onsdag 31 augusti 2011

Bättre idag.


Jo, det har varit en bättre dag idag. Vi har bland annat haft en rolig engelska lektion, mina elever äger, rockar, typ bara bäst :-) Gulliga kollegor har jag också som är mån om mig :-) Nu ikväll har jag varit o köpt mig nya löparskor, mina gamla är trasiga. Valet föll på ett par Asics, de var lätta och sköna. I morgon ska jag pröva dom. Nu ska jag sova!

Kram!

@ work




Hoppas på en bättre dag idag. Kaffe är ju en bra start!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 30 augusti 2011

Pissdag.




Haft en mindre bra dag. Skönt att gymma lite.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 29 augusti 2011

Vad är det med måndagar?


Den klart jobbigaste dagen i veckan är måndagar, så är det bara. Idag har det gått i ett på jobbet, vi har hunnit med massor. När eleverna slutat så fixade jag med läsläxan, gjorde läsgrupper, planerade med läraren i den andra tvåan och pratade länge med en förälder. Jag var helt tom i huvudet när jag åkte hem. Nu har jag precis hjälpt Vilgot med 2 av 3!!! läxor som han har i veckan (han går i 2:an). Fixa käk står på schemat nu och sedan en power walk så man sover gott!

Kram!

söndag 28 augusti 2011

Helg = vila?

Jag träffade Gula Gubben igår :-)

Den här helgen har jag inte hunnit vila upp mig. Hela helgen har varit fullbokad. Igår var det ju fotbollsturnering, hockeyträning (Vilgot) och festival och idag har Melker haft hockeyträning, fotbollsmatch och Vilgot har varit på kalas. Vi har av förståliga skäl inte hunnit med någon renovering, oerhört frustrerande. Men så är det, barnen och deras aktiviteter kommer först. Om man tittar på helgerna som komma skall så ser de ganska fullbokade ut också. Det är bara att hänga med i svängarna....

lördag 27 augusti 2011

Rockar fett!




Vi är på festival i Grebo, underbara Sköna Gröna Grebo. Just nu på scen Aguson, senare kommer Docenterna, Johan Johansson, Idde Schultz, Dan Viktor och Sanna Carlstedt, grymt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Final!




Killarna vann semin. Spelar final om en stund.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Kämparna




Segrare i gruppspelet. Nu väntar semifinal. Killarna är så duktiga!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fotboll




Är i Berg. Melker spelar Kanalcupen med sitt fotbollslag. De vann första matchen med 4-0. Underbart väder är det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 26 augusti 2011

Finfredag




Bara ben är bra!

Finfredag på jobbet, det blev klänning idag :-) fint väder är det också, värsta sommarvärmen. Det blev shorts på när jag kom hem :-) så skönt med fredag efter en intensiv vecka. Ikväll blir det god mat och mys!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 25 augusti 2011

Trevlig kväll!




Ikväll är jag och några andra kollegor hos fina Maja. Vi har badat och haft vattengympa med skoskydd på huvudet :-) nu har vi precis ätit, myskväll!

Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 augusti 2011

Frustration.


Just nu är jag ganska frustrerad. Det är så mycket. Man har inte riktigt kommit in i jobbet efter sommarlovet, mycket nytt, ny läroplan som man ska sätta sig in i, pedagogiska planeringar ska skrivas utifrån de nya kunskapskraven, lektioner ska planeras (hinner man knappt), utedagar m.m ska planeras. Jag blir iaf lite snurrig över allt och trött.... Är så oerhört trött på kvällarna. Sedan har vi ju barn som ska skjutsas till och från träningar, kompisar, jag vill hinna träna själv (viktigt för mig). När jag känner att jag inte hinner allt jag vill blir jag frustrerad......Antar att det bara handlar om att prioritera och hantera, inte lätt......

Kram!

tisdag 23 augusti 2011

Förberedelser.

Peak performance.

Stray Boys

Resteröds.
Alla bilder: www.zoovillage.com

Snart är det kallt och vinter, ha ha. Bäst att förbereda sig ordentligt genom att uppdatera mössförrådet, mössfanatiker som jag är. De här finingarna hittade jag hos Zoovillage.

Kram!

Tisdag.

Min solstråle :-)

Tröttast i världen idag igen, det är jag :-) Förstår inte hur man kan vara så här trött. Jag jobbade lite längre idag, men strax innan fem kände jag bara hur det snurrade i huvudet. Jag fick inget vettigt gjort så jag åkte hem :-) Väl hemma gick jag faktiskt och lade mig en stund, skönt! Nu har jag precis varit ute på power walk, skönt det med :-) Nu ser jag på True Talent, verkar bra faktiskt. Där är det ju rösten som räknas, inte hur man ser ut.

Kram!

måndag 22 augusti 2011

Slutade tidigt.

Fin ängel i fönstret i finrummet.

Idag fick jag gå hem från jobbet direkt när eleverna slutade. Edvin hade en tid hos tandläkaren, tandställningen skulle kollas till. Efter det hämtade vi upp de andra två på skolan. Väl hemma gav jag mig ut och sprang. Jag föredrar ju att gå men idag valde jag att springa. Det gick jättebra, visserligen bara 4 km, men det är en början. Nu ska jag städa och sedan baka en äppelpaj, i kväll har vi styrelsemöte i handbollen hemma hos mig :-)

Kram!

söndag 21 augusti 2011

Äppelpaj




Nu börjar säsongen för äppelpaj. Jag har bakat en variant med havregryn, mums!

Recept:
4-5 äpplen av syrlig sort
150g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver

Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader ca 25 min. Servera pajen ljummen med vaniljglass.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jag ler




Ser ni jag ler lite


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 20 augusti 2011

Lördag

Fönstret vid balkongen.

I morse fick vi gå upp skapligt tidigt. Vilgot skulle iväg och spelade sammandrag i fotbollen. De spelade tre matcher och var superduktiga :-) På eftermiddagen låg jag däckad med huvudvärk som tur var så gick det över. Fredrik skjutsade Melker på den första hockeyträningen, han är överlycklig över att hockeyn börjar igen (inte jag). I morgonbitti är det dags igen. Nu ikväll har barnen varit hos min pappa, Fredrik och jag har varit och käkat på restaurang. Jättetrevligt men servicen var urdålig. Vi fick vänta superlänge på att först beställa, sedan på maten, sedan på att de skulle plocka undan tallrikarna. Vi hade tänkt äta dessert men vi struntade i det, orkade inte vänta.....

Kram!

fredag 19 augusti 2011

När ska man säga stopp?


Det undrar jag, när räcker det lixom? Det känns som om jag kommit till den punkten i livet att nu räcker det, jag tar ingen skit mer, det räcker. Man undrar hur man kan ta en annan människa för given, man räknar kallt med att den personen alltid kommer finnas oavsett, att man kan bete sig hur som helst utan konsekvenser. Men så fungerar inte livet tyvärr.... Jag finns inte där längre, jag har gått vidare.....

Lite bister.




Är inte på humör.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Finfredag.




Kör på klänning idag, finfredag på jobbet :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 18 augusti 2011

Skolstart.

Tapeten är på plats.

Idag har jag äntligen fått träffa mina fina elever igen, efter ett lååångt sommarlov. Ganska konstigt att börja en torsdag men det går det med, det blir en mjukstart :-) Vi har pratat om sommaren, målat m.m. Det var en bra första dag, men nu är jag lite trött. Killarna har också börjat idag och de hade haft en bra första skoldag, kul att träffa alla kompisar igen. Nu ska jag bara slappa (lägga in tvätt också) och sedan blir det en power walk.

Kram!

tisdag 16 augusti 2011

Nyklippt


Det blev en sväng till frisören efter jobbet. Den här gången blev det både ljusa och lite mörkare slingor, sedan klippte jag mig också. Blev nöjd, som alltid när Sabina klipper mig :-)

Annars har jag planerat och fixat på jobbet idag. Tror att jag har koll på läget inför torsdag när eleverna kommer, ha ha. Nu blir det lite kvällsmat och mys med kidsen.

Kram!

måndag 15 augusti 2011

Dyblöt :-)


Efter en lång dag på jobbet var det raka spåret till Vilgots fotbollsträning. Vi hann börja träningen och köra i ca 5 minuter innan himlen öppnade sig. Det ösregnade en bra stund, så alla grabbar och ledare var blöta in på underkläderna :-) Tur att man har så positiva killar i laget, de genomförde träningen galant med ett leende på läpparna trots regnet. Nu ska jag ta mig ett varmt bad, fryser.......

Kram!

Jobba, jobba.




Lång dag idag, börjar bli trött!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 14 augusti 2011

Tapetsering på g.


Nu ikväll har vi börjat tapetsera i vardagsrummet/matrummet. Tapeten är så snygg, älskar den gröna färgen. tanken är att ha samma gröna färg på väggarna i övre hallen/trappen.

Annars har vi varit i Ljungsbro och letat i skogen efter brickor med nummer :-) Det årliga Leta i Vreta gick av stapeln. Vi hittade 7 brickor och fick några fina priser :-) På eftermiddagen var jag på gymmet. Konstaterade att vågen pekade på minus 3 kg :-)

Kram!

lördag 13 augusti 2011

Havaianas




Har alltid velat ha ett par Havaianas. Köpte mig ett par på rean.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lördag.


Fint väder har vi idag, skönt. Här hemma har Fredrik tagit en liten paus med köket och satt upp gipsskivor i vardagsrummet. Där ska sedan tapetseras med tapeten Swallow från Sanderson. Jag har varit inne och gymmat lite och snart ska jag gå på bio med Melker och Vilgot. Vi ska se Bilar 2, den ska vara bra har jag hört.

Kram!

fredag 12 augusti 2011

Tröttast



Ikväll är jag tröttast, tröttast i hela världen känns det som.......

Redan helg?

Frappuccino på Starbucks var mums i London.

Ja, så känns det faktiskt. Har ju bara jobbat två dagar den här veckan, mjukstart :-) Det är ganska skönt, nästa vecka blir det full fart. Idag har jag varit supereffektiv och hunnit massor, känns bra. Nu på eftermiddagen har vi sålt en av kattungarna, bara två kvar att bli av med. Vi ska inte behålla någon, det räcker med djur, ha ha. Nu ska vi snart grilla lite och sedan blir det nog en power walk.

Ha det gott!

torsdag 11 augusti 2011

Underbara dagar.




Vi har haft 4 underbara dagar i London, trots oroligheterna. Vi märkte inte så mycket av det, bara väldigt många poliser ute på gatorna och några kraschade skyltfönster. Vi har verkligen varit effektiva, gjort och sett allt känns det som :-) Grabbarna var jättenöjda efter resan och har redan planerat var nästa tripp ska gå till (Glasgow och kolla på fotboll), ha ha. Som sagt vi har varit på Madame Tussauds, London Dungeon, åkt London Eye, Brittish Museum, Science Museum, Hard rock café, Piccadilly circus, Harrods, Hyde Park, Covent garden, Buckingham palace, Bond street, Oxford street, Regent street, Trafalgar square, Notting hill, Towern, Tower bridge, Big Ben, Westminster abbey, Houses of parliament, åkt tunnelbana och dubbeldeckare hmm undrar om jag glömt något. Jag har nog aldrig gått så mycket........ Kul har vi haft!!

Kram!

onsdag 10 augusti 2011

Landat




Nu är vi hemma igen. Vi ska bara gå igenom passkontrollen här på Skavsta. :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 7 augusti 2011

Incheckade




Nu är vi på plats i planet mot London :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 6 augusti 2011

Lyckligt barn.




Vilgot är överlycklig. Han har fått åka med farfar, faster Marie och Hasse på kanalfärd mellan Borensberg och Berg. Vi är i Berg och möter upp.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fotoappar.










Roliga fotoeffekter i appen photostudio för Iphone.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Hemmadag.

Köpte en fin blomma när vi var i Vadstena för ett tag sedan.

Idag fick det bli en dag hemma. Jag var bara iväg en sväng och hämtade ett paket. Mina Per-Olov Enqvist böcker har kommit, jippie! Packa ska jag göra, så lite som möjligt så det jag shoppar får plats. Vi valde ju att resa utan bagage, bara handbagage. Tanken med resan till London är ju inte shopping utan att grabbarna ska få se och uppleva saker. Fredrik och jag pratade om att ta en weekend i London framåt jul, det blir bra :-)

Kram!

fredag 5 augusti 2011

Fredag

En ny Nendoroid har flyttat in i samlingen.


Redan fredag, om två dagar åker Edvin och jag till London. Det ska bli så roligt :-) Idag har vi haft besök, först kom min kollega med familj. Hon och hennes grabb ska ju med till London, sedan kom Fredrik pappa, Fredriks syster och min mamma med sambo, kul, kul. Vi tog en båttur med Fredriks pappa, det gillade han. Annars har jag varit och handlat "cabin size" väskor på Åhléns. Ryan air är ju lite kinkiga med storleken på handbagaget och nu har jag precis gymmat (inlägg nedan). Hoppas att ni har haft en toppenfredag!

Kram!

Hårt pass




Det blev ett hårt pass på gymmet, helt slut :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bad




Idag badar vi på hemmaplan i Svartån.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 4 augusti 2011

Köket "so far"


Här kommer lite bilder på hur köket ser ut så här långt (halvvägs kanske).

I hålet rakt fram ska diskhon i porslin vara, skåpen ska målas, panelen ska fram på väggarna.

Men de nya bänkskivorna är pålagda, vi valde Perstorpplattan med mönster "virrvarr" i mörkgrått.

De gamla köksskåpen ska behållas och målas, panelen ska fram bakom masoniten, kranarna ska bort, i hålet här ska diskmaskinen stå.

Här är väggen färdig och det mesta på plats, dörrar till skåpen ska dit.

Det fina fatet köpte vi i Tunisien, här ser man det fina mönstret på bänkskivan.
Kram!