onsdag 30 november 2011

Meningslöst

Det här hade jag lust att säga till föreläsarna.

Idag var jag på en föreläsning som man blivit beordrad att gå. Det var det mest meningslösa, dåliga och slöseri med tid jag varit på. Trodde jag skulle dö, så jäkla tråkigt. De som föreläste för en majoritet lärare hade utgångspunkten att vi typ jobbade på fritids. De pratade om barns lek osv. Den ena ställde frågan, vad leker era barn och vad får de leka. Man bara: "Va, leka! Då åker de ut ur klassrummet, ha ha". Trodde aldrig att klockan skulle bli 17.30.

tisdag 29 november 2011

Tisdag

Ja, håller jag med om.

Är trött, sliten, vaknade med migränhuvudvärk. Jobbade ändå, kände mig lite bättre, orkade träna efter jobbet, nu sliten igen.....

måndag 28 november 2011

Bebismys.

En liten Maileg-nisse har flyttat in i fruktskålen.

Idag efter jobbet har jag sniffat bebis, så mysigt. Jag var och hälsade på finaste arbetskamraten som fick en lite gosse i september. De har precis flyttat till hus på landet. Det var jättekul att träffa henne igen, hon är oerhört saknad. De hade så fint i huset, blev riktigt avis :-) Nu blir det bara mys i soffan. Ett barn kom hem från handbollsträning nyss och ett barn är på hockeymatch och ska hämtas om en stund. Man sitter ofta i bilen och skjutsar och hämtar barn har jag märkt........


söndag 27 november 2011

1:a Advent


Har ni firat första advent? Här tändes det första ljuset i morse vid frukosten. Sedan var det dags att bege sig mot handbollshallen. Edvins lag spelade match, de vann med 32-6. En kanonbra insats av grabbarna, fint försvarsspel och uppfinningsrikedom i anfallet var roligt att se. Nu är vi nyss hemkomna och ska käka lite. Sedan blir det till att baka pepparkakor, har huvudvärk så jag hoppas att jag orkar.

Kram!


lördag 26 november 2011

Julfint


Lite julfint i köket med vita hyacinter.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 november 2011

Nu lyser det.

Snart så....

Nu i eftermiddag började jag sätta upp stjärnor och adventsljusstakar i fönstren. Jag har iof bara en adventsljusstake, resten är vita pappstjärnor i olika storlekar. Det blir så fint, men lite svårt att få till rätta känslan när det är 9 grader varmt ute. Tänkte gå ut och leta minigranar i helgen, då blir det lite julmysigt inne tycker jag. I kväll blir det bara mys och Idol.

Kram

torsdag 24 november 2011

Helt slut.

Edvin och jag.

Jag är helt utmattad efter två intensiva dagar på Rimforsa Strand med ledningsgruppen. Det har varit två oerhört bra och givande dagar. Jag känner verkligen att vi fått mycket gjort och vi har arbetat ihop oss som grupp. Sedan var det ett oerhört fint ställe att konferera på. I morgon är det hastigt och lustigt fredag igen, känns jättekonstigt. man blir veckovill när man är iväg sådär. Något annat som är konstigt är att det är första advent på söndag, hjälp.....

tisdag 22 november 2011

Tisdag


Ännu en bra dag på jobbet, vi har bland annat arbetat med sagoskrivande. Eleverna skriver fantastiska sagor för att bara vara 8 år. Jag gick hem tidigt idag, Melker skulle till vårdcentralen för att ta blodprov. På torsdag ska han på återbesök till kirurgen, då får vi svar på om allt är ok nu. I morgon åker jag bort med ledningsgruppen för de båda skolorna i området. Vi ska vara borta i 2 dagar och arbeta med den kommande organisationen. Det ska bli jättekul och spännande.

Kram!

måndag 21 november 2011

Cool tisha.


Bilder: www.junkyard.se

Fick hem en cool tischa från Junkyard. Den är av märket WESC och designad av grymt duktiga snowboardåkaren Ingemar Backman. Jag köpte även ett par mjukisbrallor med stil, från Urban Classics. :-)

Det har varit en bra måndag, så är det ju när man har de bästa och duktigaste eleverna i världen. Efter jobbet skjutsade jag Edvin på handbollsträning. Det är skoj att se vad han tar för sig i sitt nya lag.

Kram!

söndag 20 november 2011

Snälla tomten....

Osynlig kompis från Invisiblefriend.

Coola brallor från Junkyard.


En Ipad

Kjol från Desigual, finns hos Sid and Sally.

Jag önskar mig några få saker.... :-)

.....och så fred på jorden.

Kalasdag.

Den här sprider väldoft i köket nu.

Idag ska vi fira min systers minstingar. Alicia fyllde 4 år igår och Nellie fyller 6 år den 1 December. På förmiddagen har jag hängt tvätt, tvättat, bakat chokladbollar med Vilgot och hans kompis Malte. Måste köpa lite julblommor, hyacinter och amaryllis, längtar efter julen nu :-)

Kram!

lördag 19 november 2011

Sportlördag

Nöjd hockeykille.

Mycket sport har det varit idag. Vilgot har spelat och spelar fortfarande hockeycup ute i Ljungsbro. Full fart hela dagen och kvällen, men han är bara nöjd :-) Melker är också med som domare, första ispasset för honom efter operationen. Jag såg två matcher innan jag fick åka hem och hämta Edvin. Han och hans handbollslag skulle träffas inne i sporthallen för att se RP:s herrar spela match. Efter det ska de bowla och sedan gå ut och käka. Roligt att de hittar på saker utanför handbollen också. Edvin var helnöjd. I morgon blir det kalas för min syster småttingar.

Kram!

fredag 18 november 2011

Shopping inför advent.

Snart kommer de fram :-)

Idag gick jag hem vid 14, så himla skönt. Jag åkte och hämtade Vilgot och Melker och sedan åkte vi till Ikano-huset. Det var en del inköp som skulle göras. Vi köpte presenter till lill-kusinerna som fyller år, hockeykort till Vilgot. Sedan gick vi till bokhandeln och köpte grejer så vi kan göra fin, fina julkort, Melker köpte en stiftpenna och ett pennfodral. Efter det gick vi till Åhléns, där inhandlades tre vita pappersstjärnor, sladdar och lampor och en Lego Star Wars julkalender till Vilgot. Stjärnorna ska vara i köket, Melkers rum och Edvins rum. Jag har ju en del stjärnor och ljusstakar förut men de räcker inte till det här huset. Nu är jag redo för advent.

Efter Ikano åkte vi till Statoil och tankade och tvättade bilen i biltvätten. Det är alltid lika roligt, tycker både barnen och jag, ha ha. När jag var liten var jag rädd för biltvätten. Jag minns en gång när jag var med pappa och tvättade bilen. Vi stod utanför och tittade. När tvätten gick igång blev jag skiträdd och sprang iväg, snubblade och ramlade så illa så jag slog hål på hakan. Minns inte om jag sydde, ett ärr har jag iaf kvar.

Kram!

torsdag 17 november 2011

Torsdag

Köpte Zlatans bok igår, undrar om den är bra?

Idag har det varit fullt ös och så blev jag lite trött på mig själv. På lunchen idag skulle jag åka och köpa vaxdukar m.m åt skolan. Men när jag kom ut till bilen kom jag på att mitt Visa-kort var kvar i min kavajficka, suck! Det var bara att åka hem först och sedan vidare, så går det när man är tankspridd. På eftermiddagen hade vi drop-in på fritids. Eleverna visade allt fint de gjort och sedan fikade vi. Det var jättetrevligt att träffa och prata med alla föräldrar. Nu blir det slapp i soffan med kidsen.

Kram!

onsdag 16 november 2011

Förvirrad


Ha ha, tankspridd är bara förnamnet på vad jag varit idag :-) Har yrat runt ganska mycket på jobbet och glömt saker här och där. Dagen avslutades med att Edvins handbollstränare antagligen tyckte att jag var oerhört förvirrad, he he. Vi pratade med varandra om matcher, cuper och att de ska ut och bowla med laget. Men när jag pratade om en sak så pratade han om ena annan :-) När Edvin och jag åkte hem så stannade vi på Ica för att handla lite. Vi packade ner både det ena och andra, bla Zlatans bok och nya Pirates filmen. När jag skulle betala var inte mitt Visa-kort i plånboken. Jag fick ringa Fredrik som fick komma och lösa ut oss :-) Sedan kom jag på att i lördags när jag var ute lade jag kortet i min kavajficka, för att slippa ta med hela plånboken och väskan. Jag lade aldrig tillbaka det igen......

tisdag 15 november 2011

Cool plansch

Bild:www.sammyrose.se

Den här coola planschen från Sammy Rose vill jag ha. Fast jag är lite rädd för clowner....

Tisdag

Grabbarna förra julen.

Ännu en arbetsdag har betats av, lite närmare helgen. Idag har jag jobbat länge och fått koll på saker och ting. Nu känns det bättre, jag hatar att inte ha koll. Var supereffektiv på eftermiddagen :-) Är lite trött nu. I morgon ska vi göra experiment om luft, spännande! Nu kollar vi Äntligen hemma, kan behöva lite inspiration. Det är lite segt nu med renoverandet, men köket är nästan färdigt i alla fall.

Har ni börjat köpa julklappar? Det har inte jag, usch det blir nog skitstressigt på slutet. Får ta tag i det där.....snart.

måndag 14 november 2011

Bra och Blä!


Det var underbart roligt att träffa mina fina elever idag. Vi hade jätteroliga lektioner, vi byggde tal i matematiken bland annat. De är så duktiga! Sedan var det mindre roligt, man undrar hur folk tänker. Blir så jäkla trött, vissa människor suger energi.

söndag 13 november 2011

Lite trött!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Söndag

Mys med ljus i kopparfatet.

Redan söndag, i morgon blir det jobb igen. Jag har ju inte jobbat på 2 veckor nu, ska bli kul att komma tillbaka och träffa alla goa ungar. Idag har vi varit en sväng i Mjölby ishall. Melkers hockeylag spelade match. Melker var ju såklart inte med och spelade han var moraliskt stöd i båset. Han tyckte det var skoj att träffa alla grabbar igen, han längtar efter att åka skridskor igen. Annars städas det här hemma, behövs med jämna mellanrum har jag märkt ;-)

Kram!

lördag 12 november 2011

Lilla Sara



En bild från när jag var liten, ungefär 4 år tror jag. Man kan konstatera att mellangrabben är ganska lik mig :-)

Lördag






Lördagmorgon och jag vaknade vid 07:30, hopplöst att sova på morgonen. Edvin blev hämtad av kompisen vid 08:30 för färd mot Linköping och handbollsträning. Jag ska hämta grabbarna i stan när den är slut vid 10:30. Jag har börjat tänka lite på advent och vad jag har för stjärnor, ljusstakar som passar in i huset. Kanske måste investera i lite nytt ;-) Nu är det ju inte långt kvar. Igår var Melker och jag en sväng till fina Hantverksgården som ligger några 100 meter från oss (perfekt). Jag köpte fina snören, en Ledbergstomte och svagdricka. Svagdrickan köpte jag mest för att det var en så fin flaska, inte för att jag gillar svagdricka :-)

Kram!

fredag 11 november 2011

Egovärlden


Har tänkt lite på den värld vi lever i idag. Det är läskigt hur samhället har utvecklats tycker jag, alldeles för många är ego. Det är kriser i ekonomierna i Europa och i andra delar av världen, men det farligaste är inte de trasiga ekonomierna utan de trasiga människorna. Det finns ett utbrett politikerförakt och nationalismen breder ut sig, läskigt. Politikerna hanterar krisen på ett sätt som gör att klyftorna ökar i samhället, bara i Grekland har 400000 människor förlorat jobbet och en fjärdedel av människorna lever i fattigdom. Jag undrar vad som kommer hända i Italien nu efter Berlusconi?

Fredag




Har mitt coola linne från Svensk Punk idag, nice.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 november 2011

Klänningar


Bilder: www.junkyard.se

Hittade två fina klänningar hos Junkyard, en av mina absoluta favoriter när det gäller webbutiker. Känns som fina vardagsklänningar att ha till jobbet. Får fundera lite på det :-) Jag har beställt tid för tatuering till min syster och mig. Vi ska ha likadan på samma ställe, ska bli så nice!

Kram!

Lussebullar


Idag har Melker och jag fått tiden att gå genom att baka lussebullar. Gjorde efter ett recept där det skulle vara kesella i degen. har aldrig provat det förut, hoppas de blir goda. Vi ska provsmaka sedan. Melker hjälpte till och gjorde kanonfina lussekatter, men när det var dags för att grädda dom så somnade han i soffan :-) Han är fortfarande trött och sliten.

onsdag 9 november 2011

Hemmadag




Ny kappa från Rules by Mary och nya skor från Scorette.

Melker och jag har haft en mysdag hemma idag. Han har iof sovit ganska mycket. Två olika sorters penicillin gör honom lite trött. Jag har haft huvudvärk, beror nog på att den värsta oron släppt. Skönt att han mår lite bättre iaf. I morgon ska vi se om han orkar baka lussebullar :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 8 november 2011

Hemma

Den här fina skulpturen stod utanför barnkirurgen på sjukhuset.


Nu är Melker hemma igen. Det har varit 5 jobbiga dagar på sjukhuset. Läkaren sa att det var vila en vecka som gäller nu, sedan ingen hockey på minst 2 veckor. Efter 4-5 veckor får han sätta in sin första tackling igen :-) Skönt att ha honom hemma igen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 november 2011

Ännu en sjukhusdag


Idag har det varit ännu en dag på sjukhuset, dötrist. Men vad läskigt fort man kommer in i lunken på sjukhuset. Det som livar upp är när det ska tas prover, kommer mat, ges medicin osv. Mycket kaffe och TV-tittande har det blivit. Just nu är jag hemma en sväng, ska sova hemma i natt. I morgonbitti ska jag till sjukhuset igen så Fredrik kan åka till jobbet. Förhoppningsvis får Melker åka hem i morgon, vi håller tummarna.

Ett avbrott i tristessen idag var att TV-teamet från TV3 kom och filmade Melker. Det kommer sändas i TV-serien "Sjukhuset". Vet ännu inte när :-) Doktor Roger pratade med Melker om vad han varit med om och varför han får vara kvar på sjukhuset, han svarade så duktigt. Nu mys med de andra två prinsarna.

Kram!

söndag 6 november 2011

Lite bättre




Det här är "Tarmen". Melker fick honom innan operationen


Idag mår Melker lite bättre. Så skönt att han är lite piggare. Läkaren var här och sa att han måste vara kvar minst två dagar till på sjukhuset. Han måste få penicillin o sen har han inte kommit igång med att äta. Så det blir att stå ut med tristessen här i några dagar till.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 5 november 2011

Orolig




Usch idag har det inte varit så bra med vår lilla prins. Han hade 250! i sänka och mådde riktigt dåligt. Han får dropp fortfarande och starkt penicillin 4ggr/dag. Nu har han iaf precis varit uppe gått en liten liten sväng.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 november 2011

Min lilla pojke


Sitter här hemma i soffan och tänker på Melker. Vi har bytt så Fredrik är på sjukhuset, skitjobbigt att inte vara hos honom. Tänker på vilken tur det var att vi kom till sjukhuset i tid. Blindtarmen var ju spräckt och han hade var i buken. Nu får han penicillin 4 gånger per dygn rakt in i blodet. Först var det tre gånger men de har ökat på en gång. Min lilla hockeykille kommer inte få spela på ett tag. Han kommer få öva skridskoteknik om några veckor. Men matchspel är uteslutet minst 1 månad, han får inte bli tacklad eller få en puck i magen. Ja, huvudsaken är ju att operationen gick bra och att han är på bättringsvägen.

På sjukhuset.




Igår fick vi åka till akuten med Melker. Han hade så ont i sin mage. Det visade sig vara en blindtarmsinflammation. Vid 18 blev han opererad o blindtarmen var sprucken. Så nu blir vi kvar här tre dagar för han måste få penicillin direkt i blodet. Lilla gubben mår inget vidare.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 2 november 2011

Osynlig kompis.


Jag har hittat den bästa julklappen ever!!!!! På Invisiblefriend kan du köpa två trasdockor. Den ena behåller du och den andra skickas till ett barn som har en mamma i fängelse (och som måste bo där också) eller som bor på ett barnhem. Ni blir "hemliga, osynliga kompisar". Kostnad 599:- Värt varenda krona. Dockorna finns i olika utföranden. In och köp!!

tisdag 1 november 2011

Jul på väg....


Vädoftande rengöringsmedel och fin stjärna från Ellis corner.


Söt stjärna och vacker tofs med bjällror från Julias vita drömmar.

När man kikar in i sina favorit-webbutiker så finns det redan massor fint till jul. Man blir ju allt lite sugen på julen, eller hur? Jag har ju redan massor fina saker, men man kan ju aldrig få för mycket :-) De som följt min gamla blogg vet att jag gillar det enkla pyntet, inte massor röda tomtar. Det ska vara vita tomtar (om tomtar alls) och lite fina stjärnor och såklart Maileg-nissarna.

Vilken dag!

Innebandykillen

Dagen började tidigt med samling 08.00 för skolinnebandy. jag coachade tjejerna i Vilgots klass, de var jätteduktiga men gick tyvärr inte till semi. Vilgot har också spelat idag, de gick inte heller vidare. Men alla var glada och nöjda ändå. När vi var på innebandyn sa Melker att han hade ont i magen. Sedan kräktes han i bilen när vi åkte hem och han har fortsatt att kräkas hela eftermiddagen, kul, kul :-( Hoppas att det går över snabbt och att ingen annan av oss blir drabbade. Till råga på allt så har jag haft migrän nu i eftermiddag också, roligt lov.....