söndag 31 juli 2011

Otursdag!

Fredrik har köpt en leksak till båten :-)

Jo idag har det varit lite av en otursdag. Det började i morse när Edvin och jag skulle till stallet. Vi hann åka i ca 10 min sedan fick vi punktering på ena bakdäcket. Fredrik kom och bytte bil med oss så vi kom iväg till Edvins lektion. Jag kände redan i stallet att jag hade lite ont i huvudet och när jag kom hem så hade jag jätteont (migrän). Det var bara att ta tabletter och lägga sig med en kudde över huvudet. Jag var däckad mellan 13.30-19.30, inte roligt alls när det har varit så fint väder. Nu mår jag bättre iaf, får hoppas på sol i morgon.

Kram!

lördag 30 juli 2011

Köksfläkt.



Idag kom köksfläkten på plats. Äntligen kan man få en liiiiten känsla av hur det kommer att bli när det blir färdigt. I morgon ska vi åka och köpa köksskåp, kuuul! Jag saknar Melker, idag har vi inte varit i Vimmerby. Jag har pratat med honom 2 gånger, han saknar inte sin mamma ha ha.


Bild:www.louiseinterior.se

Jag beställde två lampor från Louise interiör, de ska hänga över köksbänken. Som sagt nu händer det saker i köket.

Kram!

Ny inredningspryl :-)



När vi var i Hultsfred häromdagen hittade vi en hund- och kattaffär. De hade massor fint. Vi köpte den här anskrämliga saken till kattungarna. Den passar perfekt in i inredningen, ha ha. Bäbisarna tycker att den är fantastiskt rolig och så klöser de på den här istället för på soffan=jättebra.

Kram!

Imikimi










Imikimi är en rolig app också.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Roliga appar.




Vad många roliga fotoappar det finns till Iphone. Jag har ju tipsat om Halftone. Den här bilden är gjord i Toonpaint. Coolt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Vad händer idag?




Golvet är framtaget och alla spikar är uppdragna. Nu får vi vänta till måndag för att hyra en golvslip. Idag ska vi montera köksfläkten istället, kul!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 29 juli 2011

Fredag

Kladdkaka i Bullerbyn.


Som ni kanske såg i inläggen igår gjorde vi en liten roadtrip i smålandsskogarna igår. Vi passade på mellan matcherna. Först åkte vi till Hultsfred och käkade pizza, sedan åkte vi mot Lönneberga och Bullerbyn. Det var jättefint och mysigt. I Bullerbyn fikade vi och kikade runt lite.

Idag blir det till att slita bort plastmatta och masonit på golvet i köket, så det kan slipas sedan. Jag hade tänkt att städa, plocka med tvätten osv. Men efter gårdagen så känner jag att jag vill åka ner till Melker. Det var inget roligt igår kväll när han var så ledsen. Så det blir en tur till Vimmerby idag med. Jag tar med mig Edvin och Miranda.

Kram!

torsdag 28 juli 2011

På väg hem

Nu är vi på väg hem från Vimmerby. Det blev två förluster tyvärr. Men jag tyckte ändå de kämpade. Killarna fick höra efter att de saknade vilja och inte kämpade ( gällde tydligen hela laget) så nu är de jättemotiverade att spela imorgon (inte). Melker blev ledsen :-(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bullerbyn




Nu är vi i Bullerbyn. Fint som snus här :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Hit the road.




Vi är på väg mot Vimmerby. Melker ska spela Bullerbycup i fotboll.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 juli 2011

Onsdag!


Fika hos farfar.

Fika hemma.

Jag har hämtat mig efter gårdagkvällens musjakt :-) Ingen mus kvar i dammsugarpåsen så han kravlade väl ur och iväg. Idag har vi målat färdigt väggen i köket (första varvet). Vi använder en halvblank vit färg, detta för att det ska gå att torka av. Vi ska ju inte ha kakel i köket utan träpanel, som det var förr. Då krävs det lite blankare färg för att kunna hålla det fräscht. Det blir bra tycker jag.

På eftermiddagen var vi och hälsade på Fredriks pappa i hans nya lägenhet. Vi kom lagom till fikat, de satt ute på den stora balkongen, mysigt! Vi hade köpt med oss en Budapestrulle, men den fick vi ta med oss hem igen (vi lämnade en bit till Bosse)eftersom de bjöd på fika. När vi kom hem var det jättesoligt och varmt, så jag hoppade i bikini och slängde mig i solstolen. Snart blir det grill och efter det dagens andra power walk.

Kram!

Oj, oj, oj, vilken kväll!

Beväpnad.

Vi hade stor dramatik här i huset igår vid ca.23.30. Fredrik släppte in vår katt Rosa (uttalas som färgen) och med sig hade hon en stor mus! Det var ingen liten näbbmus kan jag säga. Hon skulle nog visa sina kattungar hur man gör när man fångar möss :-) Hur som helst så släppte hon den lös! i vardagsrummet. Den sprang in under soffan och hon efter. Vi kan ju inte ha en mus lös så det blev till att beväpna sig (ficklampa, dammsugare och en lång pinne).

Musen sprang upp bakom elementet, då gav Rosa upp jakten. Kvar var Fredrik och jag. Jag hade dammsugaren och Fredrik pinnen. Fredrik lyckades peta ut musen i sidled och jag stod beredd på att suga upp den (hur fångar man en mus levande annars). Jag såg svansen och så var det något som fastnade i änden av röret. Kan säga att jag skrek och skrattade om vartannat. Det som fastnat var ett värmeljus! musen kom efter och sprang över vardagsrummet mot köket.

Jag kastade mig efter den men missade med dammsugaren. Nu låg Fredrik dubbelvikt av skratt. Musen smet in bakom den gamla diskmaskinen i köket. Vi körde samma taktik igen, jag med dammsugaren och Fredrik petade. Innan Fredrik hann peta så kom den fram, citat:

Jag: *skrik* den kommer (och så backade jag)
F: Ja, men du ska ju ta den då.
Jag: Jaha, okej! :-) (musen retirerade igen)

Fredrik lyckades peta fram den och den sprang mot mig. jag sög efter den med dammsugaren och den hoppade över röret flera gånger. Tillslut fick jag i den i ett hörn och sög upp den. GFörst fastnade den där framme men sen åkte den genom hela röret. Jag kastade ifrån mig slangen och skrek och skrattade och ramlade i en hög på golvet. Herregud vad mina ben skakade. Fredrik skrattade så han mådde illa.Vi bar ut hela dammsugaren och öppnade så musen kunde kravla ut.

Kram!

tisdag 26 juli 2011

Lampfynd.

Två sådana här (likadana) till köket. I bakgrunden ser man väggen som är målad en bit.

Den här till vardagsrummet.

Vi fick med oss tre lampor hem från Vadstena. I fina antikaffären, Mormors källare fanns dom. Två ska vi ha i köket och en i vardagsrummet. Roligt att man hittar något när man är iväg. En fika på Gamla Konditoriet blev det också. När vi kom hem målade vi en bit på väggen i köket, det blir snyggt! Nu ska vi snart åka till hästen med Edvin.

Kram!

Dagen look.


Klänning från Style by Kling, armband från Åhléns.

Idag tar vi en liten paus i målandet och åker till Vadstena. Antikaffärer ska besökas och så en fika kanske.

Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 25 juli 2011

Målning med mera!

Anneli och jag fick åka båt idag :-)

Andra varvet i taket blev färdigt idag. Det blir så snyggt! Skönt att taket är färdigt för då kan vi börja med golvet. Vi ska riva bort plastmattan och masoniten, under är det trägolv (jippie). Golvet ska slipas och sedan oljas med vitt pigment i (tror jag). Först var jag inne på att måla golvet grått, men Melker och Vilgot har ju gråmålade golv i sina rum. Jättefint, men alla hund- och katthår syns så tydligt. jag dammsuger varje dag (nästan). Sedan ville jag ha såpade golv (skitsnyggt), men de är inte så smutståliga. Det måste vi ju tänka på när vi har hundar och katter. Så det blir nog oljade golv som sagt.

Kram!

Härligt




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 24 juli 2011

Köket

Väggen jag har skrapat och slipat idag.



Första varvet är färdigt.

Ja, idag har köket varit i fokus. Jag har skrapat och slipat en av väggarna i köket, den där spisen och kylskåpet ska stå. Nu ska det spacklas igen spikhål och sedan slipas spackel innan det är dags för att måla. Fredrik spacklade färdigt taket (typ 7000 spikhål) och på eftermiddagen slipade han spacklet. Nu har vi precis målat taket första varvet, det blir så fint :-) Andra varvet får vi ta i morgon.

Kram!

Så fin, så fin :-)




Den här fina fanns på loppisen igår. Jag kände direkt att jag ville ha den. Så cool inredningsdetalj! Den var ju inte jättebillig, men det fick bli en investering. Jag har tänkt att ha den i övre trapphallen, eller i nedre hallen, eller i sovrummet......ha ha. den lär väl flytta runt lite innan jag hittar den perfekta platsen. Dagens arbete består av att måla kökstaket (äntligen) och skrapa och spackla en vägg i köket. Nu händer det grejer!

Kram!!

lördag 23 juli 2011

Halvfart.


Usch idag har jag gått på halvfart. Inte fått något gjort här hemma. Mina tankar har kretsat kring det otäcka, ofattbara som har hänt i Norge. Vi var en sväng i Söderköping på förmiddagen iaf. Där besökte vi Smultronstället och åt god glass. På väg hem stannade vi på loppisen här i närheten. Där hittade jag lite smått o gott och sedan en ashäftig, fin, fantastisk sak. Jag visar den i morgon.
Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sorg





- Posted using BlogPress from my iPhone

Why?




Vaknade upp i morse och ställde mig frågan: Vad är det för värld vi lever i? Hur kan man hata så mycket att man inget känner? Tanken på att ungdomarna som dog hade rädsla som sin sista känsla är för jäkla sorglig. Alla som överlevde och får leva med dessa minnen, ofattbart är det verkligen. Våld kan aldrig vara rätt väg att gå, det föder bara mer våld.....


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 22 juli 2011

Oslo och Utöya i våra hjärtan.

Jag tänder ett ljus för alla drabbade i Norge. En händelse så svår att förstå :-(

Fredag!

Saknar Tunisien.

Idag blev det inte någon tid till renovering. Dagen har ägnats åt att flytta möbler och saker åt Fredriks pappa. Han ska flytta in på ett ålderdomshem (det verkar jättebra och är fint). När vi var där fick vi en lista på saker som han behöver, så det fick bli en sväng till Ikea och Coop nu i kväll. Han flyttar själv in på måndag och då är det ju skönt om det mesta är fixat så det känns välkomnande. I morgon blir det en tripp till Söderköping med fina vänner :-) och så lite renovering framemot kvällen.

Kram!

torsdag 21 juli 2011

Har hunnit lite iaf :-)

Mysigt ljus inköpt på Lindholms har vi på trappen.

Det här fina fågelbadet hittade jag i en butik i Lindesberg.

Skönt att lite har blivit gjort idag också. Vi var en sväng till ikano-huset, köpte lite av varje. Sedan hem och städa, skruva upp krokar osv. På eftermiddagen bakade Vilgot och jag bullar. Finns det något godare än nybakade kanelbullar? Har även varit inne på gymmet och tränat. Fredrik kämpar på med spackling av taket i köket. Det är ju typ 7000 spikhål och så måste gammal färg slipas bort. Det är så mycket jobb med underarbetet och det tar sådan tid. Men det är det ju värt, det blir ju så fint sedan. I morgon blir det att flytta möbler åt Fredriks pappa.

Kram!

Dagarna går.

Vilgot och Miranda gosar i sängen.

Hjälp vad fort dagarna går. Nu är det ju snart dags att börja arbeta igen. Men vi har ju några veckor kvar för renovering och så ska ju Edvin och jag åka till London. Idag ska vi fortsätta med taket i köket, det ska spacklas igen spikhål bland annat. Väggen i sovrummet är färdigmålad så där ska jag städa iordning och ställa tillbaka möbler. Fina krokar som jag köpte i Stockholm ska också sättas upp. Men innan dess ska vi åka en sväng till Ikano-huset. Vi ska köpa lite grejer till Fredriks pappa. I morgon ska vi flytta in honom på ett ålderdomshem.

Kram!

onsdag 20 juli 2011

Hämtat tapeten.

Tapeten Swallows från Sanderson.

Har varit lite låg idag, har haft ont i magen. Vet inte varför, kanske ätit något jag inte tål. Hur som helst så har jag hämtat tapeten till vardagsrummet idag. Den är superfin, köpte även två handdukar från Gant också superfina. Lindholms butik i Linköping har så mycket fint :-) Jag har även hunnit med att måla ett varv på väggen i sovrummet, det blir så bra. Känns roligt att fler rum börjar bli färdiga i huset. Nu té och mackor :-)

Kram!

tisdag 19 juli 2011

Åska i luften.



Det har varit varmt idag och solen har tittat fram med jämna mellanrum. Men nu ikväll är det åska i luften. Det är alldeles svart ut över slätten. Vi gick upp på kullen och satte oss för att titta på blixtarna. Ett häftigt skådespel :-) När vi satt där så kom en luftballong. Aldrig att jag skulle ge mig iväg på ballongfärd med åska runtomkring mig. Väggen i sovrummet är slipad och spacklad och taket i köket är slipat, skönt! Nu ska spacklet bara slipas och sedan får jag måla.

Kram!

Slipning

På den väggen som är färdig i sovrummet har jag satt upp min amerikanska stråhatt.


Idag är det renovering av huset på schemat. Jag slipar och spacklar en vägg i sovrummet och Fredrik slipar taket i köket. Efter en veckas slapp så är det full fart de sista veckorna innan jobbet drar igång igen. Förhoppningsvis hinner vi färdigt med den ena delen av köket innan vi börjar arbeta. I kväll ska jag försöka hinna träna också, känner att jag behöver det.

Kram!

måndag 18 juli 2011

PO Enquist.

Bild:www.bokus.com

Jag har fått för mig att jag ska plöja PO Enquists böcker. Han verkar vara en oerhört sympatisk man med bra åsikter och värderingar. Dessutom har hans böcker fått väldigt bra kritik. Jag tänkte börja med att läsa hans självbiografi "Ett annat liv" sedan ska jag läsa "Kapten Nemos bibliotek". I den boken finns dessa fantastiskt tänkvärda meningar skrivna: "Kastar man bort smärtan var den ju förgäves. Då gjorde den ju bara ont". Så bra så jag funderar på att tatuera in det på överarmen... Är det någon som läst någon av hans böcker?

Kram!

Nu är vi hemma igen!

Dans på hotellet.

Stranden i Port El Kantaoui


Hemma i ett regnigt Linköping igen :-) Det är ju fruntimmersveckan iof, ha ha. Vi har haft en underbar vecka i Tunisien. Strålande sol och varmt varje dag. Hotellet var kanonfint, god mat, bra shopping, bad och mys. Men det är ganska skönt att komma hem också, en vecka kändes tillräckligt den här gången. Edvin och jag ska ju åka till London snart så vi har ju en resa kvar :-) Nu ska det packas upp och tvättas, inte det roligaste.

kram!

söndag 10 juli 2011

Hej då Sverige!



Bilder från förra året.

Idag åker till Tunisien för en veckas semester. Det ska bli så skönt att komma iväg och få lite sol och bad. Vi var ju i Tunisien förra året och jag måste säga att det är ett fantastiskt land att vara turist i. Det är sol och varmt, god mat, trevliga människor, en rik kultur, bra shopping och hög standard på hotellen. Ett resmål jag verkligen rekommenderar! Jag ska försöka blogga lite från mobilen, om det inte går så hörs vi om en vecka!

Kram!