mycket ren tvätt till, så håller det på.... Det kanske blir så när man är 5 personer i hushållet, men ändå... Fredrik hjälper gärna till men grabbarnas kläder ser han inte skillnad på så den får jag ta. Hur som helst har jag fått undan allt nu så nu i kväll kommer det inte mer tvätt, hoppas jag....

Kram!

torsdag 28 april 2011

Största problemet.....

Delvis isärskruvad ugn.

Det största problemet här hemma just nu är det stora "aset" till ugn som står i köket. Det är en gammal ugn som man använde för att värma matkantiner på den tiden det var skola här. Hur som helst så väger den hur mycket som helst, det går inte rubba den. Enda sättet att få ut den är att skruva isär den. Det håller Fredrik på med nu. Vi måste helt enkelt få ut den för att kunna fortsätta med köket *suck*

Jag har åkt en tur i båten, trots allt :-) Det var roligt, grabbarna var helt överlyckliga. Kul att ha en båt när man bor precis vid en stor å, mycket fisk finns det också i Svartån.



Kram!

Torsdag


Pust, idag spelade Melkers klass semifinal i skolhandbollen. Killarna var jättenervösa men de lyckades,efter en jämn och spännande match, att vinna. På söndag spelar de final. Dagen idag har bestått av att arbeta med det kommande tillbygget av skolan, många frågor som ska behandlas och saker som behöver göras och lösas. Jag känner mig ganska trött just nu. Grabbarna och Fredrik ska ta en premiärtur med båten, jag avstår den.....iaf idag. Nu ska jag kolla runt lite på andra bloggar.

Kram!

onsdag 27 april 2011

Onsdag!

Det här fina fodralet till tändstickorna (design Kristina Stark) köpte jag i Stockholm.


Dag 2 efter påsklovet är avklarad. Det blev en lång dag. Jag hade ett uppskjutet utvecklingssamtal vid 16 och efter det var jag inne och pratade lite med rektorn. Fick positiv feedback, gör mig väldigt glad :-) Nu är jag hemma och väntar på att maten ska sjunka ner lite, sedan är det dags för power walk. Grabbarna och Fredrik ska försöka få i båten, de får väl ropa om de behöver assistans ;-) Annars händer det inte mycket, ska bara slappa i soffan tror jag. Ingen målning idag känner jag.

Kram!

tisdag 26 april 2011

Jobb igen....


Jaha nu har man klarat av första jobbdagen efter påsklovet. I morse var det segt att gå upp :-) men det var roligt att träffa de finaste eleverna igen. Vi har haft en bra dag med lite av varje. Jag slutade ganska tidigt idag, det var dags för skolhandboll för Melkers klass igen. Killarna spelade jättebra och det blev vinst med 11-1. Nu spelar det semifinal på torsdag, kul!

Vi blev med båt igår, glömde skriva det. Fredrik och grabbarna åkte till Finspång och köpte en Styrpulpet med en motor på 20hk. Den ska de ha i Svartån till fiske och så. Jag håller mig på land, sjösjuk är bara förnamnet ;-) Nu lite käk och sedan power walk.

Kram!

måndag 25 april 2011

Jag tror jag är kär.... :-)



Min nya klänning från Zara, skärp från Åhléns.

Nu i eftermiddags tog jag en paus i målandet och åkte till den lokala loppisen. Jag hittade en del fint som fick följa med hem (bilder kommer). När jag gick där hittade jag något som jag länge spanat efter, en gammal skyltdocka. Jag hittade en i en antikaffär i Vadstena för några månader sedan men den var så dyr. Tyvärr hade jag inte pengar så det räckte så jag fick åka hem snabbt och sedan passade jag på att ta ut pengar när jag hämtade Melker från en kompis. Så nu står den här hemma i sovrummet :-) Nu har vi både säng och skyltdocka i sovrummet, saknas bara lite andra möbler ha ha.

Edvins rum

Svårt att se kanske, kräkaprikos till vänster, vitt till höger.

Så här fint blir det :-)

Jag målar och målar idag med....mycket vit färg går det åt. Men det blir verkligen skillnad. Innan var det någon "kräkaprikosfärg" och en hiskelig bård på väggarna. Dessutom var det fullt med märken och gummigutta eftersom kyrkan haft rummet som lekrum när det var "öppet hus". Nu är det nästan färdigmålat, återstår att plocka ner alla lysrör, spackla och måla taket och sätta upp fototapeten *suck* Men det är faktiskt roligt när man ser att det blir så fint.

Sista dagen på påsklovet är det idag, jag ser fram emot att få träffa alla mina fina elever i morgon. "Min" klass äger :-) Jag har haft ett toppenskönt påsklov. Vädret har varit kanon, vi har hunnit fixa massor i huset, vi har träffat fina vänner, barnen har lekt med kompisar, mina systrar, min mamma och min pappa med familjer har varit här, jag har tränat och så ätit god mat :-) Hur har ni haft det i påsk?

Kram!

söndag 24 april 2011

Kvällspromenad.

Anneli badar lite.

Edvin och Vilgot.

Vi tog oss en promenad ner till en av bryggorna som ligger nedanför huset. Vi har sådan tur att Svartån rinner några hundra meter nedanför huset och det finns bryggor på flera ställen och även små badplatser. Vi ska köpa oss en båt så vi kan ge oss ut och fiska lite. Jag stannar nog på land för jag blir så sjösjuk :-( men barnen och Fredrik kan ju fiska. Nu är det mys i soffan med två av barnen. Melker sover hos sin kompis Alex, får mysa med honom i morgon :-)

Kram!

Planterat lite.



Vilket väder, det är inte klokt vad skönt det är :-) Idag har jag bara målat lite i Edvins rum, man vill ju vara ute när det är så fint väder. Istället har jag passat på att plantera lite blommor i krukor. Vi var på Plantagen och köpte blommor och nya krukor. Fy sjutton vad dyrt det är med lite större krukor.

På efter middagen kom min pappa med sambo och Fredriks pappa och Fredriks syster hit på fika. Nu ska jag snart bege mig intill stan och gymma lite, det behövs efter påskmaten. Fast godis har jag knappt ätit något, bra va?

Kram!

lördag 23 april 2011

Edvin fotar.

Kastanjeträdets knoppar.

Anneli

Man ser Roxen från kullen.


Edvin tog kameran och gick ut och fotade lite idag. Fina bilder :-)

Idag har jag hunnit måla lite mer i Edvins rum. Det blir stor skillnad, kanonbra! På eftermiddagen åkte vi en sväng till Plantagen. Där köpte vi en stor fin kruka och lite blommor, annat än penséer. Framåt kvällen kom vänner hit på grillat, mys. Får inte glömma att det varit sommarvärme här idag, fantastiskt!

Kram!

Fårtvål



Nu när vi har flyttat bor vi bara ett stenkast från den fina butiken Hantverksgården. Det är bara att sätta sig på cykeln och rulla nedför kullen, desto jobbigare på hemvägen ;-) I förrgår var jag där en sväng, skönt att få en paus i målandet. Jag tittade mest vad som fanns, men några saker fick följa med hem. Jag köpte ett stort zinkfat som fick bli fågelbad. Sedan köpte jag de sötaste tvålarna gjorda på fårmjölk, ett svart och ett vitt får. De gulliga tvålkopparna fick också följa med. Vill ni kika på vad Eva har i sin butik kan ni titta HÄR!

Idag är det strålande sol, men jag ska försöka hinna måla lite. Träna också hoppas jag....

Kram!

fredag 22 april 2011

Påskfirande.



Vi åt i finrummet, kul att använda det någon gång :-)

Idag har mina systrar med familjer och min mamma med sambo varit här. Vi tog påskfirandet idag då min ena systers sambo jobbar övriga dagar. Vi har ätit god mat och fikat på mammas goda påsktårta. Sedan fick barnen gå på äggjakt i vår hästhage. Alla hittade ett ägg tillslut.....det är inte lätt att komma ihåg var man har gömt dom :-)

Nu har alla åkt hem och jag har hunnit måla lite mer i Edvins rum, det blir så fint. Världens skillnad, kul! Innan vi tapetserar hans fototapet måste vi måla taket, suck.... väggarna går an men taket är jobbigt. Just nu har jag en paus i målandet, det är dags för en power walk längs med Svartån. Skönt att röra på sig efter all påskmat.

Kram!

torsdag 21 april 2011

Målat idag med :-)

Lilla söta Miranda.

Började måla i Edvins rum idag. Fick börja med att spackla igen lite hål. Eftersom att hans rum är gigantiskt, 70 kvadratmeter, så tänkte jag dela upp målningen lite, ha ha. Idag har jag spacklat och målat 1/4 del, jag målade väggarna vita, två varv. Det täckte bra så det räcker med två varv skönt! Så nu är alltså 1/4 del av rummet färdigmålat. Bara att börja med nästa del, det är inte så roligt att vara inne och måla när det är så fint väder dock.......

På eftermiddagen fick jag migrän så det var bara att ta medicin och krypa ner i sängen. Som tur var gick det över framåt kvällen. Vi har precis varit iväg och handlat lite påskmat. I morgon kommer mina systrar med familjer och min mamma med sambo. Det ska bli roligt.

Kram!

onsdag 20 april 2011

Målardag :-)

Vitt blir det :-)

Idag har jag hunnit måla lite, nu äntligen är vardagsrummet/matrummet färdigmålat. Då kan jag fokusera på inredningen nu :-) Tanken med vardagsrummet är att vi ska byta ut vår soffa. Den är ju ganska ny men den passar inte riktigt in. Edvin ska få den till sitt rum så ska vi köpa två soffor (en tvåa och en trea). Vi skulle ändå köpa en soffa åt Edvin så det här blir en bra lösning.

Annars har dagen varit ganska lugn. barnen har haft kompisar här. Edvin och hans kompis åkte till Hangaren (inomhusskatehall) på efter middagen. Edvin provade sin nya bräda, vi var och köpte den igår. Nu ser vi finalen i Sveriges Mästerkock.

Kram!

tisdag 19 april 2011

Fotbollsdag!

Segrare!

Dagen idag har bestått av skolfotboll. Jag var coach i Vilgots lag, de kämpade jättebra men gick inte vidare. Melkers klass däremot vann hela turneringen :-) Det var en glad kille som fick medalj. Vi var hemma igen strax efter två och sedan har eftermiddagen bestått av att vara ute i solen. Det har varit strålande sol idag också. Så skönt det är att ha påsklov när det är så fint väder :-)

Nu är det strax dags för en power walk, det gäller att hålla igång! Ha det bäst!

Kram!

måndag 18 april 2011

Mysdag

Vi var och tittade på runstenen som står vid kyrkan granne med oss.

Fika på kex är mums. Muminburken köpte jag i Stockholm.

Vilket underbart väder, här har det varit 20 grader varmt och sol. På eftermiddagen har vi haft kompisar här på fika. Vi har suttit ute hela tiden, jag har nog blivit lite röd i ansiktet. Jag hoppas att det fina vädret håller i sig. Nu är Melker på fotbollsträning och Edvin åker skateboard i Hangaren. Vi andra ska fixa och dona lite i trädgården. Ha det bäst!

Kram!

Uppe med tuppen....

Lite snabbare än en snigel sprang jag, ;-)

....nästan iaf :-) Trots sovmorgon så flög (nåja) jag upp ur sängen vid tjugo i åtta. På med löparskorna och ut på en runda (4km). Det var kanonhärligt i solskenet. Nu ska vi käka frukost och sedan ska vi städa och baka lite, grabbarna och jag. Ut i solen ska vi också försöka ta oss. I eftermiddag får vi fika/lekbesök.

Kram!

söndag 17 april 2011

Softish dag :-)

Fredrik ska koppla i fina spisen idag.

Härlig dag har det varit! Dagen började tidigt, Melker och jag åkte iväg på fotbollscup. Alltid trevligt att få stå och snacka lite skit med andra föräldrar och få se grabbarna lira boll :-) Efter fotbollen var vi bjudna på söndagmiddag hos fina vänner, det var supergott och vi hade det trevligt i solskenet. Thank´s M och P! Lite semesterresor blev också planerade. Det ser ut som om vi kommer utomlands i år också, fast vi skulle vara hemma och jobba med huset.... ;-)

Framåt kvällen var Melker på laserdomekalas och jag passade på att gymma under tiden. Väl hemma stack vi ut på power walk. Nu har jag precis slängt mig i soffan och blir imponerad av deltagarna i Mästarnas Mästare. Ha det bäst!

Kram!


lördag 16 april 2011

Café bord


Idag har det varit varierande aktiviteter. I morse åkte Fredrik och Melker iväg på fotbollscup, jag och de andra grabbarna åkte på handbollsklubbens stora avslutning. När alla kommit hem igen och vi käkat lunch åkte vi till min syster för att fira lite födelsedagar :-) Alltid roligt att träffas, kan inte fatta att hennes två äldsta blir 17 och 15 år. Tiden går fort.

På väg hem stannade vi på Ikano-huset. Nya benskydd till Melker inhandlades. Inne på Åhléns hittade vi ett jättefint café bord med 2 stolar. Det passade perfekt på vår balkong som vetter mot baksidan med utsikt över Svartån. Ljuslyktan och kuddarna köpte jag på Åhléns också. Nu blir det power walk och sedan ska vi grilla.

Kram!

fredag 15 april 2011

Påsklov :-)

Nu ska jag sova länge.

Åhh, nu har jag påsklov :-) Det känns så välbehövligt efter intensivt arbete i många veckor. Det har varit väldigt mycket med utvecklingssamtal, IUP, skriftliga omdömen och implementering av den nya läroplanen. Idag har vi myst och påskpysslat. Eleverna gjorde fina kycklingar och harar :-)

Efter jobbet åkte jag ner på stan en sväng. I morgon ska vi till min syster, hon och två av hennes barn har fyllt/fyller år. Så det blev lite presentshopping. Nu har jag precis vattnat alla blommor och strax ska jag ge mig ut på en power walk. Sedan blir det fredagsmys.

Kram!

torsdag 14 april 2011

Ett hål i väggen :-)

Här ser man köket som är en byggarbetsplats nu. Men det kommer bli fint.

Från köket ser man nu övre hallen/trappen.

Nu har vi äntligen ett hål i väggen mellan köket och övre hallen. Det har varit väldigt mycket jobb, välbyggt är bara förnamnet. De sista plankorna är 8 cm tjocka! Ok, man anger inte plankor i cm (säger min man), men tum säger mig inte så mycket :-) Mellan plankorna var det tätat med hästtagel. Fredrik har tagit bort de fina, breda, tjocka plankorna varsamt. Jag tänker mig att göra tex ett bord av dom. Vad säger ni om det?

Nu i kväll har jag varit på fotbollsmöte med Vilgots fotbollslag. Jag kommer vara med och träna dom, det ska bli roligt. Nu blir det att kolla in hockeyn lite.

Kram!

onsdag 13 april 2011

Snart så....



Golvet ser fint ut under plastmatta och masonit.

Idag har Fredrik fortsatt att riva väggen mellan köket och övre hallen. Det tar sin lilla tid. Det är ju inte bara att sätta motorsågen i väggen. Bakom masonitskivorna fanns en pärlspontvägg (målad i grönt) och bakom dessa brädor fanns tjocka och breda plankor. Man fuskbyggde inte förr i tiden :-)

Kram!

tisdag 12 april 2011

Köket

På den här bilden ser man köket. Där det lilla kylskåpet står och till höger blir det en stor öppning ut mot övre hallen/trappen. Det kommer bli mycket ljusare i köket, blir bra tror jag. Till vänster där de två hoarna är ska diskmaskinen stå. Sedan kommer den nya bänkskivan gå ända ut till kanten. Jag får ta några kort i morgon.

Kram!

Skolhandboll

Den här söta tavlan hittade jag på loppis.

Idag gick jag hem rätt tid, skönt att inte jobba längre än sin ramtid. Den senaste månaden har det varit sjukt mycket jobb. Efter jobbet åkte jag hem och damsög lite sedan stack Melker och jag in till stan för att spela skolhandboll. Melkers lag var superduktig och vann med 13-0. Nu spelar de nästa match om 2 veckor. Här hemma har Fredrik tagit fram motorsågen ;-), snart har vi en ny dörröppning i köket. Det blir en öppning mot trappen så man slipper gå runt för att komma till köket. Det blir nog kanonbra. Nu ska vi kolla in SM-finalen i hockey.

Kram!

måndag 11 april 2011

Lampa



Vi har fått upp en lampa i trappen. Vår trapp är ju gigantisk så den stora "maskroslampan" från Ikea passade perfekt. Här hemma har Fredrik börjat riva lite skåp i köket, kul :-)

Kram!

Varmt och skönt!

Melker tog på sig shorts på eftermiddagen.

Vilket väder vi har här, + 17 grader och sol. Jag gick hem vid 15 idag och hämtade barnen. Sedan har vi varit ute hela eftermiddagen. Jag har hängt tvätt, plockat grenar i trädgården och busat med hundarna. Passar också på att vädra lite i huset, känner en viss vandrarhemslukt fortfarande. Fredrik ska börja med köket idag, det ska bli så roligt. Jag längtar verkligen efter ett fräscht kök. Nu ska jag snart åka till gymmet en sväng, känner att jag behöver träna lite.

Kram!

söndag 10 april 2011

Hemma igen.

Fikapaus, jag köpte mig ett par Ray Ban pilotbrillor,coola :-)

Nu är vi hemma från vår tur till Stockholm. Vi har haft två jättesköna dagar, det behövdes :-) Vi bodde på Park inn i Hammarby sjöstad, ett jättefint hotell. Igår var vi inne i centrum, vi var bland annat i Gamla stan, Åhléns och NK. Idag åkte vi ut till Barkarby och shoppade lite i Stockholm quality outlet, vi hittade en del. På väg hem igen stannade vi till i Skärholmens centrum och shoppade lite till. Nu har barnen en bra vår och sommargarderob och jag och Fredrik har lite nytt också. Nu är det jobb en vecka och sedan ska vi fira påsklov. Fredrik jobbar så det blir jag och grabbarna.

Kram!

fredag 8 april 2011

Lite nytt!


Köpte en fin pumpflaska.

...och ett vackert påskägg.

Idag när jag kom hem låg det paket på trappan, så roligt :-) Jag har beställt lite saker från webbutiken Countrybymail. Bland annat har jag beställt en gammal skolplansch till Vilgot med September (hans månad). Den var jättefin, kommer bli kanon i hans rum.

I kväll ska vi grilla, det blir tzatziki och potatisgratäng till, mums. I morgon åker Fredrik och jag till Stockholm, vi ska vara där lördag och söndag. Shopping står på agendan, I lööve it :-) Barnen ska vara hos min mamma. Det ska bli skönt att åka iväg lite efter, flytt, städning, urplockning av gamla huset, utvecklingssamtal m.m. Nu ska vi bara slappa och så shoppa förstås.....;-)

Kram!