lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!


Önskar alla mina bloggläsare ett Gott nytt År! Tack för att ni kikar in här.

fredag 30 december 2011

Bästa ever!




Jag bor i mina supersköna "Urban Classics" när jag är hemma. Det är bara bäst, så sköna. dessutom är de grymt snygga med ett tajt linne till :-) Ska beställa ett par rosa och ett par grå också. Kommer från favvo webbutiken Junkyard.

Hängig

Dagens hockeykille.

Förkylningen blir värre, blä. Har feber och är rejält täppt i näsan. Idag är det Vilgots tur att vara på hockeycup.  De är i Nyköping. Det har gått bra för dom spelar match om 3:e pris snart, av 16 lag. Själv har jag handlat idag, usch. Jag var inte ensam i affären kan jag lova. Tur att man inte skulle ha något från Systemet. Det var lång kö för att komma in!! Nu sitter jag under två filtar i soffan, hoppas bli pigg tills i morgon.

torsdag 29 december 2011

Förkyld


Vaknade upp i morse och var dyngförkyld. Jag som inte varit sjuk på länge, blä... Melker och Fredrik gick upp vid 04:45 för att bege sig till Spånga och hockeycup. Vi andra fick sova lite längre :-) När vi vaknat till lite åkte vi in till stan. Kidsen gick till mormor på jobbet och jag gick ner till gymmet. ja, jag vet, man ska inte träna om man är sjuk. Men var bara täppt då, ingen feber. Nu ikväll är jag fortfarande täppt och har lite feber. Annars har Vilgot varit på hockeyträning. I morgon ska han till Nyköping för hockeycup, mycket nu.....

onsdag 28 december 2011

Nya skidkläder.




Cooling

Åkte en sväng till stan idag. Inne på favvoaffären First Aid hittade jag nya skidkläder. Skidjacka och brallor från coola märket Colour. Jag hade rabattkuponger så det var 50 % på båda plaggen, nice. Vi gick också till en annan favvoaffär, Well. Den är engelskinspirerad, där köpte Vilgot en gubbkeps från Ben Sherman. Det är tydligen hetaste modet bland kidsen, gubbkepsar :-)

tisdag 27 december 2011

One piece

Fulaste plagget ever!

Måste bara skriva ett inlägg om det fulaste plagget någonsin, one piece. Jag skulle ALDRIG köpa eller ta på mig en sådan, de ser förskräckliga ut. Melker och Vilgot har varsin som de fått, men den får de bara ha här hemma. De skulle aldrig få gå till skolan i dom. Jag tycker det ser förskräckligt ut när kidsen har de i skolan, pyjamas lixom. Så nu var det sagt!

måndag 26 december 2011

REA



Idag har vi varit en sväng på Rean. Grabbarna fick presentkort av min mamma på favvoaffären, First Aid. De säljer skate- och snowboardkläder. Det blev en ny sowboardhjälm och en Rip curl-tröja till Edvin och en Rip curl snowboardjacka och en Volcomkeps till Melker. Efter shoppingen gick vi och fikade, sedan gick jag ner på gymmet. Jag tränade i 2 timmar, 1 timme löpband och 1 timme styrketräning. Det var skönt efter all julmat. Nu ikväll kommer min pappa och hans sambo hit på mat, det blir tacogratäng :-)

Kram!

söndag 25 december 2011

Juldagen

Vilgot blev så glad för sin nya hockeyklubba som han fick igår. En Bauer Total One.

Idag har vi varit hos min pappa med sambo. Vi har ätit mat och fikat. Barnen har fått julklappar också, de blev så nöjda. Edvin fick en lampa till sin Dj-utrustning, Vilgot fick det stora skeppet från Pirates of the Carribean i lego och Melker fick nya hockeybrallor. Nu ska vi bara slappa se på film och så ska vi bygga ihop skeppet.

lördag 24 december 2011

God Jul!


Nu sitter jag här i soffan, klockan är strax halv sju och alla gäster har åkt hem. Nu är jag så trött och ska bara slappa och se på Karl-Bertil Jonsson (det bästa på julafton). Dagen startade tidigt här hemma, vid halv 8 öppnade vi julklappar, barnen blev så nöjda med sina klappar. Jag blev också nöjd, fick en Ipad. När vi öppnat färdigt och ätit frukost var det massor fix med städning och matlagning. vid tolv kom alla släktingar. Vi har ätit gott, träffat Tomten, sett på Kalle Anka och varit på spökvandring :-) Hoppas att ni alla haft en skön julafton!

fredag 23 december 2011

Sista fixet och tatuering.


I morse var vi och handlade på Coop. All mat är nu inhandlad, skönt. Sedan åkte vi hemåt och städade lite. Jag fixade också efterrätt till i morgon. Vid 14 hämtade jag min syster och så åkte vi till Motala för att tatuera oss. Vi gjorde ju likadan tatuering, känns bra. syrran o jag, starka tillsammans. Efteråt gick vi till ett mysigt fik och så hann vi med lite sista minuten shopping. Nu är det städning som gäller ikväll och så lite glöggmys. Barnen är spända och väntar på morgondagen.

Ta det lugnt vänner.

torsdag 22 december 2011

Jullov!


Nu har jag jullov fram till och med 9 januari. Det ska bli så skönt. Men det är en del inplanerat. Melker ska iväg på 2 hockeycuper, Edvin på handbollscup och Vilgot på hockeycup. Men jag kommer ha tid för vila och träning också. Nu ikväll har jag varit på det stora köpcentret och fixat de sista klapparna. Nu ska det bara köpas mat också.... Det får vi göra i morgon. I morgon ska jag och syster tatuera oss, bild kommer...

onsdag 21 december 2011

Onsdag

Idag var det sista riktiga arbetsdagen, i morgon har vi avslutning. Höstterminen är slut, den har varit rolig, spännande, jobbig, omtumlande.... Nu ska jag gå i ide och så ta nya tag den 9:e januari när vi börjar igen. Efter jobbet var jag hemma en sväng sedan skjutsade jag Edvin till handbollsträningen. När jag släppt av honom åkte jag ner till simhallen och prövade deras gym. Det var ok, men jag stannar på Actic. Det är mycket större, finns mer att välja på. Nu ska jag typ dö i soffan, känns det som....

tisdag 20 december 2011

Blir nog jul i år med...

Idag stack jag från jobbet tidigt. Ut till stora köpstaden och köpa lite klappar. Sedan begav jag mig in till stan för fler inköp. Det var nästan fullt i parkeringshuset fast klockan bara var tre. Något jag stör mig på är folk som kör i snigelfart i parkeringshuset. man får typ köra på ettan för det går så långsamt, störande.... Iaf jag sprang runt på stan ett bra tag, släpade mig på slutet för påsarna var så tunga. När jag kände mig klar för dagen lastade jag in allt i bilen och gick ner på gymmet. Där tränade jag i två timmar, stenhårt, så skönt! Är inte riktigt färdig med alla inköp, men en god bit på väg är jag och det är ju skönt. 


Och så här mycket julklappar blir det inte :-)

Måste skicka massor kramar till en mamma till en elev. Jag fick en jättefin julklapp idag, tack så mycket fina du!

måndag 19 december 2011

Idolen



Thåström är ju mina absoluta favorit, kommer aldrig att tröttna på hans låtar. kan höra dom om och om igen. Vissa är mer favoriter än andra, "Släpp aldrig in dom" och "Stjärna som är din" är underbara men det finns många fler.... Nästa år ska han åka på turne igen, biljett till hans spelning i Norrköping är fixad. Längtar till den 23:e mars.... Idag förhandsbokade jag hans nya album som släpps i februari, där finns säkert många nya blivande favoritlåtar, can`t wait....

söndag 18 december 2011

Söndag

Eller hur....

4:e advent har firats i olika sporthallar. Melker har spelat match borta mot Mjölby med sitt lag LHC-01. De vann med 6-1, kul att se ett så bra spel. Alla är så duktiga. Fick träffa fina vännen också, så då var det ju ännu bättre :-) Edvin spelade hemmamatch i handbollen samtidigt, de vann ganska klart mot Nyköping. En bra sportdag helt enkelt. Nu ser jag på handboll och så ska jag fixa lite mer ischoklad.

lördag 17 december 2011

Julgodis





Barnens gran

Idag har det varit stora julgodisfixardagen. Vi har gjort, knäck, ischoklad, Leilas Rocky Road och polkagrismaränger. Dessutom har vi fixat julgranar, en till vardagsrummet där uppe och en till fin rummet. Granen på övervåningen är klädd, den är barnens gran så den ser ut som.... en barngran :-) Där nere ska jag ha "min" gran, den ska gå i silver har jag tänkt. Nu börjar det bli lite julstämning här, trots gråväder med regn :-( Vi får nog ingen snö till jul, men man hoppas ju...

fredag 16 december 2011

Musikhjälpen


Det är väl ingen som missat P3:s musikhjälpen. Mellan den 12-18 december flyttar 3 programledare in i en glasbur på Gustav Adolf torg i Göteborg för att samla in pengar till Radiohjälpen. Det här året går pengarna till att flickor ska få gå i skolan. Nu har de samlat in 6 miljoner! heja!!!!  Man kan följa dom på facebook eller på Musikhjälpens hemsida HÄR. Jag stödjer självklart också, har precis beställt deras coola t-shirt för 200:-. Coola t-shirtar kan man ju inte få för många av tycker jag.

torsdag 15 december 2011

1 vecka kvar!

Nu är det en vecka kvar innan man får njuta av jullovet. Känns som om det är väldigt välkommet. Vi lärare har ju 45 timmars arbetsvecka, men den sista tiden (eller nästan hela terminen) har inte timmarna räckt till. Jag har jobbat mer än så... Många säger ju "Ni har det så bra som har lov", de tänker nog inte på att vi arbetar in loven med 45 timmars vecka och mer därtill.


Imorgon har vi julfest med jobbet. Det ska bli mycket roligt, vi ska äta god mat, spela paketspel och lite annat :-) Jag har lite huvudvärk idag. Igår skulle jag hämta vår projektor inne i "snicken". Någon hade ställt vagnen med projektorn långt in och belamrat med massor kartonger framför. När jag flyttade kartongerna så vippade en ljusramp och träffade mig i huvudet. Jag höll i en synth med båda händerna så jag kunde inte ta emot den. Har haft riktigt ont idag :-(

onsdag 14 december 2011

Granen


Jag måste berätta om granen med stort G. En gullig mamma till en elev hade med sig en plastgran åt oss att ha i klassrummet, tack :-) Idag fixade vi i ordning den. Julgransfoten var dock lite knepig. Den lämnade jag med varm hand över till min kollega, envis som synden så fixade hon den så klart. Vi skulle iväg på julspel båda 2:orna till kyrkan så min kollega blev lämnad med ansvaret att fixa granen färdig med belysning och allt. När vi kommer tillbaka efter julspelet så möts vi av en färdigfixad gran med en belysning som blinkar!!! Ha ha snacka om roligt att ha en blinkande gran i klassrummet (dessutom med olika färger), mina elever kan vara lite okoncentrerade ändå ibland :-) Hon är så gullig, trevlig, rolig och en fantastisk kollega och lärare, man får alltid ett gott skratt!! Tack för att du finns C!

Fördel

En fördel med att bo i en gammal skola är att kidsen kan spela innebandy och åka inlines inomhus. Det pysslar de med just nu i den gamla gympahallen.

tisdag 13 december 2011

13:e December


Idag har vi haft lucia på jobbet. Det är 3:orna som lussar på vår skola. De var så duktiga och det var så fint. Alla sjöng och tog i, kul! Annars har vi haft matte, statistik står på schemat nu. Lite krångligt tycker många, men roligt. Efter jobbet åkte jag hem, fixade käk åt Vilgot och hans kompis Malte. Sedan skjutsade jag ut dom till hockeyträningen. Efter det åkte jag till gymmet, 1 timme på löpbandet och så solade jag.

Måste berätta hur det kan vara att bo i fd församlingsgård. I lördags när jag var i Gävle var det stort pådrag i kyrkan nästgårds, luciafirande. Fredrik och barnen var hemma. Plötsligt hör de hur någon öppnar dörren där nere och så hör de att det är folk i hallen. Fredrik går ner och det står ganska många personer i hallen, en säger: "Är det här det är lucia?" Ha ha, inte första gången det händer.

Kram!

måndag 12 december 2011

Måndag med Lucia


Har precis kommit hem från 4:ornas luciatåg för föräldrarna. Melker var stjärngosse. Han var något ofokuserad och stod o fnittrade med polarna mest, men men.. Det var fint, undrar vem han är lik förresten.....

På jobbet har det lite rörigt. I mitt klassrum sattes det upp en projektor och interaktiv tavla idag så vi fick vara tillsammans med den andra 2:an. I morgon blir det likadant, då är det den andra 2:ans tur att få tavla och projektor. Nu ser vi på damerna i handboll, spännande.

söndag 11 december 2011

Söndag.

Edvin med Calle Järnkrok.

Så har den här helgen snart gått. I fredags var vi i Norrköping på konsert med Caj Karlsson. Det var grymt bra. Har ni inte lyssnat på honom, gör det. Underbara texter.

Igår var jag, Edvin, min pappa och min systers pojke Alex i Gävle. Vi hälsade på min farbror och kusin sedan var vi på hockeymatch. Brynäs mötte Frölunda och vann med 4-3. Min kompis som är VD på ett dataföretag som sponsrar Brynäs hade fixat en överraskning åt Edvin. Innan match fick Edvin träffa Calle Järnkrok och så fick han en matchtröja, kul!

Idag är städa, tvätta, stryka på schemat. Sedan ikväll träna!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 8 december 2011

onsdag 7 december 2011

Pizzamys.


Nu ikväll har alla killar (9 av 12) i Vilgots klass och mammorna träffats på den lokala pizzerian. Vi käkade och pratade, grabbarna hade jättekul och vi mammor med. Supertrevligt att träffas och prata, vi bestämde att vi ska göra det fler gånger.

På jobbet har det varit full fart men roligt så klart. Jag har ju världens bästa jobb och världens bästa elever!

Kram!

tisdag 6 december 2011

6:e december.


Tisdag och full fart i skolan. Eleverna jobbar med att sätta upp en teater som ska spelas upp på skolavslutningen. De arbetar med detta i grupper, så det kommer visas 5 olika pjäser. Det är verkligen roligt att se hur de samarbetar, vilka fantastiska idéer de har och hur roligt de tycker det är. Det ska bli så roligt att se deras små teaterpjäser. Efter jobbet åkte jag och Melker till tandläkaren. Han skulle på undersökning, allt var bra :-) Jag har tränat också, 1 timme på löpbandet och sedan solade jag. Så skönt, jag älskar att träna.

måndag 5 december 2011

Nendoroider


Bilder:www.okaeri.se

Två nya Nendoroider damp ner i brevlådan. Min samling består nu av 14 stycken.

Måndag.

Hyacinter har jag överallt, doftar ljuvligt.

Så har måndagen gått i den här veckan också. Dagarna springer iväg. Just nu är det rätt körigt på jobbet. Mycket som ska hinnas med innan jullovet. Jag har blivit inblandad och ansvarig för vår julfest för personalen också. Hmm hur gick det till :-) Det är tur att Maja också är ansvarig, så vi är två. Det kommer bli en grym rolig fest, ha ha. Nu blir det att bänka sig i soffan, damerna i handboll spelar match i VM.

Kram!

söndag 4 december 2011

Söndag


Vi hade en supertrevlig kväll hos goda vännerna igår. Alltid roligt att träffa dom :-) Idag har Melker spelat sin första hockeymatch efter operationen. Det gick kanonbra för grabbarna (och tjejen) i LHC-01. Seger med 7-0 mot Motala. Jag satt i sekretariatet och skötte matchprotokollet och mikrofonen. Ha ha, jättekul att få prata i mikrofonen :-)

Nu kommer snart Fredriks bror och pappa, det blir lite mysfika. Ska försöka komma iväg o träna sen också. Har ni köpt några julklappar ännu? Jag har inte köpt en endaste ännu, kanske måste ta tag i det.....

lördag 3 december 2011

3:e december.

Julstämning på skåpet.

I morse var jag uppe tidigt. Edvin har handbollsträning 09:00 inne i stan, jag skulle vara med som hjälptränare åt en ny kille. Tyvärr kom han inte så jag åkte ner till gymmet istället. Körde på crosstrainern och så lite mage. Jag har lagt om min träning lite, mer kondition, deffning, mindre styrka. Crosstrainern och löpbandet blir flitigt använda nu :-)

Nu har jag precis sorterat och lagt in gigantiskt mycket tvätt. Två maskiner är hängda och en är i maskinen, sjukt mycket tvätt. Ikväll ska vi till goda vänner, ska bli grymt kul. Vi har hängt ihop i många år nu, alltid lika roligt när vi ses.

Kram!

fredag 2 december 2011

Pysseldag!

Ledbergstomtar i mitt fönster.

Det blev en lyckad pysseldag! Hade turen att 3 mammor valde att hälsa på idag, tack så mycket. Vi gjorde granar, änglar och julkulor. Jättekul, men man blir trött. Jag slutade tidigt idag för Edvin hade utvecklingssamtal. Efter det åkte jag in till stan igen och till frisören. Så skönt att klippa och färga, me like. Sedan tog jag träningsväskan och gick ner på gymmet, 1 timme på löpbandet. Känner mig grymt duktig idag!

Kram!

torsdag 1 december 2011

Redan torsdag.


1 december och redan torsdag, veckorna springer iväg. Idag har eleverna börjat med teater. De ska i sina grupper de sitter i göra en teater om julen. Den ska spelas upp för klassen på avslutningsdagen. De var så duktiga och samarbetade så bra. Fantastiskt roliga och tokiga idéer hade de också. Ska bli jättekul att se de fortsatta arbetet. Annars var det en stressig eftermiddag med hembrev som skulle skrivas och pyssel till pysseldagen som skulle plockas fram. Jag hann det jag skulle så jag kunde skjutsa Vilgot och hans kompis Malte till hockeyträning. I morgon blir det som sagt pyssel hela dagen lång.....