söndag 29 april 2012

Bio

Coola superhjältar.

Lugn dag idag. Jag sov länge, låg och läst lite. Edvin har haft fyra kompisar här över natten, de har haft Lan, eller nördat :) De spelar Counter Strike, inte det bästa spelet. På eftermiddagen åkte Melker, jag och hans kompis Alex in till stan för att The Avengers på bio. Den var jättebra tyckte jag, Melker tyckte att den var lite seg. Jag gillar Iron mans humor, ha ha. Klart sevärd film, vi såg den i 3D.

lördag 28 april 2012

Lördag

På förmiddagen behövdes glajjor.

Igår gick jag och la mig vid halv tio, supertrött. Vaknade i morse vid halv tio!! Jag har sovit som en stock, skönt :-) På förmiddagen var det superfint väder, varmt och solen sken. Jag åkte in till stan vid lunch för att träffa min syster. Vi var och fikade och shoppade lite, mysigt. Tyvärr försvann solen, nu är det ganska kallt igen. Får hoppas att den återvänder under helgen.

fredag 27 april 2012

Skönt!


Köpte tre nya nagellack på Åhléns (de ovan). Älskar de läckra pastelliga färgerna. Sedan har de så coola namn: 
Aloha, Blue Lagoon, Ocena drive, Surfers paradise, Bananas och Marzipan.

Nu är det slut på sena kvällar för den här terminen. Idag hade jag mina två sista utv.samtal (har en eftersläntrare nästa fredag 14.00) men ändå. Det ska bli så skönt att kunna gå hem "normala" tider igen. Det har blivit många, sena kvällar den senaste tiden. Egentligen är det helt sjukt vad många timmar man arbetar före och under perioden med utv.samtal. Man vågar inte ens räkna efter vad man har för arbetstid. Efter jobbet åkte jag ner till gymmet, 1 timme på löpbandet blev det och sedan solade jag. En skön start på långledigheten :)

torsdag 26 april 2012

Träning


Idag har jag både gymmat och sprungit. Det känns bra just nu, tränar ganska mycket och det är skönt. Jag behöver träna, mitt sätt att rensa skallen. När jag var på gymmet idag skrev jag upp mig för en konsultation med en PT. Jag känner att jag behöver lite nya tips på träning, ska bli spännande :-) Annars är det fredag i morgon... :)

onsdag 25 april 2012

mitt i veckan

Håller tummarna för "mitt" lag ikväll.

Seg, trött, you name it. På jobbet är massor sjuka och är man inte sjuk så är man trött. Just nu kräks jag på all dokumentation, tur jag har så bra hjälp. Träffade en rektor på en annan skola idag, jag visade henne våra skriftliga omdömen och sa att jag skrivit 125 st (5 ämnen 25 elever). Hon sa: "Det är ju fan inte klokt. Lärarna ska lägg tid på eleverna och lektionerna. Det måste bli en ändring". Jag sa: "Har du ett jobb till mig?"

tisdag 24 april 2012

Tisdag

Köpte mig lite nytt nagellack, piggar upp....

Oh my God, mitt liv är väldigt hektiskt just nu. Igår var jag hemma vid 22, efter utv. samtal, möte med handbollen och skolhandboll. Idag blev klockan 20, efter utv. samtal och föräldramöte i Vilgots klass. Jag känner mig lite trött faktiskt.... Jag känner att jag behöver, sova, vila, träna..... En annan dag kanske. 

söndag 22 april 2012

Söndag


Vilken helg, jag känner mig inte ett dugg utvilad. Igår var det öppet hus för grabbarna. Det var bara att knalla upp och gå till skolan. Efter det åkte jag och Vilgot på fotbollscup. Det var iskallt att stå vid sidan och heja. Edvin var i Katrineholm på handbollscup, de vann alla sina matcher. Idag var det slutspel och de förlorade tyvärr  i sudden i åttondelen. RP-99:s andra lag vann hela cupen, kul! Nu ikväll har jag bland annat sprungit i spåret. Jag har fått för mig att jag ska både gymma och springa, blir nog bra.

onsdag 18 april 2012

Onsdag


Ännu en lång arbetsdag, börjar bli en vana. Vi har haft föräldramöte idag. Det gick bra, jag har så trevliga föräldrar till mina elever.Det känns bra att de stöttar och peppar sina barn och är positivt inställda till skolan och till oss som jobbar med deras barn. Efter mötets slut åkte jag till sporthallen i Linköping för att se Edvin spela skolhandboll. De vann dagens match, kul! 

tisdag 17 april 2012

Tisdag = trött


Åhh helt sjukt vad jag är trött :(  Blev en lång dag på jobbet då jag hade utv.samtal kl.16:00 och 17:00. Det kommer vara jobbigt med långa dagar den här veckan och nästa, sen är jag färdig med samtalen. Just nu sitter jag bara i soffan och funderar på om jag ska gå och lägga mig, eller om jag ska se sista perioden på hockeyn....

måndag 16 april 2012

Måndag


Rivstart på jobbet idag :-) Det såg ut som ett bombnedslag i mitt klassrum och utanför i morse. De håller på att bygga om kapprummen, just nu det utanför mitt klassrum. Det innebär att eleverna inte har någonstans att göra av sina kläder = kaos. Alla kläder och väskor låg på golvet, jag var tokig :) Det resulterade i att vaktmästaren åkte till Ikea och köpte krokar ;) Ombyggnationen ska pågå i ca 2 veckor till *suck* Nu ikväll har Edvin spelat skolhandboll, de gjorde en bra match mot förra årets segrare men förlust. Nu slapp i soffan ett tag.

söndag 15 april 2012

Söndag

cool kille idag :)

Jobb i morgon *suck*, men det ska bli kul att träffa alla fina elever :) Veckan som kommer blir jobbig, många utvecklingssamtal och föräldramöte. Idag har vi varit hos min syster, kalas för hennes stora barn. Victoria fyller 16 och Alexander 18 år. Efter kalaset åkte jag ner till gymmet, skönt att få svettas lite. I kväll hoppas vi att Brynäs vinner SM-guld, spännande!

lördag 14 april 2012

Lördag

Fina formar från Greengate, finns hos Elsashem.

Har varit en sväng på stan med min fina syster på förmiddagen. Vi köpte presenter till hennes största barn som fyller nu i april. Det blev kläder, går ju alltid hem. En fika hann vi också med. Har också hunnit träna och tvätta. Nu är det hockey, nervöst, Brynäs leder just nu i 3:e. Fint väder har det varit, läste att det snöat i Stockholm. Tur man inte bor där ;-) 

fredag 13 april 2012

Fredag

Bästa kompisarna, Malte och Vilgot. Klart man ska dricka Slush på Busfabriken.

I morse sov vi läääänge, så skönt :) Efter lunch hämtade vi upp Vilgots kompis Malte och Melkers kompis Alexander och åkte till Busfabriken. Det var jag och fem barn, vi hade jättekul. Efter busfabriken var det hockeyträning för Vilgot och Malte. Melker och Alex hängde också på. Burr, vad det var kallt inne i ishallen. Jag behöver ett varmt bad nu, sen blir det slapp i soffan.

torsdag 12 april 2012

Torsdag


Nyklippta killar.

Uppe tidigt idag med, Melker har haft skolfotboll idag. Det gick superbra för dom, de kom 3:a. Väldigt bra jobbat eftersom de mötte 5:or och 6:or. Det var en nöjd kille som kom hem :-) Vilgot har haft bästisen här på eftermiddagen, kul! Vi har också hunnit med att besöka frisören, Vilgot och Edvin klippte av sig sina lockar. De blev jättefina, Vilgot klippte en "rockabilly" frisyr, coolt! Jag har också hunnit gymma sola och fika idag, nice :) Nu hockey, heja Brynäs!

onsdag 11 april 2012

Onsdag och skolfotboll.


Vi var uppe tidigt i morse för Vilgot och hans klass har spelat skolfotboll. Jag coachade ihop med en pappa, det gick kanonbra :-) De vann en match förlorade en och spelade oavgjort en, en bra insats då de spelade mot ett år äldre motstånd i 2 av matcherna. Efter fotbollen åkte vi hem och fixade mat. Vilgot tog med en kompis, de har spelat fotboll! och bakat chokladbollar. Snart är det dags att skjutsa Edvin på handbollsträning, en sportdag helt enkelt....

tisdag 10 april 2012

Tisdag


Så skönt det är att ha påsklov, få sova på morgonen..... I like :) Dagen har bestått av lite städning och sedan har jag varit hos frisören. Det var efterlängtat kan jag säga. Min frisör bröt handleden så jag har fått vänta lite på en tid. Efter frisören åkte jag hem och hämtade Vilgot, han hade tid hos tandläkaren.Bra att hinna med sådant när man är ledig.Nu ikväll har vi hejat på Brynäs och det gjorde vi ju bra, de vann första SM-finalen mot Skellefteå :) I morgon blir det ingen sovmorgon, skolfotboll för Vilgot står på agendan.

måndag 9 april 2012

Annandagen


Eftersom garderoben är lite tom så beställde jag det här linnet ;-) Från Junkyard.


 Kolla den snygga ryggen!

Fotbollsspelaren.

Alla lediga dagar flyger iväg, vad gör man egentligen.... Tur att man är ledig hela veckan. Idag har jag roat mig med att stryka,lägga in tvätt (ovanligt ha ha), träna, lira fotboll med Vilgot i regnet. Apropå tvätt, jag och barnen har så mycket kläder. Fast garderoberna är fulla så är det massor smutstvätt i källaren  ;-) I morgon ska jag till frisören, det behövs....

söndag 8 april 2012

Instagram


Jag älskar Instagram. Man kan ta så fina foton. Sedan är det roligt att följa andra och se deras fina foton. Om ni har Instagram, skriv gärna en kommentar så jag kan följa er också :-) Vill ni följa mig heter jag Sarand76. Appen finns både till Iphone och android.

Söndag.


En "fixaiordningdag" blev det av denna söndag. Jag har lagt in massor tvätt, hängt tvätt och tvättat ny tvätt. Sedan har vi också städat bort alla vinterkläder och vinterskor. Alla vinterkläder behöver också tvättas......Det var iaf skönt att städa ur garderoben och ställa fram alla vårskor, jag konstaterar att jag har många skor.... ha ha. Tror jag hittade 7 par Converse, he he. Men skor kan man ju inte få för många av, tycker jag iaf.

lördag 7 april 2012

Påskafton

Gå in och läs gladiatorn Pansars blogg. Han har lagt upp en bild på Vilgot, Melker och William (Vilgots kompis). Klicka HÄR.

Mammas påsktårta.

Idag har vi varit hos min mamma med sambo. Där var även min syster med barn och brorsorna. Vi käkade påskmat, letade påskmat och åt påsktårta. Nu är jag så mätt. På vägen hem var vi hos F:s pappa och lämnade ett påskägg. Har haft huvudvärk hela dagen, hoppas att den går över snart. Det är ganska typiskt för mig, när det blir ledigt och lov då kommer huvudvärken som ett brev på posten. 

fredag 6 april 2012

Lååååångfredag.


Jag kommer ihåg när jag var liten. Långfredagen var en av årets tråkigaste. inget var öppet och det var inget roligt på TV. Söndagar var iof nästan lika tråkiga ;-) Idag har det inte hänt så mycket, har varit hos min fina syster, påskpyntat lite och handlat lite. Handlade 3 kilo godis, ha ha. Här i Linköping snöar det idag, sådär roligt måste jag säga. Man vill ju ha fint väder nu när man är ledig. Hoppas på snar bättring!

torsdag 5 april 2012

Påsklov


Så skönt att man har ett lååångt lov att se fram emot. Jag känner mig ganska trött och sliten efter många veckor med skriftliga omdömen och några veckor med utvecklingssamtal. Ska passa på och sova och vila, om jag kan det.... Önskar alla en fin påsk!

onsdag 4 april 2012

Sjukhuset

Melker

Ni har väl sett Sjukhuset på TV3? :-) Det filmas ju från Universitetsjukhuset i Linköping. I dagens avsnitt är Melker och jag med, ha ha. Han opererades på höstlovet för brusten blindtarm och filmades då. Som sagt är ni sugna på att se så finns det på TV3 play, avsnitt 3. Har varit en bra dag, har gymmat och solat efter jobbet. I morgon ska jag vara påskkärring ;-)

tisdag 3 april 2012

Ny Nendoroid


Bild: www.okaeri.se

När jag la upp bilden i inlägget nedan blev jag så sugen på att utöka min samling av japanska samlardockor. Jag kikade in på Okaeri och såg att de hade lite Rea :-) Jag klickade hem min första Nendoroid-pojke. Passar fint in i samlingen. Förresten BRYNÄS SPELAR SM-FINAL!

Tisdag

En av mina Nendoroider.

Idag har jag varit på arbetslagsledarutbildning, tredje tillfället. Det var lika bra och givande som de övriga gångerna. Det känns som om man har fått mycket att ta tillbaka till sitt arbetslag att jobba med. Jag har också lärt känna många bra och mycket kompetenta personer. Det är kul att vi har beslutat oss för att fortsätta träffas i gruppen. Nu hejar vi på Brynäs!

måndag 2 april 2012

Idolmöte.

Måndagen är avklarad, skönt! Idag har jag gjort allt möjligt. På morgonen var det matematiklektion, sedan fick jag sticka iväg en stund för att hämta Melker. Han hade tid på vårdcentralen för astmautredning. Nu ska "blåsa i en grej" i 2 veckor och sedan får vi se om utredningen går vidare. Efter VC åkte jag tillbaka till jobbet, där han jag med arbetslagsledarmöte och 2 utvecklingssamtal. Jag åkte från jobbet vid 18:00. 

Ungefär lika starka, he he. Eller likna galna ;-)

Jag åkte hem snabbt och käka en knäckemacka. Sedan packade jag in Melker, Vilgot och Vilgots kompis för färd mot mitt gym. Idag var Pansar (gladiatorn) där och skrev autografer. Grabbarna var helt saliga. Nu är jag rätt trött efter en intensiv dag.

söndag 1 april 2012

Påsk snart.

Man kanske skulle ta och "påska" till det hemma. Fina ägg från Greengate finns hos Elsas hem.

Hur gick det till? Det var ju nyss sportlov, nu arbetar man fram till torsdag sedan har man 1 veckas påsklov. Skönt iof, men tiden går så snabbt. Alla som jobbar inom skolans värld vet ju också att när påsklovet varit så svischar det bara till så är det sommarlov. Det är ju så mycket kvar att lära de små liven :-) Hur ska man hinna lixom?