måndag 31 oktober 2011

Måndag




Idag har vi haft en busdag på Busfabriken i Norrköping. Vi hade med oss kompisar så det var full fart. Nu har Vilgot precis blivit hämtad av kompisen, de ska gå bus eller godis hemma hos honom. Jag ska skjutsa Edvin på handbollsträning. Tänkte passa på och träna själv när Edvin tränar. Annars är jag trött och sliten för tillfället.....


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 30 oktober 2011

Tintin


Vilken bra och spännande film! Jag rekommenderar den verkligen. Barnen tyckte att den var jättebra och väldigt spännande. Det enda som var negativt är priset. Det kostade 130:- per person + 10 :- i reservationsavgift. jag betalade 520:- för mig och barnen, dyrt!!!

Fia




Vi spelar Fia med knuff i ruggvädret. Mysigt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Söndagsmys


Sov ganska länge idag, det var skönt. När alla vaknat till liv åkte vi och köpte en pumpa. Årets pumpa blev lite annorlunda som ni ser ovan :-) Tvätten har jag plockat in också, det fanns en del. I kväll ska jag och barnen gå på bio. Vi ska se Tintin i 3D, det ska bli roligt. Jag tror att den är jättebra.

Kram!

lördag 29 oktober 2011

Lördag

En liten lieman kom på besök när jag värmde mig i badet.

Idag har det varit fullt upp :-) På förmiddagen var jag och tränade, det gick kanonbra. Sedan var det hem och käka lite och vidare ut till Ljungsbro. Vilgot har spelat minicup i hockeyn. Det fanns ingen som kunde sköta matchklockan så det åkte jag på. Stod i sekretariatet i 3 timmar, blev genomfrusen. Vilgot var iaf supernöjd och Melker också. Han var med och var domare i alla matcher. Nu blir det bara slapp i soffan.

Kram!

fredag 28 oktober 2011

Lov!


Såna här skelett har jag gjort med eleverna.

Så skönt! Jag behöver det, ska sova, träna, mysa med kidsen.

Kram


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 27 oktober 2011

1dag




En arbetsdag kvar. Behöver vila....


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 oktober 2011

Läraryrket


Tänkte skriva av mig lite om mitt yrke. Jag älskar verkligen att vara lärare, de stunder jag får vara med barnen. Det finns inget som går upp emot att få undervisa (och bli undervisad av) barnen. Man får vara med om fantastiska stunder, det är så häftigt att man verkligen ser att de lär sig saker. Man ser hur det jobbar förfullt därinne i deras hjärnor :-) De elever jag har nu är ju världens goaste, de ger mig ständigt leenden men också utmaningar.

Det jag inte tycker om med mitt yrke är allt det andra. Allt som inte är tid med barnen och det blir bara mer och mer. Vi överhopas med saker vi ska göra. Många säger: "gud vad skönt att vara lärare, då får man ju sommarlov och andra lov". Visst är det skönt, men vi jobbar sjukt mycket däremellan. Vi har 35 timmar ramtid i veckan, tid som ska göras på skolan. Sedan har vi 10 timmar förtroendetid, den kan vi lägga hemma. Jag kan säga att 45 timmars arbetsvecka är inte i närheten av vad man jobbar, just nu ligger nog arbetstiden/vecka på 55 timmar. Det är utvecklingssamtal, implementering av nya läroplanen, möten hit och dit, skriftliga omdömen, planering av lektioner, möten med skolpersonal osv..... Man jobbar typ ihjäl sig.....

tisdag 25 oktober 2011




Honungsvatten för min hosta.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tisdag.


Vilgot ser ut som en hockeyspelare med sin glugg.

Lång dag idag. Efter ett utvecklingssamtal vid 15 åkte jag i raketfart in till Cloetta center för att lämpa av Melkers hockeytrunk. De spelade match vid 17 men hade samling 16.15. Efter det var avklarat åkte jag tillbaka till jobbet för möte vid 16.30. 1 timme senare, tillbaka till hockeyn. Hann se halva matchen. Efter matchen packade jag in 3 barn i bilen för färd mot Ljungsbro och hockeyträning *pust* nu vila lite.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 24 oktober 2011

Maskar




Idag har vi haft masktema i skolan. Vi har bl.a. gjort en maskkompost, jätteroligt och spännande. Barnen var superengagerade, kul! Nu får vi hoppas att det är flitiga maskar.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 oktober 2011

Coola




Köpte ett par trosor av Svensk Punk igår :-) på rumpan står det " Du kan ta din allinas och stoppa upp den nånstans" En grym låt av Svensk Punk, ha ha


- Posted using BlogPress from my iPhone

Söndagmorgon




Onödigt att sova ut en söndag när man kan åka på handbollsmatch istället :-). Edvin ska spela Är lite trött efter en kanonkväll igår. Vi var på L' Orient på konsert. Massor bra band och artister, Sanna Carlstedt var grym och mina nya favoriter är bandet Osalig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 21 oktober 2011

fredagkväll!


Här spenderas kvällen med Idol och chips, kanonbra tycker jag. För en gångs skull finns det faktiskt många som är duktiga i Idol, Amanda F, Moa, Molly, Linni andra Amanda. Jag vet inte vem jag håller tummarna för. Annars har jag ägnat lite tid åt hemsidan för Melkers hockeylag. De använder Idrottonline och den är inte helt lätt att hantera. Men nu har jag iaf uppdaterat kalendern.

Kram!



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 oktober 2011

Sliten


Den senaste tidens hårda tempo med många sen kvällar och mycket på jobbet börjar ta ut sin rätt. Jag är sliten, sover ganska dåligt också. Men i morgon är det fredag och jag ska åka hem tidigt. Sedan är det en jobbvecka kvar innan det efterlängtade höstlovet :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 19 oktober 2011

Onsdag.


Nu blir det långa dagar varje dag. Så har det varit i 3 1/2 vecka och det kommer vara så fram till höstlovet. Idag har vi haft en rolig dag. Vi har varit på flygvapenmuseet. Det var jätteintressant och roligt. Barnen skötte sig utmärkt. Men man är ganska trött när man varit iväg en hel dag. Väl tillbaka på skolan hann jag pusta ut 20 min innan det var dags att bege sig in till stan för kurs i nya läroplanen. Den var slut strax innan 18. Nu är jag trött!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 18 oktober 2011




- Posted using BlogPress from my iPhone

Tisdag

Lite köksbilder


Blev en halvlång dag idag, kom från jobbet vid 17-tiden. Jag åkte direkt ner till gymmet. Körde ett skapligt hårt pass, kändes kanonbra! När jag kom hem skjutsade jag Melker på hockeyträning. Hans träningstider på tisdagar är sådär roliga, från 18.45-21.00. Vilgot har också haft hockeyträning men hans tid är 17.15-18.15. Så det blir ett himla farande fram och tillbaka till Ljungsbro. Men de älskar ju hockeyn och då får man ställa upp, så tycker jag....

Kram!

måndag 17 oktober 2011

Måndag





Måndagar är inga pigga dagar. Just nu är jag rätt trött. Det var så segt att gå upp i morse. Det blev en lång arbetsdag till 17.45 ungefär. Nu är det slapp i soffan och wordfeud som gäller.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 16 oktober 2011

Wordfeud

Fick 96 poäng

Jag antar att jag inte är ensam om att vara fast i detta roliga spel. Jag tycker att det är skitkul. Adda mig gärna sarand76.

Tränat

Lite muskligare i somras.

idag har jag varit och tränat. Det var första gången på 4 veckor som det kändes bra och att jag kunde ta i lite. Jag har fortfarande ont i muskelfästet i bröstet men det kändes mycket bättre. Så himla skönt, nu kanske jag kan ta tag i träningen igen. Man märker hur fort det går att tappa i styrka och i kondition. Vikten har rasat lite, beror på att jag förlorat i muskelmassa. Så här lite har jag inte vägt sedan jag var typ 15. Men jag hoppas att jag snabbt kommer tillbaka igen och får lite muskler.

lördag 15 oktober 2011

Ny bloppis blogg!


Bloppis i skolan nu.

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och startat min bloppis-blogg. Den heter Kullens bloppis. Där kommer jag sälja sådant jag samlat på mig under åren :-) En loppis på nätet helt enkelt. Kika gärna in!!!

Städdag




Skitkul att städa :-)

Idag städas det, tar sin lilla tid. Det är inte alltid en fördel att bo i ett 400 kvadratmeter stort hus :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 oktober 2011

Välkommen fredag :-)

Rakt och ljust hår.

Efter en ganska tung och jobbig vecka så känns det extra bra med fredag :-) Efter ett utvecklingssamtal på eftermiddagen åkte jag till frisören. Jag klippte och färgade håret. Sabina min frisör ville se hur jag såg ut med rakt hår så hon plattade håret på mig. Det blev snyggt tycker jag. Jag har ju en plattång som jag aldrig använt, ha ha. Nu kommer jag nog använda den :-)

Efter frisören mötte jag upp bästa vännen för en "gofika". Så kul att ses och snacka, han är typ bäst på att lyssna :-) Sedan bar det av till Stångebrohallen för match med Melkers hockeylag. De mötte Valdersmarsvik, efter att ha legat under med 0-3 så vände de och vann med 7-3. De var jätteduktiga. Nu blir det mys i soffan.

Kram!

torsdag 13 oktober 2011

Bättre idag.

Vilgot och jag på Edvins handbollsträning igår.

Är fortfarande lite däven, men det känns bättre idag. Det blev en lång dag, åkte från jobbet vid 18.30. Har haft två utvecklingssamtal idag också, de gick jättebra. Blir glad av positiv feedback från föräldrar. Nu blir det inte mycket gjort, ska bara vila, glo på TV och surfa lite.

Kram!

onsdag 12 oktober 2011




- Posted using BlogPress from my iPhone

Nere


Skrev inget igår för jag kände inte för det. Känner inte så mycket för det idag heller. Just nu är det tungt.......

måndag 10 oktober 2011

Gluggen


Storebror "råkade" slå ut en framtand på lillebror.

Gosigt




Har tagit fram mina myssockor från Canada snow. Känner mig frusen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Trött måndag

Min fina lykta som jag har i köket.

Oj vad jag varit trött idag. Men det är bara att bita ihop och köra på. Det har varit en bra dag på jobbet trots alla gäspningar :-) 2 utvecklingssamtal är avklarade så nu kan jag bocka av 9 av 24. När veckan är slut har jag hunnit med 14, känns bra. Idag kom bokbussen till skolan. Jag passade på att låna lite lyrik, Kristina Lugn och Bruno K Öijer. Jag gillar att läsa lyrik, läste lite för barnen i skolan idag, ha ha. Nu är 2 av 3 barn iväg på handbollsträning. Vilgot och jag har gjort läxor och nu ser vi på något menlöst program på Disney XD :-)

Kram!

söndag 9 oktober 2011

Lite fint.


Tänkte bara visa min fina lilla tallrikshylla som vi satt upp i köket. På den får några emaljsaker från loppis, två fina tallrikar, en söt sockertång, en gammal "ljusvekesavknipsare", ett gammalt dl-mått och en söt liten ask plats.

Söndag

Vilgot tränade hockey igår.

Söndagkväll och vad har hänt idag? Jo, Melker har varit på hockeyläger, Vilgot har varit hos en kompis och sedan på kalas, Edvin har spelat handbollsmatch och jag har shoppat lite, tränat, städat i källaren och skjutsat barn. Fredrik har också skjutsat barn och dragit lite avloppsrör i köket. Så har vår söndag sett ut, ingen rast ingen ro :-) Nu ser jag fram emot en vecka med 7 inplanerade utvecklingssamtal, lite skjutsande av barn och förhoppningsvis hinna träna lite också.

Kram!

lördag 8 oktober 2011

Lördag

Edvin, handbollskillen.

Idag har det varit fullt upp. Fredrik åkte mot Vadstena med Melker och Vilgot. Melker har träningsläger i hockeyn lö-sön och Vilgot har haft kick-off med hockeyn. Edvin och jag har ägnat oss åt handboll. Träning på morgonen och match för herrlaget nu i eftermiddag. Edvins lag var matchvärdar så vi föräldrar fick lite olika uppdrag. Jag blev "moppansvarig" i första halvlek, ha ha. Om spelarna svettade ner golvet skulle jag in på plan och torka. Tur för mig att de inte svettades i första halvlek :-) Nu blir det slapp i soffan. I morgon ska Edvin spela sin första match med sitt nya lag, spännande.

Kram!

fredag 7 oktober 2011

Fredag!


Skönt med helg!!! Den här veckan har varit intensiv med 7 utvecklingssamtal. Men nu är de avbockade, nästa vecka kör jag 7 till! I kväll blir det lugnt och skönt, tacogratäng och chokladbollar!! (Vilgot har valt maten och efterrätten). I helgen blir det hockeyläger för Melker och Vilgot. För Edvin handbollsträning och handbollsmatch. För mig, skjutsa barn...... :-)

Förresten är jag väldigt glad att Tomas Tranströmer fick Nobelpriset, min idol. Jag tycker att hans dikter är fantastiska!!

Kram!

torsdag 6 oktober 2011

Teater




Avslutar en bra arbetsdag med att gå på teater med mina arbetskamrater. Vi är på Östgötateatern i Linköping vi ser Final. Just nu är det paus 20 min, tycker att den är bra hittills. Kul att gå på teater :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 5 oktober 2011

Föräldramöte

Behöver sova tidigt efter en lång dag.

Nu ikväll har det varit föräldramöte i både Edvins och Melkers klasser. Så vi fick dela upp oss, så är det ibland :-) En sak man förundrar sig över är att en del föräldrar tycker att det mesta är skolans ansvar. Det var en diskussion (för alla föräldrar i matsalen) om att en del barn hänger vid skolan (en skateramp) efter skolan och på kvällar. Det förekommer en hel del bråk, bus och skadegörelse. Då tycker en del att det är skolans ansvar....????????? De började snacka om att det behövde vara bättre belysning, ha ha. Man blir ju bara så trött, hallå ta hand om din unge själv lixom. Det är väl föräldrarnas ansvar att ha koll på var ens barn är på kvällar och helger???????? Eller har jag fel?

tisdag 4 oktober 2011

Köket uppdatering.

Träväggen ska målas vit. Industrilampa från Louise interiör.

Kranarna ska bort. I hålet ska diskmaskinen in.

Träväggen tas fram efterhand.

Porslinshon är på plats.

I helgen när jag satt o frös i Ängevi-ishall i Forshaga, var Fredrik hemma och jobbade med köket. Det hade hänt lite iaf när jag kom hem :-) (det var en hel del skjutsande till aktiviteter). Känns roligt att man ser ljuset i tunneln, ha ha.

Bullarna var uppskattade av eleverna, en bra start på skoldagen. Annars har det varit en bra men intensiv dag. 3 utvecklingssamtal har jag hunnit med. I kväll blir det bara att softa i soffan, har lite ont i nacken. Vet inte varför......

måndag 3 oktober 2011

Måndag


Lite seg i morse ska erkännas, men överlevde dagen :-) Jag har haft fullt upp, har bland annat hunnit med ett utvecklingssamtal. Känns skönt att ha börjat, nu är det 4 intensiva veckor som väntar. Jag kom hem strax innan fem och då slängde jag i mig lite käk. Sedan skjutsade jag Edvin in till stan för sin första träning i handboll med ett nytt lag. Edvin var så nöjd efteråt, alla grabbar i nya laget var schyssta. Jag fick ett mycket gott intryck av ledarna, känns skönt. Nu bakar jag bullar åt mina fina elever. I morgon är det kanelbullens dag!!!!

Kram!

söndag 2 oktober 2011

@home


Nu är Melker och jag hemma igen. Det var segt att köra från Forshaga, men det gick bra ändå. Skönt att vara hemma iaf. Var med om en rolig grej på väg hem. En civil polisbil hade stannat en bil på E18. Det roliga var att polisbilen var en sliten, ljusblå Opel med en sliten cykel därbak!!!! Det såg skitroligt ut med blåljuset på taket, snacka om att vara "under cover". Melker är nöjd med vistelsen i Karlstad, som det ska vara :-) Nästa helg är det träningsläger för grabbarna i Vadstena lör-sön. Mycket hockey nu!

Kram!

lördag 1 oktober 2011

Hockeydag.




Vilken lång dag det har varit, lång, rolig och kall. Melker och jag åkte hemifrån vid 04.30 i morse för färd mot Forshaga. Det var jobbigt att köra i dimma och duggregn. Sedan har det varit hockey hela dagen ups and downs. Men de avslutade med att vinna en rafflande match mot Lysekil med 5-4. Nu har jag precis kommit till hotellet i Karlstad. Ska ta en varm dusch, är genomfrusen efter en dag i en iskall ishall. I morgon är det matcher igen :-)

Kram


- Posted using BlogPress from my iPhone