torsdag 30 juni 2011

Mys idag igen :-)

Killarna kollade in slussning i Borensberg.

Det blev en dag på stranden idag igen. I morse såg det lite mulet ut, men när vi kom fram till Borensberg så sprack det upp. Sedan var det nästan inga moln på hela dagen :-) På väg hem passade vi på att passera den fina butiken Götas boning i Borensberg. Jag hittade en hel del fint, ska ta kort på det. Vi beställde också en soffa i järn?, den blir perfekt att ha under kastanjeträden. Vi köpte också en liten grill från Herstal, en lila :-) Den är perfekt att ta med ner till bryggan för lite kvällsgrillning. I morgon ska den invigas då fina kompisarna kommer.

Kram!

onsdag 29 juni 2011

Onsdag!

Edvin har tagit kort på vår fontän.

Har haft ännu en skön sommarlovsdag. Vi mötte upp fina kompisarna på Tinnis (bad inne i Linköping). Det var varmt och skönt och en cool vattenrutschbana :-) Det var precis som på 80-talet, då hängde jag där med kompisarna. Vid 17 mötte jag upp arbetskamraterna på stan för en after work. Vi överraskade en tjej som ska gå på mammaledighet efter sommaren. Det blev en supertrevlig kväll med fint sällskap och god mat. Jag kommer sakna dig så mycket i höst Christina!!!! Du är så jäkla bra och rolig att arbeta med, den bästa! Ville att du skulle veta det :-)

Kram!

tisdag 28 juni 2011

Stranden

Edvin och Vilgot

Idag har vi varit på stranden, nästan hela dagen. Det har varit en superskön dag, sol och varmt. Vi åkte till Borensberg och badet där. Det är lite av en favorit hos oss. Barnen hade roligt och Vilgot prövade sin nya gummibåt. Jag badade flera gånger, det var så varmt så man kunde inte låta bli. I vattnet var det inte så varmt, men det funkade.

På plats på Dunteberget för att heja fram Piraterna.

Nu ikväll har vi varit i Motala och kollat på speedway. Piraterna vann en klar seger över Hammarby, jihoo! Speedway är himla trevligt att titta på, lite action :-) I morgon ska vi bada igen, den här gången på ett ställe där man hängde när man tonåring.......Tinnis inne i Linköping. Det ska bli skoj att återuppliva gamla minnen, ha ha. Förresten har vi betalat en resa, om drygt en vecka drar vi till Tunisien :-)

Kram!

måndag 27 juni 2011

London blir nice :-)

Så här fint är det på vår trapp. Ett gammalt bord från landet har fått en vaxduk från Coop och så två söta pallar från Ikea.

Idag har vi bokat en London-tripp. Det är jag och Edvin som ska åka med min kollega Sofie och hennes son Martin. Det ska bli så roligt att åka ensam med Edvin, bara göra något med ett barn. Jag tror att han är precis lagom i ålder (12) för att uppskatta alla sevärdheter. Är det någon som har tips på vad man inte får missa så skriva gärna!

På förmiddagen idag har Vilgot och jag varit i leksaksaffären och köpt en gummibåt. Den ska han pröva på stranden i morgon :-) Sedan har vi haft Fredriks pappa här. Vi har fikat, solat och ätit, en mysig dag. Sedan har vi snickrat färdigt på vår brygga. Så mysigt att ha en egen brygga. Jag badade också i Svartån, naken...ha ha. Nu ikväll har jag tränat judo, skitkul!

Kram!

söndag 26 juni 2011

*Äntligen*

Bild:www.nelly.com
Den här fina klänningen beställde jag hem från Nelly. Gillar axlarna!

Äntligen har sommarvärmen kommit igen :-) Vilken skön dag det har varit. Jag har solat nästan hela dagen. Fram emot kväll tog jag en tur till gymmet, men det var varmt. Tränade inte så länge. Det blir en power walk lite senare istället. Just nu håller Edvin och Fredrik på att lägga i en brygga i ån som rinner nedanför oss. Blir nice att ha en brygga :-) Jag borde ta och lägga in tvätt, det är sjukt mycket. Jag har kommit så långt att jag sorterat den, nu ska den "bara" in i garderoberna.

Kram!

lördag 25 juni 2011

Slapp dag!


Vilken härlig midsommarafton vi hade. Vädret var fint, trevligt sällskap, god mat glada barn. Vi satt uppe till halv två på natten och snackade, trevligt. Idag sov vi lite längre och sedan åt vi frukost länge. Efter det tog vi en långpromenad. Nu ska vi bara slappa resten av dagen, känns skönt. Jag kanske lägger in tvätt för det behövs verkligen. Hoppas att ni hade en supertrevlig midsommar!

Kram!

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!


Önskar alla mina bloggläsare en fantastiskt fin midsommar! Själv ska vi fira med goda vänner. De kommer hit vid lunch och då blir de sill och potatis. Sedan blir det jordgubbstårta och dans kring midsommarstången. Ikväll ska vi grilla :-) Det verkar bli en bra midsommar, solen lyser här också!

Kram!

torsdag 23 juni 2011

Shit vad vi har hunnit mycket!

Nya fontänen, med belysning.

Idag har det verkligen gått i hundra knyck. Men oj vad vi har hunnit mycket. Efter att vi lämnat Melker och Vilgot på fotbollsskolan åkte vi till Blomstertorget. Där köpte vi perenner och en fontän. Efter detta åkte vi till Coop och handlade mat till midsommar. Vi var inte ensamma i affären :-)


Edvin i sitt rum. han har riggat all sin DJ-utrustning på scenen.

Hem och packa upp. Sedan satte vi fart med att tapetsera Edvins rum. Samtidigt så lyckades vi plantera alla perenner och installera fontänen, ha ha. Hur som helst så blev tapeten kanon och rundeln blev så fin med blommor och fontän. Det behövs dock lite mer blommor, svårt att veta hur mycket som går åt.

När vi fixat klart med allt så käkade vi lite och sedan åkte jag och Fredrik till Ikea. Där köpte vi 2 soffor. En 2:a och en 3:a Ektorp med grå klädsel. Edvin fick vår gamla soffa och det blev kanonbra i hans rum. Nu sitter jag och pustar ut i 2:an ;-) . Man kanske skulle vila nu.....

Kram!

onsdag 22 juni 2011

Inga lata dagar!

Innan judoträningen :-)

Hittills har det varit full rulle på sommarlovet. Så även idag, fast jag trivs ju med det så.... I morse lämnade Edvin och jag de andra två på fotbollsskolan och åkte sedan vidare till finaste hästen :-) Idag red Edvin och Pernilla ut, de var borta i över 1 timme. Vid 16.00 hade jag tid för synundersökning, allt var bra. Mina nya glasögon är färdiga på tisdag!

Efter optikern åkte Fredrik och jag till Plantagen. Där köpte vi Lavendel till rundeln och så lite andra perenner. Vi handlade blommor för 1000:-, men rundeln är bara fylld till 1/4-del. Hem med blommorna, käka lite och så mot judoträningen som började 19.00. Nu är det slpp i soffan och Morden i Midsummer. En kanonbra dag!

tisdag 21 juni 2011

Frisören mm.

Ha ha, här är brillorna och håret.

Ja, det blev en dag på stan. Jag hade tid hos frisören vid 10.00, för klippning och slingor. Som vanligt blev jag nöjd. Min frisör är så duktig. Efter det mötte jag upp Edvin och Fredrik. Vi gick till min optiker, jag behöver nya glasögon. Hittade ett par D&G som jag blev nöjd med. Sedan gick vi vidare till Make up store, där köpte jag några nya ögonskuggor bla.

Efter en fika så delade vi på oss, jag gick till gymmet och tränade. Fredrik och Edvin gick till First Aid och köpte nya longboardhjul. Nu ska vi snart åka till fina vännerna. Semesterplaner ska smidas :-)

Kram!

måndag 20 juni 2011

Mysmåndag!

Fina blommor på vår trapp.

En gammal rostig burk passar fint till blommorna.

Lobelia är en favorit.

Vilken mysig dag det har varit. Melker och Vilgot har gått första dagen på fotbollsskola. Edvin och jag lämnade dom i morse, sedan åkte vi vidare till Edvins häst för lite träning. Träningen gick kanonbra, han är så fin Cosmos. Det är snart dax att ge sig ut på tävlingsbanorna. På hemvägen stannade vi till på jobbet, fixade lite med papper och tog en kaffe :-)

Edvin och jag åkte vidare till Hööks. Där handlade vi nya ridbyxor, schabrak till Cosmos, och två tröjor till Edvin. Vi hade turen att komma när det precis blivit halva priset på massor. Nu har Jag precis varit ute på en power walk, skönt! En bra första sommarlovsdag har det varit.

söndag 19 juni 2011

*tänker*


Nu har vi kalasat klart. Edvin var nöjd, han hade önskat sig pengar och fick det. Jag tror att han ska köpa nya hjul till sin longboard. Fredrik åkte och hämtade sin pappa så vi blev några fler på kalaset, kul :-) Jag har hunnit måla färdigt i Edvins rum också nu är det bara tapeten kvar. Vi ska nog börja med den i kväll.

Just nu har jag en lite paus ;-). Funderar lite, på varför vissa människor är som det är.....Det finns väl alltid en förklaring, eller så är de bara som de är. En sak är de väldigt bra på iaf, att såra andra människor....

Finrummet













Idag städas det här hemma, igen.... Vi ska ha kalas för Edvin. Min mamma och pappa kommer. Jag tänkte att vi skulle sitta i finrummet. Vi använder det så sällan. Nu är det faktiskt mysigt därnere trots att det är så stort. Taklamporna ska bara bytas ut.
Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 18 juni 2011

Kantsten


Det händer saker både ute och inne här i skolan. Kantsten vi beställde till vår rundel har kommit. Nu håller Fredrik på med att sätta dit dom. Sedan ska det fyllas på jord och planteras blommor. Jag tänkte mig lavendel och något mer (som jag inte bestämt ännu) och i mitten ska det vara en fontän av något slag. Jag tycker att kantstenarna är ursnygga. Det kommer bli superfint när det är färdigt. Inomhus kämpar vi på med Edvins rum, ha ha. Nu är det nära...

Kram!

Lördag!




Känner mig lite så här idag.....

Idag har vi varit i Fredriks pappas sommarstuga. Den ska säljas så vi hämtade lite grejer som vi ska behålla. Känns lite sorgligt att den säljs men så är det. Fredriks pappa är gammal och orkar inte med den mer. Vi tog hand om ett hörnskåp och lite annat smått och gott. Nu ska vi strax käka pizza.

Kram.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 17 juni 2011

Föräldrar.


Jag kände att jag ville dela med mig av lite tankar om föräldraskap. På Aftonbladet och i bloggosfären pågår en debatt om föräldraskapet. Man pratar om curlingföräldrar (vet väl alla vad det innebär) och det "nya" föräldraskapet flipperföräldrar. Det är Dagens Nyheters Erik Helmersson som myntat uttrycket. En flipperförälder sopar inte banan åt ungarna utan puttar dom försiktigt ut i livet och låter dom få sina törnar. Resultatet av detta föräldraskap ska bli barn som har större självförtroende och förmåga att lösa problem. Vet inte, men är det inte det som föräldrar försökt att göra i alla tider...? Livet slår omkull dig ibland, men man reser sig och kommer igen.

Jag som arbetar i skolans värld ser många olika föräldratyper, bra och mindre bra. Många föräldrar idag är så oerhört stressade. De arbetar mycket för att ha råd med det fina huset, nya bilen, utlandssemestrar, prylar med mera. I all den här stressen glöms barnen ofta bort, tyvärr. Min åsikt är att det är kvantitetstid som gäller när man har barn, kvalitetstid är bara skitsnack och ett sätt att lätta sitt dåliga samvete. Men jag tror och hoppas att de allra flesta föräldrar gör sitt bästa för att uppfostra sina barn och göra dom redo för vuxenvärlden. Men som alla vet så är det alldeles för många barn som mår dåligt och far illa i Sverige idag. Det får vi inte blunda för. Om jag ska ge några råd så är det: sunt förnuft och var med dina barn så mycket du kan. De blir stora så fort.

Edvin 12 år!




Den här fick jag av en elev idag.

Idag fyller Edvin 12 år! Inte klokt vad han har blivit stor. Vi sjöng för honom i morse. Han fick en bärbar dator, Converse skor, Sweet t- shirts, lite parfym och duschcreme. Han blev nöjd ;-)

Nu har jag sommarlov! Känns lite overkligt men skönt. Dagen idag har bestått av planering inför hösten med nya arbetslaget. Det gick bra och vi hade superroligt.
Nu firande av 12 åringen.
Kram

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 16 juni 2011

Personalfest.

Vilgot höll sig mest utomhus i kväll, det var ett fasligt kackel innne :-)

Dagen idag började med datorutbildning, mycket spännande. Sedan åkte jag till skolan och plockade lite i klassrummet. Nu har jag rensat ur allt "ettamaterial", skönt! Jag åkte hem tidigare för att hinna städa hela huset. Klockan 18 kom 22 av mina arbetskamrater hit för lite avslutningsfest och så firade vi av en kollega som går i pension. Vi åt exotisk planka och potatissallad, mycket gott. Efter maten tog vi en promenad i omgivningarna och sedan kaffe och glass. Det blev en mycket trevlig kväll. I morgon arbetar jag sista dagen innan sommarlovet!!!

Kram!

onsdag 15 juni 2011

*snyft*

Grabbarna idag

Ja, det blev en och annan tår idag. Det blev en perfekt skolavslutning. Alla barn var friska, de var glada, finklädda, de sjöng så fint och jag fick 24 goa kramar!! Men lite sorgligt var det också, tänk att det är 63 dagar innan jag får se dom igen :-) De kommer säkert ha växt massor. Nu jobbar jag 2 dagar till och sedan får jag sommarlov. Mina egna grabbar har också haft avslutning idag. Fredrik var med dom. Nu är de lediga ända tills skolan börjar igen.

Nu håller jag på och städar och plockar lite. I morgon kommer 22 fantastiska arbetskamrater hit till mig. Det ska bli så roligt. Tråkigt dock att inte alla kunde komma, men så är det.

Kram!

tisdag 14 juni 2011

Sista skoldagen!

Vi hoppas på sol i morgon!


Ja så har mina fina elever gått sin sista "riktiga" dag i skolan, hela ettan är avklarad och alla har varit så duktiga. I morgon är det skolavslutning och vi ska sjunga "Barfotavisan" för alla elever och föräldrar. Jag kommer säkert gråta för jag kommer sakna mina sötisar så mycket. Det blev en lång arbetsdag idag, jag har plockat i klassrummet, packat. Sedan har jag skrivit 24 små kort och slagit i 24 rosenbönor som barnen ska få i morgon. Efter jobbet åkte jag ner på stan, där köpte jag födelsedagspresenter till Edvin (fyller 12 på fredag) och en klänning och bikini till mig. Sedan tränade jag och solade efteråt, skönt!

Efter i morgon är det 2 arbetsdagar kvar, torsdag innehåller datautbildning och fix i klassrummet. Fredagen innehåller planering inför HT-2011 med nya arbetslaget. Nu ska jag surfa lite :-)

Kram!

måndag 13 juni 2011

Är inte på humör


Vet inte vad det är men jag är inte på humör. Kanske har det varit för mycket och fortfarande är det väldigt mycket som ska fixas inför de sista dagarna innan sommarlovet. Hur som helst så har vi haft avslutning med Vilgots fotbollslag nu ikväll. Killarna spelade match mot tränarna, det var väldigt populärt :-)

Fredrik har haft semester idag och han har hunnit fixa massor här hemma, bra bra ;-) Kantstenen till vår rundel är på plats, det blir fin, fint. En stolpe till vår fina skylt är också inhandlad. I morgon är det sista skoldagen innan avslutningen. Då blir det skattjakt, mys och avtackning av 3:orna som byter skola i höst.

Kram!

söndag 12 juni 2011

Pluttarna.


Grabbarna har döpt kattungarna. Vi tror att det är 2 killar och en tjej. Den ljusa ska heta Elton, den randiga i mitten Presley och den med magen i vädret ska heta Liten (tjej).

Målat staket.


Här är staket i målat skick. Jag blev supernöjd med det. Det blev snyggt med rödfärg och vita toppar. Staketet har tagit mycket tid så vi har inte hunnit så mycket inne. Men nu ska vi bli klara med Edvins rum, den här veckan....hoppas vi. Sedan tar vi tag i köket.

Hemma igen







Nu är vi hemma igen efter vårat Göteborgsbesök. Idag har vi tillbringat dagen på Universeum. Det har varit roligt. Det fanns mycket att göra för grabbarna. Lika skönt som det är att åka bort lika skönt är det att komma hem igen. Eller skönare... Kattungarna mår toppen och hundarna har haft det bra hos "mormor". Nu är det bara en arbetsvecka kvar sedan är det sommarlov.




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 11 juni 2011

Liseberg




Nu är vi på Liseberg och har varit det sedan det öppnade. Vi har åkt nästan allt. Edvin och jag åkte den nya Atmosfear, den var inte ett dugg läskig. Bara rolig. Nu ska vi åka Kållerado och se om vi blir blöta




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 10 juni 2011

Checkat in




Nu är vi Göteborg. Vi har precis kommit fram och checkat in på Hotel Novotel. Hotellet är jättefint och ligger vid hamnen. I morgon blir det Liseberg, Edvin och jag ska åka Atmosfear




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 9 juni 2011

Fint till barnrummet.

Bild:www.inreda.com

Vill vissa er en superfin pläd/överkast från Ferm-living. Coolt 70-tals mönster tilltalar mig. Passar fin, fint på barnsängen tycker jag. Finns att köpa hos Inreda.

Sommarfest igen.


Det här fina armbandet fick jag av en av mina elever idag.


Intensiv dag på jobbet idag. Jag är så trött just nu. Känner att jag inte orkar.... Nu ikväll har Vilgots klass haft sommarfest och Melker fotbollsträning. Det blev lite körigt för jag var ensam. Fredrik har avslutningsmiddag med sina gymnasieelever. Men det löste sig och vi hade trevligt. Här åskar det nu usch det är läskigt.

Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 8 juni 2011

*suckar lite*



Det är oerhört mycket just nu. Varje kväll är det något bokat, avslutningstider helt enkelt. Idag arbetade jag till 18.00 och sedan åkte jag och hämtade Vilgot och Melker på fotbollsträningen. Efter det åkte vi till sportaffären, Melker behövde nya fotbollsskor. Det blev ett par lila "Zlatanskor", han blev nöjd :-)

Bilder:www.junkyard.se

Sedan var det hem och fixa lite kvällsmat och stoppa killarna i säng. Surfade in på min favvoklädwebbutik, Junkyard. Där hittade jag ett par skor!! och en gullig klänning. Passar perfekt till sommaren. Nu ska jag lägga mig i badet, sedan sova.

Kram!

tisdag 7 juni 2011

Sötis :-)


Nu har åskan slutat. Det var ett fruktansvärt åskoväder. En ladugård här i närheten brann ner :-( Som tur var, var det inga djur inne. Här en liten bild på en av Rosas sötisar. Jag tror att det är en pojke, men det är svårt att se. Han heter ingenting ännu, Den minsta som är lite grårandig har Melker döpt till Liten.

Kram!

Åskan mullrar.




Vilgot kollar in åskvädret från farstukvisten.

Fy sjutton vilket åskväder som bröt ut här strax efter fem. Det håller på fortfarande :-( jag gillar inte åska.

Idag på dan har min klass och förskoleklassen varit i Vidingsjö. Där har vi vandrat, grillat, lekt och haft det skönt. Vi hade fint väder och slapp regn. Det blev en supermysig dag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 6 juni 2011

Solig 6:e juni :-)

Bild från uppvisningen.

Vilken fin dag det har varit. För mig har det varit fullt upp (som vanligt). 09.00 var jag på plats i judolokalen för genrep inför uppvisningen vi har haft idag. Sedan åkte jag hem en sväng för att åka mot uppvisningen till 12.00. Första uppvisningen var 12.30 och den andra 14.00, det gick bra och var roligt! Efter detta åkte jag för att se Melker spela fotbollsmatch, de kämpade på bra i nästan 30 grader plus. Resultatet 1-1.

Sedan hem och slänga i oss mat och vid 17.15 var det fotbollsträning för Vilgot. Vi har inte hunnit så mycket hemma idag, men så är det ibland. Nu har jag precis gosat lite med kattungarna, de är för söta.

Kram!

söndag 5 juni 2011

Vilken härlig helg!

Duktiga killar!

Nu är vi hemma igen efter Järnvägen cup i Hallsberg. Vi har haft fantastiska dagar, det är så roligt att vara med de här grabbarna :-) Jag är lite trött efter två nätter på luftmadrass bara ;-) Hela cupen avslutades med en seger i B-finalen, killarna gjorde verkligen en bragdmatch i finalen. Vinst över Norrköping HK, de mötte vi förra året i finalen och vann då med. Det var glada och nöjda grabbar som åkte hemåt.

3 söta bäbisar!

Här hemma har det hänt en hel del. Staketet är färdigt och målat! Det blev så fint i falu-rödfärg med vita toppar, ska ta kort i morgon. Vår söta kisse Rosa har blivit mamma också. Hon fick 4 små söta bäbisar. Tyvärr var den ena död så Vilgot och Fredrik hade begravning för den. Vilgot döpte den till David Villa (nr 7 I Barcelona) och så skrev han en dikt. Nu har han både kors och gravsten :-) Nu tror jag att jag ska sova!

Kram!

fredag 3 juni 2011

På plats

Nu är vi på plats i Hallsberg. Inkvarterade i en gymnasieskola, kul......nåja killarna har ätit och nu lyssnar de på radion Sverige spelar ju fotboll. Vid 22 ska vi försöka få tyst på dom :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skön dag




Vilket härligt väder. Idag har vi tvättat, satt upp staket och jag har packat inför handbollscupen. Nu har vi precis varit ute på en power walk. Jag sitter i min solstol under kastanjträden och vilar, skönt.

Kram!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 2 juni 2011

Hunnit en del.

Edvins tapet ska snart sättas upp.

Fick lite sovmorgon idag, skönt! Efter frukost gick jag ner och målade det sista på taket i Edvins rum. Nu är det färdigt, det har varit jobbigt att måla väggar och tak. Inte så konstigt kanske när rummet är 70 kvadratmeter :-) Nu är det bara tapetseringen av fondväggen kvar, sedan ska vi inreda rummet. Då får Edvin vår soffa och vi ska köpa två nya, en 3:a och en 2:a.

Fredrik har hunnit en bit på staketet också, nu är det snart dags att måla. Vi åkte en sväng till stan och hämtade ett skrivbord till vårt sovrum (bild kommer), sedan stannade vi på Ikano. Där inhandlades lite underkläder, solkräm och en Lyle & Scott piké åt Fredrik.

Vid halv fem åkte jag in till stan för judoträning. Det gick kanonbra och nu sitter alla kast inför uppvisningen på måndag :-) Ha ha det ska bli så kul!

Kram!