tisdag 29 maj 2012

"Göra-klart"

Min tatuering peppar mig nu.

Det är devisen på jobbet nu, göra klart allt man inte hunnit. Just nu är fokus på att alla elever ska hinna skriva sina sagor på dator (de har arbetat med skrivprocessen). Jag tror att alla kommer hinna med det. Det är inte många skoldagar kvar nu, på torsdag ska vi på utflykt så den dagen går bort. Som sagt fokus är "göra-klart". Annars är det jäkligt kämpigt just nu.

måndag 28 maj 2012

Måndag

Min lilla fotbollskille

Åhh, var seg i morse. Jag är så morgontrött så det inte är sant :(. Det har varit en lång dag med två möten som avlöste varandra på eftermiddagen, möte från 12.15-16.00. Nu ikväll har Vilgot spelat träningsmatcher i fotbollen, en förlust och en vinst. Vilgot gjorde ett snyggt mål i andra matchen :) Nu slappa i soffan.

söndag 27 maj 2012

Handbollshelg

Hejarklack, utklädd till RP-troll :)

I helgen har Edvin varit i Hallsberg och spelat handboll. Igår åkte vi upp allihopa och hejade, det gick kanonbra och killarna gick till A-slutspel. I morse tidigt åkte Melker och jag upp igen, tyvärr förlorade de slutspelsmatchen men kämpade väl. Det var varmt och svettigt men roligt att heja fram killarna! Edvin är trött och sliten nu efter intensiva dagar, tur det är sommarlov snart :) Inte många dagar kvar nu, skönt! HÄR är det uppdaterat.

fredag 25 maj 2012

Seg dag :(


Vaknade med huvudvärk i morse, kände mig jättehängig. Det fick bli en sjukdag, har varit hängig hela dagen. Känner mig faktiskt inte helt ok ännu. Fint väder är det iaf och det är ju skönt. Var och vinkade av Edvin förut, han har åkt till hallsberg på handbollscup. Vi ska upp dit och heja i morgon. 

torsdag 24 maj 2012

Torsdag

I hänngmattan

Det är underbart väder, så skönt. Hoppas det håller i sig. Trist att man är inomhus så mycket bara, men men. Snart är det sommarlov. Gick hem skapligt idag och tillbringade eftermiddagen i hängmattan. Vilgot och Edvin badade i vattenspridaren :) Igår spelade Melkers lag match i fotbollen, de vann med 10-1. Det var kul att se vilka bra spel de hade, fina passningar, framspelningar, de har verkligen utvecklats :) I morgon åker Edvin med sitt handbollslag till Hallsberg för att spela Järnvägen cup. Mycket nu..

tisdag 22 maj 2012

Cykeltur.



Idag har vi cyklat till Reningsverket med båda 2:orna = 51 barn. Det gick jättebra, eleverna var verkligen duktiga. Vi var uppdelade i cykelgrupper och hade hjälp av 2 föräldrar också :) Det blev en härlig dag, vi cyklade dit och fikade när vi kom fram. Efter det fick vi ett kanonbra studiebesök, barnen var fascinerade. Sen luktade det ju gott med, ha ha. Efter besöket åt vi medhavd lunch innan vi cyklade hem igen. Nu ikväll skjutsade jag Melker på fotbollsträning, passade på att springa. Idag gick det kanonbra, kände mig pigg och lätt :)

söndag 20 maj 2012

Magnetarmband

Köpte ett blått.

Igår klickade jag hem ett magnetarmband. Det är tydligen bra mot det mesta :) värk, om man sover dåligt, stress, migrän och om man som jag är lite "överaktiv" typ. Min syster köpte ett för ganska länge sedan och hon har knappt haft migrän efter det, värt att prova. Jag ska fråga mina arbetskamrater sen om de märker någon skillnad , ha ha.

lördag 19 maj 2012

Soft hemmadag




Nästan bara varit hemma idag. Fint väder har det varit, har lirat boll med grabbarna bland annat. Hunnit med en power walk med hundarna också och hämtat en utesoffa i Borensberg. Nu laddar vi för Champions league finalen mellan Bayern och Chelsea. Vilgot och jag håller på Bayern, favvospelaren Arjen Robben spelar ju där :) Edvin ska lAN:a med sina polare, de ska sitta uppe hela natten och spela Counter Strike. Förstår inte riktigt tjusningen i det, men men. De får hållas..... livet funderas det på HÄR.

fredag 18 maj 2012

Kakbak

Kanelkakor.

Vi har bakat idag också. Det blev kanelkakor, recept från Leilas bok. De blev jättegoda, småkakor är ju mumsigt :) Det har varit en soft dag annars, Vilgot och Melker har haft hockeyträning. Har konstaterat att katten är med barn, *suck*. Hon fick ju kattungar förra året (3st). De sålde vi och kidsen var jättesura över det. Nu hoppas de på att få behålla kattungarna, hmmm...

torsdag 17 maj 2012

Ledig = skönt.


Äppelträden börjar blomma.

Utsikt från kullen bredvid huset.

Sov ganska länge, men hade huvudvärk när jag vaknade, blä :( Skönt ändå att vara ledig. Har hunnit dammsuga, träna, rensa lite i landen, baka cupcakes och springa 5,4 km. Nu ska jag inte göra mer idag, bara slappa och heja på Sverige.

tisdag 15 maj 2012

Tisdag

En rolig dag på jobbet :) Vi har bland annat arbetat med sagor/berättelser och läsförståelse. De är så duktiga mina elever. Efter jobbet åkte jag och en kollega in till kommunhuset för en it-utbildning. Vi har ju fått interaktiva tavlor i klassrummen. Nu fick vi en inspirationsföreläsning om hur dessa kan användas i undervisningen. Det var en jättebra utbildning, är sugen på att pröva nu :) När jag ändå var på stan passade jag på att gymma, jag körde styrka och sedan sprang jag på löpbandet, skönt! Nu hockey, heja Sverige!

Vilgot sa något roligt idag:

Rolig kille :)

Vilgot: " På torsdag är det Christer Fuglesang-dagen" Jag: "Nej, Kriisti Himmelfärd" Vilgot: "Nää, då flög Christer till himlen" Jag: "Nej, det var Jesus som flög till himlen" Vilgot: "Ofta Jesus flög till himlen, han fick väl gå.......

måndag 14 maj 2012

Kroppsnoja


Jag är så trött på att aldrig vara nöjd med med min kropp :( Känner mig och tjock och fet, blä :( HÄR skriver jag lite mer. Är trött, sliten och ja *suck* bara så trött......

söndag 13 maj 2012

Söndag

Foto gjort i apparna Photostudio och Picframe.

Idag har jag träffat några av mina fina arbetskamrater. Vi träffades i Gamla Linköping och var bla och fikade på Ragnar Dahlbergs café. Vi passade också på att kika i alla fina små butiker och såklart Cloettas chokladbod :) Barnen har varit hos kompisar nästan hela dagen och på eftermiddagen kom Vilgot och hans kompis Alexander hit och lekte. Det har ju varit så fint väder. Nu laddar jag för en kortvecka, skönt!

lördag 12 maj 2012

Sportlördag




Idag har det varit mycket sport. Edvin har varit på hanbollsträning, Melker på fotbollsmatch och Vilgot har spelat fotbollscup. Alltihop ungefär på samma tid. Melker och hans lag gjorde en kanoninsats och vann mot ett jättebra lag (3-2), kul! Vilgot kämpade på i sitt lag, han gjorde tre kanonmatcher. Mer om Vilgots fotboll kan man läsa HÄR. På eftermiddagen har vi varit en sväng på IKANO. Vilgot har kommit på att det är roligt att läsa :) Haan har plöjt böcker här hemma och nu var de slut. Två nya inhandlades på bokhandeln. Jag köpte även en till mig, fortsättningen på Cirklen som heter Eld ( Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren). Cirkeln som är första delen var superbra, egentligen är de ungdomsböcker men så bra :) Vilgot tog också hål i örat, det har han tjatat om länge.

fredag 11 maj 2012

Bättre dag


Idag har det varit en bättre dag, trots att vi haft en del personal borta. Vi har bland annat läst om det Trojanska kriget, spännande :) Men efter den här veckan är det skönt att det är fredag. I morgon är det fullt ös, handbollsträning för Edvin, fotbollsmatch för Melker och fotbollscup för Vilgot. Jag har sprungit idag, det var jobbigt men det var också en skön känsla. Kul att det lossnat lite, idag blev det 5,4 km. Nu är det hockey som gäller, heja Sverige!

torsdag 10 maj 2012

Mycket idag

Ibland förbannat svårt.


Jag citerar min fina kollega Christina idag:


Somliga dagar
går allt så lätt.
Solen skiner
och allt blir rätt
Andra dagar 
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.
Nu hoppas jag på en somlig dag!


Så har det varit idag på jobbet, det har varit en "andra dag"......

onsdag 9 maj 2012

Onsdag och jobbtankar.


Halva veckan gjord, så skönt! Det är så mycket på jobbet, jag trodde att det skulle lugna ner sig när utv.samtalen var gjorda. Men icke..... Jag hörde på radion i morse att 16% av alla utbildade lärare slutar och väljer ett annat yrke. Jag förstår dom. Man funderar ofta på om det är värt att jobba som lärare, med den arbetsbördan och låga lön man har. Jag skulle få ut ett antal tusen mer i månaden om jag jobbade natt inom vården (är utbildad undersköterska också). Mitt jobb och mina elever är ständigt med mig, jag tänker, grubblar och funderar nästan hela tiden. Hur jag ska göra, lektionsupplägg, hur jag ska jobba med vissa elever, all dokumentation som ska göras, vad jag ska komma ihåg (ring den föräldern, boka det mötet osv). Man är mer än trött på kvällarna och så är man en mindre bra mamma......

tisdag 8 maj 2012

Sprungit :)


Bra och roligt dag på jobbet. Vi har bland annat haft sångstund med hela skolan i gymnastiksalen, sånger om vatten (vatten är temat vi har nu). Barnen var duktiga, såklart ;) Jag gick hem skapligt idag och hämtade barnen på skolan. Vilgot tog med bästisen hem. Fint väder var det så kidsen lekte ut, de bygger en trädkoja. SEdan skjutsade jag Melker på fotbllsträning, jag passade på att springa medan han tränade. Det blev 6,4 km, så skönt men så jobbigt. Jag har inte kommit dit ännu när det är lätt att springa, ha ha. Men det kommer nog, bara att vara envis.

måndag 7 maj 2012

Måndag igen

Hämtade min lilla Poolsspelare på fotbollsträning ;)

Veckorna går fort nu. Jag trodde knapp på mina elever när de läste almanackan i morse, v19 redan!!! Vad hände lixom, vi har ju såååååå mycket kvar att göra. Hur ska vi hinna allt innan sommarlovet :) Det har varit en bra dag på jobbet, jag åkte därifrån vid 16. Då åkte jag till gymmet, där tränade jag rygg och bröst och sedan gick jag på löpbandet. Som avslutning solade jag, så sköööönt! Nice att vara lite brun nu när bikinin snart ska på ;) Nu laddar vi för hockey, heja Sverige!

söndag 6 maj 2012

Söndag

Bild: www.hm.com
Älskar sådana här bandeu-bh:ar. De här köpte jag på H&M. Skitsnyggt att ha under lösa linnen eller lite genomskinliga toppar. Hurra för lite färg!

Sov länge i morse, skönt förutom att jag vaknade med huvudvärk. Den gick dock över, tur! Det har varit kallt idag, burr. Trots att solen har varit framme, har iaf tagit två power walks idag. På eftermiddagen var vi och såg Melker spela fotbollsmatch, det blev förlust. Kul att se att Melker, som brukar vara back, spelade forward. Han gjorde det mycket bra, sprang nog mest av alla tror jag. Han var nöjd med sin insats och det är ju bra. Har uppdaterat min andra blogg, klicka HÄR. 

Kram!

lördag 5 maj 2012

Lördag med kalas

Mysfika är gött!

På förmiddagen idag åkte Vilgot och jag till Ikano-huset. Vi köpte present till min pappa och lite annat. Det blev nya fotbollskort till Ville, trosor och BH och lite hårgrejer till mig. Sedan köpte jag gott kaffe på Kahls :) Självklart tog vi en mysfika också! Edvin var iväg på handbollsträning och Melker är på fotbollsläger. Vid 13 åkte vi till pappa för mat och fika. Vi fick grillat, mums! Nu ska jag bara slappa resten av dagen, eller jag ska stryka lite och så se på hockey. 

fredag 4 maj 2012

Ny blogg


Jag har skapat en ny blogg. Den heter Litemerasaratherese och den är lösenordsskyddad. Där kommer jag skriva lite mer, sådant som jag inte vill skriva här. Vill man läsa bloggen får man ge sig till känna genom att skicka mig ett mail, sarand76@gmail.com. Jag kommer vara lite restriktiv med att dela ut lösenordet. Men steg ett är som sagt, maila mig!

Fredag


Kortvecka och redan fredag, känns gött! Den här veckan har varit jobbigt. Vill skriva varför men en del människor kommer störa sig på det. Skitsamma, nu är det iaf helg och vi ska bla skjutsa Melker på fotbollsläger och fira min pappa som fyllt år. Hoppas alla får en fin helg!

tisdag 1 maj 2012

Jobbigt

Vilgot demonstrerade med egentillverkad skylt idag.

Just nu är det jobbigt.