tisdag 31 januari 2012

So true





- Posted using BlogPress from my iPad

Rekommenderar

Klicka er in på bästa sidan ETC och köp er en viktig bok. Ska köpa den själv, känner att jag behöver det. Så här beskrivs boken: 


Ätstört – En antologi om ätstörningar, fett, mat och makt
Varför är vi feta eller ätstörda? Att skaffa sig den ideala kroppen har kanske aldrig varit mer möjligt än i dag, när var och en av oss kan välja en diet, träningsform eller kosmetisk kirurgi utifrån sina personliga förutsättningar.
Vi vill lyfta frågan från det individuella perspektivet och ställa andra frågor. Vad händer om feta tar sig rätten att vara just feta, utan att lova bot och bättring? Kan ätstörningar förstås som reaktioner på mer än ett alltmer utseendefixerat samhälle?
Ätstört är det samtal vi själva saknat. Här tar vi som vanligen betraktas som patienter eller offer plats, ställer diagnos och levererar analys. Vi talar inte bara om vår vardag som feta och ätstörda, utan som feminister, som människor med politiska blickar på det mest privata.

måndag 30 januari 2012

Måndag

Edvin o jag.

Lång arbetsdag idag, arbetslagsledarmötet drog ut på tiden. Mycket att göra nu inför skolinspektionens besök på onsdag. Vi har dansat idag igen med Kulturskolan, eleverna är så duktiga och tycker att det är jätteskoj. Efter jobbet var det hem och käka lite, sedan skjutsa Edvin till handbollsträningen. När han tränade var Melker och Vilgot hos mormor och jag åkte ner till gymmet för att köra ett styrkepass. Körde hårt och tungt, skönt!

Kram!

söndag 29 januari 2012

Söndagkväll





Det blev ett trevligt kalas hos min mamma. Hon fick Per Morbergs nya kokbok och en parfym. Jag fick pengar. Efter mamma gick jag ner till gymmet, en timme på löpbandet var skönt. Väl hemma fick vi besök av en granne, hon kom med massor bra grejer till grabbarna. Hockeyklubbor, puckar, målvaktsskydd, kläder, skor, tack så mycket! I morgon är det måndag igen, då får jag träffa de grymmaste kidsen (mina elever).


- Posted using BlogPress from my iPad

Söndag med kalas.




Idag ska vi åka till min mamma en sväng. Det blir lite kalas för mig och mamma (hon fyller i morgon). Edvin ska spela handbollsmatch så han kommer lite senare. Annars blev det en skön sovmorgon, det bästa jag vet är att sova på morgonen ;-). Ha en fin söndag!
- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 28 januari 2012

iPad




Testar att blogga från ipaden. Har laddat hem Bloggpress, får se hur det blir. Kul om det funkar bra.
- Posted using BlogPress from my iPad

Vill ha!

Så fin canvastavla från www.inmyhouse.se

Lördag

Dammsuger, torkar golv och tvättar toaletterna idag. Nu återstår bara den enorma tvätthögen som ska läggas in i garderoberna. Kul lördag!

fredag 27 januari 2012

Fredag


Lika skönt varje gång det blir fredag igen. Vi har haft en rolig skoldag, sista timmen lekte vi lekar (kul). Har hunnit några av alla måsten den här veckan, de andra får jag försöka hinna nästa vecka. På onsdag nästa vecka kommer skolinspektionen till oss. Vi har ju världens bästa skola så det är nog lugnt :-) Gymmade efter jobbet, så skönt. Just nu behöver jag träna extramycket, det behöver jag ibland....... Edvin och jag är ensamma hemma, de andra är på LHC-Timrå, Melker är "puckpojke". Stort för honom, ska bli kul att höra hur det var sedan.

Annars har S en ny partiledare nu, kan nog inte bli sämre. Enligt experterna är han "ett säkert kort" men tråkig..... Ja, ska bli spännande att följa.
Kram!

torsdag 26 januari 2012

Födelsedag


Ja idag fyller jag 36, usch vad gammalt. Jag blev firad på morgonen, fick bland annat nya träningsskor och en fin tröja. När jag kom in i klassrummet i morse stod alla mina söta elever vid sina platser och började sjunga Ja må hon leva. Blev rörd, de är så gulliga, världens bästa ungar helt enkelt. Sedan sjöng de för mig i personalrummet också. När skolan slutade kom en mamma med en semla och en söt blomma till mig, så himla gulligt. Tack så mycket fina du :-) Nu blir det lite tårta när Melker kommer hem från hockeyträningen.

Kram!

onsdag 25 januari 2012

Otillräcklig

Rosa gillar att ligga framför brasan.

Shit vad mycket det är att göra på jobbet just nu. Man känner att man aldrig hinner färdigt med något, stressad är bara förnamnet. Synd att man inte kan tänka: "fan vad bra jag är som hunnit med så här mycket". Istället tänker man bara på allt man inte hinner med *suck* . Idag blev det en lång dag, föreläsning mellan 15:30-18:00. I morgon blir det också en lång dag, då ska det skrivas viktiga papper. Fyller ju år i morgon, hinner nog fira det lite iaf.... eller är det något att fira?

tisdag 24 januari 2012

Ny tatuering


Idag klockan 15 gjorde jag det för 3:e gången. Tatuerade mig :-) Åkte som vanligt till Mäsing i Motala (bäst). Är så nöjd, texten är jag...... Det gjorde svinont, ha ha

måndag 23 januari 2012

Lång dag.


Det blev en både lång och intensiv dag idag. Det kändes som om det gick i ett från 07:30-17:00. På måndagar kommer Kulturskolan till oss, just nu lär de eleverna dans i 6 veckor. Det är jätteroligt och alla kidsen verkar gilla det också :-) Nu ikväll har vi varit och tittat på Edvins lag när de spelade match (Edvin var inte med). Tyvärr gjorde de en urdålig match :-( Nu blir det bara slapp i soffan o sova tidigt.

söndag 22 januari 2012

Jason Mraz - I Won't Give Up (Official Lyric Video)

Skridskoåkning

Vilgot vill nog bli målvakt :-)

Idag åkte vi iväg till Ljungsbro ishall för lite friåkning. Jag åkte också skridskor, det märktes att det var ett tag sedan :-) Men efter ett tag kom jag igång, men vad jobbigt det är att åka skridskor. Tyvärr ramlade jag (Edvin hade lagt sin klubba på isen och jag trampade på den) och slog i knät rätt rejält. Det är lite blått nu, men det går väl över. Vi åkte i lite mer än 2 timmar, svettigt. Nu blir det slapp i soffan och sedan gymmet.

lördag 21 januari 2012

Segt

Just nu känns allt ganska segt, eller hur man nu ska säga.....

Chris Medina - What Are Words

Juholt

Antagligen arbetslös snart.

Lite tankar kring Juholt bara. Han avgår nog idag, bra kanske?? Jag vet inte riktigt. Jag vet bara att han har blivit fullständigt avrättad i medierna. Är det rätt att media bestämmer vem som ska vara partiledare i S? Jag försvarar absolut inte hans klantande med bostadsaffärer och liknande. Funderar bara kring medias makt i vårt samhälle, den är riktigt skrämmande.

fredag 20 januari 2012

Oj då!


Jag glömde bort att jag skulle till frisören idag, ha ha. Är ganska virrig, he he. Min frisör Sabina ringde mig här hemma vid 15:10 och sa: du Sara du ska ju vara här nu. Jag bara: Nähä, var det idag, åhh Gud förlåt kan jag komma nu? Som tur var gick det bra att komma lite sent så jag körde (inte så lagligt) in till stan och blev nog ca 40 min sen. Men nu är jag fin i håret igen :-)

torsdag 19 januari 2012

Studiedag

Vår kamin är nu installerad. Den står i vardagsrummet på övervåningen. Skönt att kunna elda :-)

Idag har vi haft studiedag. Den var väldigt bra och givande, kul! Vi har pratat om skriftliga omdömen och pedagogiska planeringar. Efter jobbet blev det gymmet. Jag körde 40 min löpband och 40 min styrketräning. Får komma igen nu efter sjukdom. Nu ser vi på handboll, sådär roligt för Sverige spelar inget bra.

onsdag 18 januari 2012

Jobb igen.


Idag har jag jobbat igen, det var skönt att komma tillbaka. Vi har haft en bra dag, en rolig bildlektion bland annat :-) Vi har haft nätverksträff om nya läroplanen idag på eftermiddagen. Jag sitter i NO-gruppen år 1-3, vi är bara 5 stycken. men det var verkligen bra och givande idag, kul. Hoppas att det fortsätter så. Ingen träning idag, en dags vila till fick det bli. I morgon kör jag igen :-)

tisdag 17 januari 2012

Joakim Thåström - Stjärna som är din

Tisdag


Det blev ännu en dag hemma. Huvudvärken kom tillbaka sent igår kväll och höll i sig hela natten. I morse var jag ganska sliten, så en dag i sängen var bra. Nu känner jag mig piggare, i morgon är det jobb igen.

måndag 16 januari 2012

Migrän


Jag kom inte ur sängen i morse. Vaknade med världens migrän :-( Jag har legat i sängen med en kudde över huvudet hela dagen. Nu känns det bättre men är seg i hela kroppen och tung i huvudet. Har ju inte tid att vara hemma från jobbet egentligen.....

söndag 15 januari 2012

Söndag.


Idag har vi hunnit lite av varje, mest sport :-) Jag åkte ut till Ljungsbro med Melker, han hade match mot Finspång i hockey. Tyvärr kom Finspång med 8 spelare som var 1 år äldre (dåligt) så det blev förlust med 7-2. Samtidigt som hockeyn var spelade Edvin handbollsmatch, detta mot sitt gamla lag Malmslätt. Det blev vinst för Edvin och RP p-99 med klara 26-10, kul! På eftermiddagen kom fina vänner med nybakade bullar, mums :-) Nu är det snart handboll på TV:n, Sverige mot Makedonien i Handbolls EM

lördag 14 januari 2012

Stanley cup



Nu ikväll har Vilgot spelat lilla Stanley cup i hockey :-) LHC:s -03 var uppdelade i olika lag och alla mötte alla. Vilgot var med i Washington, de vann två matcher, förlorade två och spelade en oaavgjord. Vilgot var supernöjd med kvällen. Kul initiativ av ledarna! Annars har jag plockat tvätt, bakat bullar, skjutsat på handbollsträning och tränat idag.

Adele - Someone Like You

fredag 13 januari 2012

TGIF



Äntligen är veckan slut, jag är trött! Hoppas på lite vila i helgen. Idag efter jobbet åkte jag, Melker och Vilgot till djuraffären. Där inhandlades två dvärghamstrar med bur och allt. De är så söta :-) Nu ikväll har vi varit hos min syster, vi har ätit tacos och myst. Det var så roligt, det är synd att man inte hinner ses oftare. Nu, På spåret!

torsdag 12 januari 2012

Torsdag


Snart fredag, känns skönt. Veckan har varit lååång. Beror nog på att jag inte mått så bra. Idag har jag tränat efter jobbet, körde en timme på löpbandet och sedan solade jag. Det var segt idag, men skönt ändå. När jag kom hem tänkte jag plocka in tvätten. Men jag orkade inte, det är så trist. Jag har massor av min tvätt som ska hängas/läggas in, men det blir lixom inte av. Kanske orkar det i morgon...... Kul att Antikrundan har börjat igen, tycker att det är ett trevligt program :-)

onsdag 11 januari 2012

Biggest loser


Sitter o kollar in Biggest loser på TV4, de är rätt stora. Svårt o förstå när man alltid tränat stenhårt själv, men jag tycker verkligen synd om dom. Jag hoppas att de kan få hjälp av att vara med där. Ett citat när de står på crosstrainern/löpbanet:

man: Hur fan kan man inte palla att gå i lugn takt?
kvinna: Vi är ju feta hallå!

Håller tummarna för att de lyckas!

Min mage....

Söta Miranda.


....har börjat bråka igen. Det var ganska länge sen nu, men jag känner igen det. Tror som sagt att det är magkatarr eller liknande. Hoppas det går över snabbt. Har haft en rolig dag på jobbet trots magen, vi har bland annat börjat arbeta med tema vatten. Det är så roligt att arbeta med tema, det tycker eleverna också. I temat ska vi bland annat göra massor experiment, spännande :-) 

Vilgot är lite ledsen idag, i morse var Dennis död. Dennis var vårat marsvin, han kommer att bli begravd i trädgården. RIP Dennis!

tisdag 10 januari 2012

Tisdag



En intensiv dag har det varit idag. Vi har haft svenska (dikter) och matematik. De är så duktiga mina elever, måste säga det igen. På morgon går alla in och tar fram sin "lådbok" och sätter sig och läser. Det är så tyst och lugnt, en skön start på dagen. Annars har jag haft ont i magen och har det fortfarande. Känns ungefär som magkatarr ont. Hoppas det försvinner fort, inte roligt annars. Tror jag ska försöka och plocka ner adventsstjärnorna idag, om jag orkar....

måndag 9 januari 2012

Första jobbdagen.....



.....efter lovet. Åhh vad det var segt att gå upp i morse, var extra trött efter helgens bravader tror jag :-) Men det gick bra att jobba, så roligt att träffa alla elever igen. Det började en ny kille i klassen idag också, kul! Efter jobbet åkte jag hem o sov 1 timme, det behövdes. Sedan skjutsade jag Edvin till handbollsträningen. Under Edvins träning åkte jag ner till gymmet, tränade ganska hårt fast jag var svintrött. Men nu känns det skönt, ett bad och sedan sova är det som gäller nu.

söndag 8 januari 2012

Hemma från cupen.

Segrarna på rad.

Nu är jag rejält trött efter två nätter på luftmadrass och massor anspänning i matcherna. Det har varit jätteroligt, killarna har haft kul tillsammans. Dessutom gjorde de en fantastisk insats och kom på tredje plats i cupen. Melker har idag varit i Södertälje för att spela Nyårscupen med sitt hockeylag LHC u11 LA. Jag fick precis veta att de vann i finalen!!!! Ska bli kul att få höra Melker berätta allt om cupen :-) Det blir nog till att sova tidigt idag, i morgon är det jobb efter ett skönt jullov.

Kram!

torsdag 5 januari 2012

Simhallen


Simhallen stod på agendan idag. Jag åkte dit med 5 barn, mina egna tre och två kompisar till Vilgot. Det gick jättebra, vi hade superroligt. Men så trött man blir av att bada :-) Nu ikväll ska Fredrik, Melker och Vilgot iväg på hockey, LHC-AIK. Edvin och jag ska packa inför Hallbybollen i handboll. Det är så att jag ska följa med som ledare :-) Blev tillfrågad igår, det ska bli kul roligt. Det bästa som finns är ju att sova på luftmadrass i en skolsal..... eller inte.... ha ha.

Kram!

onsdag 4 januari 2012

Onsdag.


Idag slängde jag ut granen, den han tappa alla barr innan den kom ut ur huset. Jag fick sopa och dammsuga, övervåningen, trappen och hallen. Men nu är den ute iaf, skönt! Stjärnorna får vara kvar ett tag till, de är så fina tycker jag. På eftermiddagen var det dags att ge sig in till Ånestadhallen igen, handboll på schemat :-) Träningsmatch för Edvin inför cupen som börjar på fredag. Annars har Vilgot två kompisar här idag, båda ska sova över, kul, kul! Tror det blir simhallen i morgon, jag och fem barn :-)

tisdag 3 januari 2012

Tisdag.


Har inte jobbat idag :-) Det blev sova länge, läsa bok och sedan stack Edvin och jag iväg till Ånestadhallen. Det var två träningsmatcher för handbollslaget. De åker ju på cup till Jönköping på fredag. Jag tyckte att de var duktiga :-) Måste slänga ut granen, det är typ noll barr kvar. Men det är ju så tråkigt att plocka bort allt pynt :-(

Kram!

måndag 2 januari 2012

Lite jobb!

That´s true!

Sov länge idag som alla dagar under lovet, hittills iaf ;-) Sedan läste jag min julklappsbok, den är jättebra. Heter Cirkeln, egentligen en ungdomsbok men den funkar. På eftermiddagen åkte jag en sväng till jobbet. Fixade lite med det nya schemat som börjar gälla när vi börjar. Det ska ju läggas ut en viss tid i varje ämne, lite pyssligt att få ihop så det blir bra. Men jag tror jag fick till ett bra schema. Sedan planerade jag lite matematikundervisning också. Känns bra att jag åkte in en sväng.


Nu är jag bättre från förkylningen så nu ikväll har jag varit inne o tränat. Körde ganska lugnt, 30 min på löpbandet och så lite styrketräning. Solade också, det var så skönt!

söndag 1 januari 2012

1 januari.

Lite seg idag efter en rolig Nyårafton med fina vänner. Vi åt gott, snackade, spelade spel, dansade och smällde raketer :-) Jag är fortfarande dyngförkyld och har feber. Hoppas det är sista dagen så jag är piggelin i morgon igen. Det blir en dag i soffan med Vinterstudion och kanske en bra bok.

God fortsättning!