lördag 31 mars 2012

Demonstration


Idag har Vilgot och jag och många, många fler demonstrerat för höjda lärarlöner. Vi fick en mysig dag på stan med träning på gymmet för mig först, sedan lite shopping, lunch på tacobar och efter det lärarförbundets demonstrationståg. Vilgot hade skylt och blev fotograferad av lärarförbundets tidning :-) Ikväll blir det öl på Bishop, nice!

fredag 30 mars 2012

Ranelid och Sara Li

Idag hade vi skolans årliga melodifestival. Jag och min kollega Rickard gjorde vår version av Ranelids låt Mirakel :-) Det var jätteroligt, ungarna skrek och applåderade ha ha. Men så dålig den låten är, extra kul att göra en plojversion av en sådan låt. Rickard var jättesnygg med brun vattenfärg i ansiktet. Jag hade en jätteful röd sammetsklänning som jag hittade i fritidsförrådet på jobbet, i utklädningslådan :-) Kul att man glädja både barn och personal he he. Ikväll blir det slutspelshockey, heja Brynäs!

torsdag 29 mars 2012

Sliten? Jag? Nää :-)





Jag kör på full fart. Ingen idé och slappna av :-) Idag är 2 utvecklingssamtal avklarade, bara 20 kvar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 28 mars 2012

Onsdag

Lång dag idag med, kommer jobba galet mycket fram till påsk. Hur ska jag orka? När jag kommer hem orkar jag ingenting. Det finns massor tvätt som väntar på att läggas in :-( Kanske orkar i helgen, förhoppningsvis.... Kul att Brynäs vann mot Färjestad ikväll iaf :-)

tisdag 27 mars 2012

måndag 26 mars 2012

Rumble


Har en ny passion, Rumble. Ett spel som jag laddat hem till min Iphone. Det är så roligt. På två minuter ska man hitta så många ord som möjligt. Man kan spela mot vänner eller mot en random. Det är askul, sen är det ju kul att jag är bra på det he he. Om någon vill spelamot mig så heter jag sarand76.

Har haft mina två första utvecklingssamtal idag. Känns bra att vara igång, bara 23 kvar :-)

söndag 25 mars 2012

Söndag


Suck vad helgerna går fort, måndag i morgon. Första veckan med utv.samtal = sena kvällar. Idag har Edvin spelat sista handbollsmatchen för säsongen. RP p-99 fick avsluta med vinst, grymt bra kämpat av grabbarna. Melker har inte tränat hockey idag heller, han hostar fortfarande. Ska ringa vårdcentralen i morgon, misstänker att han kanske har astma :-( Annars har vi käkat våfflor och städat akvarium. Nu slapp i soffan.

lördag 24 mars 2012

Sportlördag

Jag i morse....

Uppe tidigt idag, ingen idé att ligga och dra sig på en lördag eller hur? Jag hade legat kvar i sängen om det inte var så att jag skulle skjutsa Edvin på handbollsträning. Vilgot och Fredrik stack iväg ännu tidigare, de hade samling 08:00 i Norrköping för hockeyturnering. Efter handbollen passade vi på att vara ute i finvädret, vid fem stack iväg till Stångebro för Vilgots andra hockeypass. Miniturnering mot andra 03-gruppen stod på schemat. I morgon spelar Edvin handbollsmatch, mycket sport blir det.........

fredag 23 mars 2012

Fredag










Trött, tröttare, tröttast är jag idag. Får försöka vila i helgen......... Fint väder är ju skönt iaf och grymt kul ska det bli att se Thåström ikväll.


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 22 mars 2012

Torsdag

Penséer är planterade.

Härlig dag på jobbet. Vi har bland annat arbetat med multiplikation. Barnen arbetade med stor entusiasm, de tycker att det är så roligt :-) Torsdagar rastvaktar jag också, så jag fick chans att njuta av det fina vädret. Gick hem ganska tidigt, skönt. Nu ikväll har jag varit på föräldramöte i handbollen, var väl lite trevligt. I morgon är det fredag, då blir det konsert i Norrköping med kung Thåström. 

onsdag 21 mars 2012

Onsdag

Vilgot körde på glajjor i solen ;-)

I morse när jag var vaknade var jag så trött. Mycket tröttare än vanligt kändes det som. Kanske inte är så konstigt när det varit intensivt på jobbet ett tag. Edvin har varit hemma och varit sjuk idag, så jag åkte hem tidigt. När jag kom hem var han piggare, skönt :-) Jag och grabbarna åkte ner till stan, vi käkade på Tacobar, var på favvo-skateaffären och köpte en Sweet t-shirt till Melker och en Obey t-shirt till Edvin. Sedan gick vi till MQ, där hittade jag linnen och två tröjor, nice :-) Vilgot köpte en häx-bugg på leksaksaffären, alla nöjda. Nu hejar vi på Brynäs mot Frölunda.

tisdag 20 mars 2012

Färdig :-)

Nu är jag äntligen färdig med alla skriftliga omdömen. Jag har skrivit 25 omdömen i 5 olika ämnen. Alla är nu utskrivna och lagda i mappar som eleverna ska få hem innan samtalet. jag börjar med mina utvecklingssamtal på måndag nästa vecka. Det känns så skönt att allt är klart :-) Nu ska jag bara slappa resten av kvällen. Melker har frisknat till och Vilgot är pigg, men nu har Edvin blivit dålig istället :-(

måndag 19 mars 2012

Spöken i huset.

Jo det är faktiskt så att det händer saker som inte riktigt går att förklara här i den gamla skolan. Det är inget som känns läskigt och det är ju bra, snälla spöken alltså :-) Några saker som händer/har hänt är att dörren till garderoben i sovrummet öppnas varje natt ungefär vid 03:00. Då menar jag öppnas, handtaget trycks ner. På vinden har vi hittat gamla skolböcker från en person. När jag var på kyrkogården bredvid vårat hus så kändes det som om någon stoppade mig, jag stannade och tittade på gravarna. Jag hade stannat precis vid "han som ägde skrivböckernas" grav.


Förra veckan innan vi åkte till fjällen hade jag så ont i ryggen. Jag la mig i sängen för att sträcka ut mig, klockan var väl ca 19:30. Då såg jag ett ljus i fönstret och sedan flyttades en av blomkrukorna ungefär 10 cm. I den gamla pigtrappen som går ner till källaren hörs steg ibland. I Vilgots garderob finns hyllplan. På det andra hyllplanet uppifrån har han sina "tjocktröjor" De ligger ofta nedslängda på golvet. Ja det är lite av vad som hänt hittills :-) Scary? Nää bara roligt :-)

söndag 18 mars 2012

I like a lot!

 Baggy-jeans :-)

 Coola glajjor från Von Zipper

 Pastelliga skor :-)

Nahw :-)

Åhh finaste vårjackan!

Har hittat lite "najsiga" grejer på Junkyard.
Alla bilder från Junkyard.

KRAM!

Söndag

Vilgot prövade studsmattan lite :-)

Lite ruggit ute men vi har ändå fixat lite i trädgården. Räfsat lite löv som missades i höstas och så har jag planterat lite penséer. Resten av dagen ska ägnas åt att skriva skriftliga omdömen, sådär roligt men ett måste. Melker och Vilgot är hostiga och snoriga, jag blir tokig på hostan. Jag tror att Melker hostat i en månad snart, blä! 



Önskar alla en fin söndag!

lördag 17 mars 2012

Lördag




Underbart god juice.


Är lite krasslig, förkyld och hängig. Det blir en dag inne. Jag har precis rensat Vilgots garderob, min lilla prins växer som ogräs :-) Jag tänkte rensa min egen också, har så mycket kläder som jag aldrig använder. Men först kaffe.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 16 mars 2012

Vab-dag

Mahjong, himla kul!

I morse när jag väckte Vilgot var han krasslig. Han hostade och hade feber. Det var bara att vara hemma med honom. Vi hade en mysig dag, Vilgot såg på TV och jag städade och lade in tvätt ;-) Nu ikväll är han lite piggare men väldigt snorig och hostig. Vi har spelat Diamanten ett antal gånger, himla roligt spel :-) Jag laddade hem Mahjong till Ipaden, är ju hur kul som helst. Ska nog spela lite ikväll. 

onsdag 14 mars 2012

Onsdag

mycke´ nu :-)

En rolig dag på jobbet, många skratt. Vi spelade bland annat improvisationsteater för barnen, värdegrund. Mina kollegor var taskiga mot mig när jag försökte ha genomgång. Vi började tjafsa och blev osams. Barnen reagerade på olika sätt, några gick och hämtade hörselkåpor ha ha. De ville inte höra :-) Några blev osäkra, typ var inte dum mot min fröken. Några reagerade på ett inte så positivt sätt, de tyckte det var roligt och hejade på vårat bråk. Det var en nyttig upplevelse.

Efter jobbet var det full fart hem. Käka lite, skjutsa Edvin på handbollsträning, ner till Stångebro för att titta på Melkers hockeymatch, tillbaka till hanbollshallen för att hämta Edvin och hem *pust* Nu slappar vi soffan framför hockeyslutspelet. I morgon har vi personalfest.

tisdag 13 mars 2012

Omdömen


Ja, vi ska ju bedöma allt eleverna gör i skolan. Det är ett hästjobb. Idag har vi suttit och strukturerat upp vad vi ska bedöma i de olika ämnena. Vi jobba på i många timmar och fick mycket gjort. Det känns som om vi har koll, hoppas jag.... Vi fortsätter i morgon. Det ska ju skrivas omdömen i alla ämnen, jag ska skriva i svenska, matematik, No/So, engelska och bild. 5 omdömen gånger 25 elever, = 125 omdömen *suck* Nu Vilgots och mitt favvoprogram Top Model Sverige, ha ha

måndag 12 mars 2012

Hemma och full fart direkt.

Det var blåsigt :-)




Nu är vi hemma från Branäs. Det har varit 4 dagar med massor skidåkning och skapligt fint väder. Tyvärr kunde jag inte riktigt njuta av att vara ledig. Tänkte på jobbet... Nu har veckor med väldigt sena dagar dragit igång. Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtal, innan dess ska alla skriftliga omdömen skrivas *suck*  Tur att jag har Yvonne och Christina, vi hjälps åt och det är skönt. 

onsdag 7 mars 2012

Utbildning och ont i ryggen

Förra året när vi var i Branäs.

Andra utbildningsdagen var lika bra som den första, så himla kul att man känner att en utbildningen verkligen har givit något man kan använda. Nu har vi en utbildningsdag kvar den 3:e april. En sak som inte är så rolig är att jag har sjukt ont i ryggen. Det började lite i morse på vänster sida under skulderbladet, sedan framåt lunch hade jag skitont. Det var nästan så det svartnade för ögonen och jag mådde illa :-( På eftermiddagen blev det lite bättre men nu har jag ont igen. Undrar varför jag har ont? Sträckt mig? Inte van vid att sitta still? Inte vet jag, hoppas bara att det försvinner snabbt. I morgon åker vi till fjällen....

tisdag 6 mars 2012

Vilken dag!


Idag har jag varit på arbetslagsledarutbildning, i morgon kör vi igen. Det har varit så bra!! Jag känner verkligen att jag har lärt mig massor och vilka underbara människor som går utbildningen :-) Ser fram emot morgondagen. Efter utbildningen drog jag ner till gymmet, skönt att träna och sola trots att jag var rätt trött. Sedan tog jag bilen till Stångebro för att se Melker spela hockey. LHC-01 LA vann med 13-2 mot Mjölby, kanonbra spelat av grabbarna! Nu ska jag slappa lite se på Projekt Runway, bada och sedan SOVA!


måndag 5 mars 2012

Gaddad.se

Åhh vad mycket inspiration jag får när jag kollar in alla fina tatueringar på www.gaddad.se Jag vill ju ha stjärnor i någon form som nästa gadd. Tycker de här ovan är sjukt fina.

söndag 4 mars 2012

Klänningar

Från Bubbleroom, design Rodebjer.

Alla tre från Asos.

Blir sugen på att ha klänning på mig när det är så fint väder. Det finns ju många fina att klicka hem, bla hos Asos och Bubbleroom.

Vasaloppet

Jag sitter i soffan med Melker och Vilgot. Vi ser på Vasaloppet, det är alltid lika mäktigt att se starten. Jag är uppväxt med att titta på Vasaloppet, min pappa och min farbror åkte i många år när jag var liten. Det var spännande att se på TV:n om man kunde se dom. Själv skulle jag nog inte palla att åka, det är väl lugnt när man kommer iväg. men all trängsel i starten, gud jag skulle bli så förbannad ;-) Vi håller väl tummarna för de svenska åkarna idag.

lördag 3 mars 2012

Lördag





Sitter och kollar på skidor på TV4. Retar mig på alla reklamavbrott, förstör hela upplevelsen. Annars är alla utom jag och Edvin på Cloetta Center för att heja på LHC. Kan behövas, hoppas de vinner. Fint väder är det ute, får ta en promenad med hundarna efter skidorna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tvätt




Fint väder idag. Har hängt ut tvätt för första gången i år :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 2 mars 2012

The Voice

Duktiga Michaela.

I kväll måste ni se The Voice på TV4. Min kusins dotter är med i Olas lag och hon ska tävla ikväll. Ring och rösta på henne många gånger :-) Hon heter Michaela Stridbeck, 099-414 06 eller Sms:a MICHAELA till 72 400.

torsdag 1 mars 2012

Bloggen som ändrade sig.

När jag började blogga handlade mina inlägg nästan enbart om inredning. Så höll det på några år, nu har det ändrat sig. Nu handlar min blogg mest om mitt liv och inte så mycket om inredning. Bra eller dåligt? Vad vet jag? Det är ju min blogg så jag får ju skriva om vad jag vill. Just nu är livet i fokus.....