fredag 30 september 2011

Jobbat idag :-)

Vilgot har äntligen tappat en framtand :-)

Idag har jag jobbat och det har känts helt ok. Det var skönt att vara tillbaka hos mina fina elever och kollegor igen. Men suck vad mycket arbete jag har att göra. Nästa vecka börjar jag med mina utvecklingssamtal. Hann faktiskt med att ta ut och prata med 3 elever idag (hann 1 innan jag blev sjuk), bra bra. Så nu på eftermiddagen hann jag med att skriva skriftliga omdömen om 4 elever och IUP. Jag var supereffektiv :-)

I helgen åker jag och Melker till Karlstad på hockeycup, lör-sön. Så det blir en hotellnatt och att hänga i en ishall hela helgen. jag ska ta med mig mössa och vinterskor + varm jacka. Det är samling 08.15 i morgon, i KARLSTAD!!!! Vi åker hemifrån vid 04.30, *suck* Men det ska bli roligt att se grabbarna lira lite hockey.

Kram!

Nya kläder





Miranda är så fin i sina nya kläder. Ser lagom nöjd ut, ha ha.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 september 2011

Sista sjukdagen




Håller jag tummarna för att det är. I natt har jag sovit dåligt. Har hostat massor, känns som om jag hostat sönder revben. Det gör ont. Halsen är bättre iaf. Jag tänker gå och jobba i morgon, står inte ut hemma längre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 september 2011

Kallt nu!


Bild:www.dobaz.se

Nu börjar det bli kyligare och prinsessan fryser. Jag klickade hem lite coola kläder till min lilla plutt, hon får ju inte frysa. Hittade dom i webbutiken Dobaz.

Bästa




Lyssnar på Kungen. Tröstande när man är sjuk.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rapport från sjuksängen

Den här är klockren.

Känner mig liiiite bättre idag, hurra! Hostar fortfarande massor, mitt muskelfäste gör grymt ont. Hoppas på jobb i morgon, vi får se..... Edvin har blivit sjuk också. Han har feber *suck* idag är barnen hemma för de har studiedag. Melker har sovit hos en kompis så jag har sällskap av 2 grabbar.

Kram


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 27 september 2011

Ännu en sjukdag.


Jag är fortfarande sjuk, känner mig inte bättre. Jag har hostat sönder ett muskelfäste så nu gör det skitont att hosta. Hosta gör jag typ hela tiden, har också ont i halsen fortfarande *suck* Det blir att vara hemma i morgon också. Usch, jag vill inte ens tänk på allt jobb som väntar mig när jag kommer tillbaka :-(

Kram!

måndag 26 september 2011




- Posted using BlogPress from my iPhone

Hemma


Jag är hemma idag, känner mig riktigt risig faktiskt. Hade feber i morse och sedan så hostar jag så förskräckligt. Vid 08.00 ringde jag vårdcentralen, tänkte att de kunde fixa lite hostmedicin till mig. Tjejen i luren sa bara du får komma hit för undersökning, det låter inte alls bra det där. Så i eftermiddag får jag pallra mig dit.

söndag 25 september 2011

Deppigt värre.

Mössan värmer mina öron både inne och ute :-)

Jag hatar att vara sjuk! Trodde att jag skulle tillfriskna under helgen. Nu hostar jag värre än vanligt, kan knappt prata och har ont i halsen. Febern har jag inte tagit........ Skit, jag har inte tid att vara sjuk. Det suger verkligen att vara lärare när man är sjuk, det är svårt att vara hemma. Allt extrajobb som blir, blä. Dessutom börjar jag med utvecklingssamtal v.40. Jag har inte bestämt mig för hur det blir i morgon men det lutar åt att vara hemma. Jag tror att jag gör mig själv en otjänst om jag går och jobbar...

Kram!

Vilgot 8 år!



idag fyller vår lilla prins 8 år. Kan inte fatta att mitt minsta barn redan är 8 år. Vilgot är född 6 dagar för tidigt. Jag vaknade på morgonen av att vattnet gick (en ny upplevelse med de andra två fick de ta hål på hinnorna). Jag ringde in till BB och de ville att jag skulle komma in med en gång, detta för att han inte hade fixerat sig utan låg och snurrade. Tvåbarnsmor som jag var så svarade jag, "ja ja, jag ska bara äta frukost först och sedan måste jag lämna brorsorna på dagis. Jag kommer när jag kommer". Vi kom väl in vid 10 och sedan är han född vid 13. Jag hade bara lustgas som bedövning och det gick bra.

I morse var vi upp vid 07.00 för att sjunga för honom. Han fick skateskor, lego, en LHC-halsduk och tröja, hockeytape och ett akvarium. Vi ska åka iväg och köpa stenar och växter sen och om några dagar blir det fiskinköp. Han blev nöjd över sina presenter :-)

lördag 24 september 2011

Trevlig kväll.



Vi har haft fina kompisarna här på mat och tårta. Vilgot blev firad lite i förskott, han fyller ju i morgon :-) Det blev en trevlig kväll. Vilgot var nöjd han fick fiskedrag, lego och biocheck, sedan mumsade vi på en LHC-tårta också. Nu ligger han i sängen och försöker somna så det blir födelsedag snabbare.

Kram!

Söta


Sötaste vantarna hittade jag i fina butiken Hemma hos Emma.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lördag


Miranda besöker storstan (Linköping) idag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 23 september 2011

Min kloka pojke.


Vilgot och jag tittar på nyheterna. Då säger han: "Mamma jag tycker det är så bra att se på nyheter. Då får man veta vad som händer i världen. Sen kan man tala om för alla om det händer massa orättvisa saker. Det är otäckt men viktigt"

Fredag.


Köpte Melissa Horns nya skiva, kanonbra!

Skönt med fredag, speciellt eftersom jag mått lite sådär. Har haft en bra dag, men nu är jag trött. Ikväll blir det lite kakbak och slapp i soffan. Helgen är full av idrott och kalas.

Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 22 september 2011

Bullar




Nu har jag och Vilgot bakat bullar. Snart är det dags för provsmakning, mums!

Jobbat idag :-)

Älskar min fina ren från Affari, köpt på Götas boning.

Kanske inte skulle jobbat idag men gjorde det ändå. Det gick bra men nu känner jag mig trött. Har fått hosta också, jobbigt. Vi har haft en rolig dag men start av sagotema bland annat. Jag agerade vildvittra, ha ha. Barnen tyckte att jag var läskig (en del iaf). Nu ska jag försöka baka lite bullar med Vilgot, han fyller ju 8 år på söndag. fattar inte hur det gick till......

Kram!

onsdag 21 september 2011

Sjuk


Ja, jag mår inget vidare. Har jobbat idag men gick hem lite tidigare på eftermiddagen. Nu ligger jag nedbäddad i soffan :-) Tur att det är lite handboll på TV:n. Får kurera mig så jag kan jobba i morgon.

Kram!

tisdag 20 september 2011

Tisdagsmöte.

Fin gammal lampa i köket, köpt på antikaffär i Vadstena.

En lång dag på jobbet blev det eftersom vi hade husmöte nu ikväll. Jag hann dock iväg och gymma lite innan mötet, skönt. Det var ett bra möte, hurra för att det var det :-) Annars har dagen varit soft, förutom att jag har ont i halsen. Började känna det på eftermiddagen, skit också. Hoppas att det inte blir något med det. Nu mys med bästa pojkarna.

Kram!

måndag 19 september 2011

Mammas plutt.


Vilgot muntrar upp sin mamma med en egenbakad tigerkaka. Behövdes efter ett skittråkigt möte.

:-(




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lite mer kök.


Väggarna i köket är nu framtagna och de har börjat att slipas. Blir så fint :-) Vi har köpt en porslinsho, det har jag alltid velat ha. fredrik var mer tveksam, men med lite övertalning så.... Den är så snygg. Ska bli kul att se hur det blir när den kommer på plats. Först ska väggarna målas. I kväll har jag extramöte med styrelsen i handbollen *suck*

Kram!

söndag 18 september 2011

Tänker...

Tänka är något som jag är bra på, alldeles för bra ibland..... Har funderat lite över en sak som hände i fredags. Det var handbollsträning med grabbarnas lag (jag är/var tränare). Jag hade kallat till ett föräldramöte för jag hade ett beslut att berätta om. Jag har bestämt mig för att sluta som ledare i föreningen (av många anledningar). Berättade det rakt upp och ner för föräldrarna. Det som gjorde mig lite ledsen var att ingen sa något: inte "vad synd", eller "varför" eller "tack för att du har engagerat dig så länge". Kändes faktiskt lite tråkigt......... det var bara tyst....... Fast iof de kanske tyckte att det var bra, tänkte inte på det.

Duktiga killar.







Mina fina pojkar bakar sockerkaka.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Händer grejer.



Nu är masoniten borttagen, det mesta iaf..... En fin liggande panel bakom gör mig glad.

Köket på g igen.

Liggande panel bakom masoniten.

Här ska diskmaskinen stå.

Nu har vi tagit tag i renoveringen av köket igen. Det har varit så mycket med arbete, aktiviteter m.m så arbetet har legat på is ett tag. Skönt att vi är igång igen. Nu är det väggen där de flesta köksskåpen finns som ska tas fram. Där ska också diskmaskinen vara. När vi kikade bakom masoniten hittade vi liggande panel. Blir lite blandning av liggande och stående panel i köket, charmigt tycker jag :-)

Kram!

lördag 17 september 2011

Migrändag


Usch, idag har jag haft migrän hela dagen. Jag har spytt flera gånger, blä. Det är först nu vid 20.30 jag börjar känna mig lite ok. Medan jag har legat i sängen hela dagen har Vilgot och Melker haft hockeyträning. Fredrik och Vilgot har också varit och titta på Rally inne i Linköping. Den här lördagen försvann snabbt :-(

Kram!

torsdag 15 september 2011

Lerig dag :-)

Vilgot hejar på LHC!

Temat för dagen har varit lera till stor del. Första lektionen gjorde vi lönnlöv i lera. Barnen var så duktiga och gjorde så snygga löv (hade inte trott något annat iof). Nu ska de torka och sedan målas och lackas. Sedan fortsatte vi tema lera i spåret då vi sprang skoljoggen i ösregn. Det gick det med och alla kom runt och hade roligt samtidigt. Jag gick hem tidigt idag och hämtade kidsen. Sedan blev det en tur till gymmet. Ikväll är det elitseriepremiär för LHC, barnen är där. Två av dom står i LHC-klacken och den tredje i Brynäs-klacken. Vi får väl se vilka eller vilken av dom som är gladast när de kommer hem.

Kram!

onsdag 14 september 2011

Läxor


Den här fina koftan skickade jag efter från Junkyard.
www.junkyard.se

Vilken tid läxorna tar när man har tre barn. Speciellt om alla 3 har ganska många läxor, Vilgot (går i 2:an) har läsläxa, matteläxa, veckans ord och en skrivläxa till läsläxan. Lite mycket kan jag tycka själv som är lärare. Man får vara lärare hemma också. När vi var i Kolmården med jobbet hade vi ett seminarium med Leif Strandberg. Han sa mycket klokt: "Vi kan aldrig begära att föräldrarna ska göra vårat jobb" Föräldrarnas uppgift är att peppa barnen så det älskar att gå till skolan.

Kram!

tisdag 13 september 2011

Roliga dagar.

Snygg tatuering med fint budskap.

Efter två oerhört roliga och innehållsrika dagar i Kolmården är jag lite trött. Jag känner att jag har lärt mig massor och är sugen på att arbeta vidare. I morgon får jag träffa mina sötisar igen (elever), vad roligt vi ska ha! Nu i kväll har jag varit på ledarmöte i handbollen, både roligt och tråkigt. Nu duscha tror jag.....

söndag 11 september 2011

11 september



10 år sedan terrorattackerna. Det känns fortfarande overkligt när man tänker på det, hur kunde det hända? Hur kan en människa bli så hjärntvättad så man utför sådana handlingar, skrämmande. Jag minns vad jag gjorde den där dagen. Jag var mitt uppe i mammaledigheten med Edvin som var 2 år och Melker som var 7 mån. Som vanligt när jag skulle amma satte jag mig i soffan och slog på TV:n, då hade det första planet kraschat. Jag såg live i TV när det andra planet kraschade, jag såg människor som hoppade.... fy jag satt i en liten bubbla med mina små killar bredvid mig i soffan. Vad gjorde ni?

Segt


Miranda är också seg.

Det är lite segt här idag. Jag vaknade vi 10!!! Det har inte hänt på mycket länge. Melker har stuckit iväg på hockeyträning och jag ska ta tag i tvätthögen. Den är väldigt stor för tillfället. Kanske ska börja med kaffe?
Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 10 september 2011

Hemma igen.

Hemma hos mina älsklingar.

Nu är jag hemma efter en kanonbra styrelseutbildning. Vi är laddade för kommande jobb, kul! Här hemma har Fredrik haft fullt upp. Melker har klippt sig och haft fotbollsmatch och Vilgot har haft hockeyträning. Egentligen skulle Melker tränat hockey nu i kväll, men han fick en spark på matchen och haltar här hemma. I stället blir det mys här hemma med tacos och chips. Förhoppningsvis är det något bra på TV.

Kram!

fredag 9 september 2011

På väg




Efter en lång och hektisk vecka, den går till historien..... Så har jag inte fredagsledigt. Istället är jag på väg med styrelsen i handbollen på kurs. Den håller på till i morgon, jippie! Eller....


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 8 september 2011

Torsdag

Kaffe och Skånepepparkaka sitter fint nu!

Fortsatte på den inslagna vägen jag vandrat på denna vecka, fullt upp idag med...... Vi har haft utedag med alla 1:or och 2:or i Valla. 1:orna åkte hyrd buss medan vi med 2:orna kuskade lokalbuss med 44 st 8 åringar. Det gick jättebra, barnen var superduktiga men lite jobbigt är det allt. Sedan hade vi en underbar dag i Valla, med olika lekar/samarbetsövningar och grillning. Väl tillbaka på skolan igen var det bara att snabbt kolla över morgondagens planering och sedan bege sig in till stan och biblioteket. Där var det kurs i "alternativa läsverktyg", jätteintressant men jag var alldeles för trött för kurs. Kom därifrån strax efter 16.30, dödstrött. Men jag tog mig i kragen och åkte ner till gymmet, det var så skönt efteråt. Nu vilar jag i soffan, Fredrik och de två minsta är på hockeymatch. Edvin och jag ska kolla in true talent.

Kram!

onsdag 7 september 2011

Rörigt och roligt!


Vilken dag det har varit, rörig men rolig. Vi har haft kulturskolan hos oss idag alla tre lektioner. Barnen har haft bild (uppdelade på 3 grupper). Jätteroligt, men under tiden hade vi fotografering och arbetslagsplanering. Det blev lite rörigt, mest för oss vuxna tror jag. På eftermiddagen hade vi arbetslagsmöte, första gången jag höll i det. Igår blev jag vald till arbetslagsledare för lärarna. Jag tror det gick bra, kändes så iaf :-) I morgon är det utedag, hela dagen.

Kram!

tisdag 6 september 2011

Föräldramöte


Det blev en lång dag idag. På dagen har vi haft personalfotografering. Jag körde på "frökenlooken", svart kjol och blus ha ha. I morgon är det klassfotografering, funderar på att ha en mer avslappnad look då (världsproblem, eller hur?) Nu i kväll har vi haft föräldramöte. Det gick jättebra, har ju världens bästa föräldragrupp. Jag sa som det var: "Jag har skitkul med era barn varje dag" och det är så sant! Nu blir det myskväll med finaste pojkarna framför fotbollen. Kommer nog sova gott sedan.


Kram!

måndag 5 september 2011

Blött.


Herregud vad det regnade under fotbollsträningen, inte klokt. Både Vilgot och jag var genomsura efteråt. Det rann från håret ner under tröjan på ryggen, usch. Det värsta var att efter träningen (slut 18.30) skulle jag bara hem och lämna Vilgot och vidare till ett möte. Som tur var hann jag byta kläder, håret hann jag inte göra något åt, men, men :-) Nu vila lite i soffan framför nyheterna, sedan blir det nog sängen. I morgon är det föräldramöte på jobbet, mycket nu.

Kram!

Redo för fotbollsträning.




Att det alltid ska regna när Vilgot och jag ska på fotbollsträning... Har varit en bra måndag på jobbet.


- Posted using BlogPress from my iPhone