torsdag 31 mars 2011

En bra dag!

Edvins fototapet.

Idag har jag haft en bra men lång dag. Vi har hunnit massor i klassen, eleverna har arbetat på bra. Sedan har vi haft trevligt föräldrabesök också :-) Jag tycker att det är kanonroligt med föräldrar som hälsar på. Två utvecklingssamtal har jag haft, ett blev inställt. Men nu har jag inte många kvar, känns skönt.

Här hemma känner jag mig redo för att ta tag i Edvins rum. Måla väggarna vita och tapetsera en fondvägg blir det. Sedan ska det köpas lite möbler, det behövs när rummet är 70 kvadratmeter. Men idag ska jag inte måla, plocka in kläder får det bli.

Kram!

onsdag 30 mars 2011

Vilka dagar


Pust, vilka dagar jag har haft tis-ons. Igår hade jag ett utv.samtal direkt efter skoltid, efter det så satte jag mig i bilen för färd mot Eskilstuna. Möte med utbildningskommitén i Mellansvenska handbollförbundet stod på agendan. Jag åkte från eskilstuna vid 21.00 och var hemma strax efter 23.00.

Idag har det varit intensiv planering efter skoltid och vid 17.30 var det dags för husmöte på jobbet. Mötet var klart vid 19.30 så jag kom hem för en stund sedan. Nu är jag ganska trött. I morgon blir det också ganska mycket, 3 utv.samtal efter jobbet. Ska bli skönt när det blir helg :-)

Kram!

måndag 28 mars 2011

Måndagstrött


Åhh vad jag känner av tidsomställningen, eller så är jag bara trött? Det har hänt lite saker idag som irriterat mig så..... Men ,men bara att köra vidare. Vi har haft avslutning i handbollen idag, med obligatorisk föräldramatch. Killarna var jätteduktig och utklassade föräldrarna, jag var domare...:-) Nu är handbollssäsongen slut och nu börjar fotbollen, vi ska iof åka på en handbollscup i juni. Men träningarna är slut nu, känns ganska skönt faktiskt. Nää nu ska jag glo på TV.

Kram!

söndag 27 mars 2011

Känner mig nöjd :-)


Nu är vi färdigflyttade, det känns så skönt och bra :-) På fredag lämnar vi över nycklarna till de nya ägarna. Nu är fokus på nya huset i stället, Edvins rum står på tur och sedan köket. Flytten har vi i stort sett gjort helt själva. Det bara Fredriks bror som har varit med och hjälp till några gånger (tack så mycket Per). Konstigt egentligen, för vi har agerat flytthjälp ett antal gånger......men men. Vi klarade oss bra själva.

Kram!

Mårbacka.


I fredags var jag en sväng in till Plantagen. Jag köpte lite penséer och så investerade jag i två Mårbackapelargoner. Mårbacka är verkligen en av mina absoluta favoritblommor. Nu pryder de sin plats i köksfönstret i nya vita krukor.

Idag har vi fortsatt att köra hit grejer från boden och trädgården, från gamla huset. Vi blir klara idag, känns bra. Grabbarna och jag har också hunnit med avlutningsmatch i handbollen. Vi avslutade säsongen med vinst efter en kämpainsats från samtliga :-) I morgon har vi avslutning med föräldramatch och fika. Nu ska jag fortsätta plocka lite.

Kram!

lördag 26 mars 2011

Glöm inte!


Hallå där!!


Glöm inte att släcka lampor, stänga av TV:n och datorn mellan 20.30-21.30 i dag. Jag kommer att delta i Earth Hour, gör det ni med. Ett bra och enkelt sätt att vara lite extra rädd om miljön. Sedan får ni ju inte glömma att ställa fram klockan 1 timme i natt :-)

Kram!

Stringhylla.



Igår hann jag in på Nordik en sväng (en favoritaffär). Jag behövde en hylla till väggen i vardagsrummet/matrummet. Valet föll på en vit String-pocket. De är så fina tycker jag :-) Nu har mina Nendoroids fått en hedersplats! Man måste ju visa vad man samlar på eller hur? Indianflickan som står längst upp till vänster fick jag av min morfar när jag var liten. Han köpte den i USA, den är tillverkad av indianer. Jag hittade den idag när jag röjde i vår bod. Nu ska jag försöka bli av med min huvudvärk.

Kram!

Rensar


Idag har vi rensat och städat ur vår bod. Det är inte klokt vad saker man samlar på sig. Vi har kört 2 vändor med full hästtransport till tippen. Nu har vi en liten paus och käkar pizza, sedan ska vi åka tillbaka och lasta in saker vi ska spara. Just nu ligger renoveringen i nya huset nere, vi måste bli färdiga i gamla huset först. Men nu ser vi ljuset :-)

Kram!

fredag 25 mars 2011

Fredag, klassdisco och avslutning i hockeyn.

Edvin, eller DJ Moss som han kallar sig :-)

Skönt att det är fredag känner jag. I morgon ska jag sova länge, sedan blir det full fart. I kväll händer både det ena och andra. Melker har klassdisco med sin klass, vi är klassföräldrar så vi ska vara där och hjälpa till. Vilgot har avslutning i hockeyn. De ska träffas på Hangaren (en inomhus skatepark) och åka inlines, skate m.m Jag får skjutsa dit honom och Fredrik får ta discot. Edvin ska vara DJ på klassdiscot, kul tycker han :-)

I skolan idag har vi käkat våfflor, mycket uppskattat av barnen. Det är ju våffeldagen idag om nu någon har missat det. Jag ska försöka hinna och köpa penséer idag också. Förresten, jag får psykbryt på Eric Saades låt "Popular", barnen i skolan spelar den hela tiden, sjunger på den, den hörs på radion och hemma så sjunger grabbarna på den...*suck*

Kram!

torsdag 24 mars 2011

Fundering.....

.......................varför måste jag vara så "duktig" hela tiden?

Torsdag!

Vilgot.

Är hemma tidigt för att snart åka tillbaka till jobbet igen. Jag kände att jag behövde komma hem en stund innan jag har två utvecklingssamtal. Egentligen skulle jag åkt på läromedelsutställning, men jag orkade inte. Istället hämtade jag Vilgot, vi har precis fikat ute i solen och hängt lite tvätt. Nu ska jag hjälpa honom med läxorna :-) I morgon är det fredag, skönt :-)

Kram!

onsdag 23 mars 2011

Det blev inte som jag tänkt mig.


Inte blev det någon träning efter jobbet idag heller. Jag hade helt glömt att vi skulle hem till min kollega med arbetslaget för lite mat och prat. Vi var där vid 17 och jag kom hem nu vid 22.30, vi hade det väldigt roligt :-) Vi gjorde egen pizza som blev supergod och mumsig efterrätt fick vi också. Nu är jag trött så god natt!

Studiedag på skolan.


Idag är eleverna lediga och vi lärare jobbar. På förmiddagen ska vi sitta i arbetsgrupper med personalen som arbetar på "mellanstadieskolan" i vårt område. Det ska bli intressant, alltid bra med samarbete. Efter jobbet idag SKA jag träna, måste...... Vaknade lika trött som jag var när jag gick och lade mig, *suck* Jag hoppas att energin kommer tillbaka snarast.

Kram!

tisdag 22 mars 2011

Passande.

Bild: www..theresesennerholtshop.se


Just nu känner jag lite så här, så Therese Sennerholts ursnygga print är perfekt. Det är lite mycket nu, det bara kom över mig. Mest deppig är jag över att jag inte hinner träna i den utsträckning jag vill. Det är utv.samtal, renovering, urplockning av gamla huset, planering av lektioner, träningar för barnen........... *suck*

Hemma tidigt!

Fin blomma vi fick i lördags :-)

Idag gick jag hem tidigt. Har hunnit med ett utvecklingssamtal iaf. Skönt att komma hem i tid i det vackra vädret. Jag ska iof inte vara hemma så länge. Ska strax bege min in till stan för att gymma och sedan träffa min mamma, storasyster och lillasyster. Vi ska gå en sväng på stan och sedan käka lite, trevligt! Nu ska jag äta lite mellis, ha det gott!

Kram!

Blåsigt men fint!

En grupp ska få följa björken.

Här blåser det, storm känns det nästan som. Men solen skiner så det verkar bli en fin dag :-) Idag ska vi börja med "trädgrupper" i skolan. Varje grupp barn "får" ett träd som de ska följa under våren och fram till skolavslutningen. Vi målar av och skriver om trädets förändringar, kul! Skönt att vara ute och ha lektion också. Nä nu måste jag fixa mig. Ha en fin tisdag!

Kram!

måndag 21 mars 2011

Nice shoes :-)

Bild:www.junkyard.se

Ok, som ni säkert redan vet så äääälskar jag skor, speciellt sneakers. Kan man få för många? Ja, om ni frågar min man, nej om ni frågar mig ;-) På Junkyard finns det många fina skor, de här är nyinkomna och bara för snygga. Får betala alla räkningar först så får vi se sen..... ha ha.


Bild:www.junkyard.se

Hittade också en fin klänning från Wesc, passar fint redan nu med en kofta till. Näpp nu ska vi ta en promenad till stallet. Ha det bäst!

KRAM!

Väggdekor.

I matrummet sitter en liten fågel i bur.


Melker fick coola lampor!


Jag gillar väggdekorer, ett roligt sätt att förändra ett rum. Mina favoriter kommer från Ferm living och finns att beställa hos Designonline bland annat. Vilgot har ju schyssta robotar i sitt rum och nu har jag fått hem en till Melkers rum och en till vardagsrummet/matrummet. Det blev kanonbra!

Dagen idag har varit kanon! Eleverna har jobbat flitigt och vi har haft skoj! Precis som det ska vara i skolan :-) Nu är det snart dags för handbollsträning och sedan lite slapp i soffan.

Kram!

söndag 20 mars 2011

Vårfönster!

Det är vår i mitt fönster i hallen.

Fina presenter :-)




Nu har vi fått lite ordning här hemma efter gårdagens fest :-) Diskmaskinen har gått varm. Som jag berättade förut fick vi många fina presenter, blommor och vin igår. Tack igen fina vänner :-) Ovan och nedan ser ni några.


På väg hem från handbollsmatchen (grabbarna gjorde en kanonmatch) stannade vi på en liten loppis som ligger nära oss. Jag har aldrig stannat där förut men idag gick vi in. Jag hittade massor fint. Med mig hem fick jag två gamla lakan, ett gammalt örngott, en gullig tavla och en fin gammal plåtburk (bilder kommer).

Kram!

Sol!


Vilket underbart väder man vaknar till :-) Nu håller jag tummarna för att snön smälter bort, bort! Idag ska vi en sväng till Norrköping nu på förmiddagen, handbollsmatch står på schemat. Sedan ska jag försöka vara ute och njuta av solen. Igår fick vi massor fina presenter, tack alla vänner! Jag ska ta kort och visa dom här senare. Nu frukost!

Kram!


Lyckad fest!

Miranda hade också roligt på festen.

Det blev en kanonfest! Det var jätteroligt att träffa och prata med alla. Maten räckte och alla tyckte om den, sa de iaf ha ha....... Nu är klockan halv ett på natten och de sista gästerna har precis åkt hem. Här hemma ser det ut som sjutton, men det får vi ta om några timmar. Nu sova.....

Kram!

lördag 19 mars 2011

Tvätten hänger ute!


Trots alla snö så har jag hängt ut tvätt :-) Längtar efter våren så mycket, ha ha. Men här är det sol och ganska varmt så jag tror att tvätten torkar ganska bra. Vi har satt upp tvättlinor mellan några stora björkar. Det är mycket finare med linor än med en tvättställning.

Kram!

Mycket att göra....


Idag har vi fullt upp. Det ska lagas mat, städas, plockas, handlas (ja vi glömde en del igår) och så vidare..... Men det är bara roligt. Det ska bli kanon att träffa alla kompisar i kväll :-) Förresten var det besöksrekord på bloggen igår, har ingen aning om varför....? Jag blev glad iaf, kul att många vill läsa min blogg, hoppas att ni fortsätter :-) Lämna gärna en liten kommentar så jag hittar hem till er också, om ni har en egen blogg. Ha en fin lördag!

fredag 18 mars 2011

För Japan....

Mat i massor!


Idag har vi handlat mat till inflyttningsfesten vi ska ha i morgon. Det blev en hel del :-) Men vi har säkert glömt något, så det blir nog en runda till affären i morgon med. På jobbet har det varit lugna gatan idag, skönt! Ett utvecklingssamtal har jag hunnit med också, nu har jag bara 15 kvar (9 gjorda) ! Nu ska vi förbereda en del av maten, men jag är supertrött så vi får se hur mycket vi orkar.

Vi har iaf hunnit flytta in i vårat sovrum idag, så nu är "finrummet" ledigt för middag i morgon. I sovrummet finns en hel del kvar att göra, det är bara golvet som är färdigt. Men nu tar vi nog köket och Edvins rum först. Nu mot köket, snart sova.....

torsdag 17 mars 2011

Torsdag!

Några elever målade blåsippor!


Redan torsdag, skönt! Idag har det varit full fart på jobbet, vi har haft matematik, lite göra klart och bild. På bilden målade vi fina vårblommor med kladdkritor. Sedan målade vi över en bakgrund med vattenfärg. efter det så knölade vi ihop pappret till en boll och så vecklade vi ut teckningen igen. Det blir så fint när det torkar. På eftermiddagen klämde jag in 3 utvecklingssamtal, var färdig på jobbet vid 18.15.

Då åkte jag direkt till Ikea och mötte upp Fredrik. Vi köpte tallrikar, glas, matbord, ett skåp till badrummet och lite annat. På lördag ska vi ju ha inflyttningsfest, 24 vuxna och 28 barn kommer! Då måste vi vara förberedda :-)

Kram!

onsdag 16 mars 2011

Pics

Krok i form av en ren från House of Hedda.

Lampa Herstal

Sparbössa House of Hedda.

Krokar i form av stora skruvar, House of Hedda.


I vår slöjdsal satt en gammal skolklocka. Fredrik tog upp den och den fungerar, den går på 220 volt :-) Kul att använda det gamla från vår fina skola.


ja det var lite "pics" från Melkers rum och på vår fina skolklocka. Idag har vi haft första träffen i ämnesnätverket. Där ska vi arbeta med att implementera den nya läroplanen Lgr11, spännande :-) Annars har det varit en lugn dag på jobbet, vi har bland annat skrivit sagor. Nu blir det bara slappa, skönt!

Kram!

tisdag 15 mars 2011

Nya Nendoroids :-)




3 nya Nendoroids är på väg till min samling. Två av dom är dock på pre-order. Det betyder att de inte släppts i Japan ännu, de kommer till Sverige ca 2-4 veckor efter release. Älskar min fina samling! Finns hos Okaeri.

Kram!

Tisdag!

Eric Saade var populär på skolan idag!


Idag har vi haft en rolig dag i skolan. En lektion var vi ute i skogen och letade vårtecken, barnen hittade bland annat snödroppar och så hade myrorna vaknat :-) Efter lunch var det den stora uttagningen till vår festival Ekdungefestivalen. Barnen var superduktiga, men 10 av 16 bidrag sjöng och dansade till Eric Saades "Popular". Jag vill aldrig höra den låten mer ;-)

Efter jobbet åkte jag och tränade. Det var så skönt att komma igång igen efter sjukdom. Solade gjorde jag också. Nu ska jag läsa de nya läroplanerna i NO!

Kram!

måndag 14 mars 2011

Mycket fint hittar man.....

Oljat trägolv med vitt pigment.
Bild:www.javabonan.blogspot.com

Idag har det varit seeeegt, men jag överlevde :-) Vi har haft en bra och rolig dag i skolan och 2 utvecklingssamtal har jag också haft. Innan veckan är slut har jag haft 5 till! Medans jag har varit på jobbet har Fredrik och Melker varit hemma, Melker har haft huvudvärk och varit allmänt risig. Fredrik har styrt lite med vårat sovrum och bland annat slipat golvet. Det blev kanonfint!

Nu är bara den stora frågan hur vi ska behandla det. Golvet är så fint så jag tror inte jag vill måla det, just nu lutar det åt att olja med vitt pigment i. Men det är svårt.....Han har också hittat liggande pärlspont på väggarna, bakom skivorna i sovrummet. Himla roligt :-)

Kram!

söndag 13 mars 2011

Tröttast!


Nu är jag verkligen trött. Det har varit en låååång dag. Jag har suttit i sekretariatet på Team sportia cup i hockey. Vi samlades 07.00 i morse och jag var hemma vid 20.30. 17 matcher har jag fört matchprotokoll över. Melkers lag var superduktiga och tog hem ett 3:e pris av 16 lag! Han fick en fin medalj :-) Nu är hockeysäsongen över för både Melker och Vilgot, känns ganska skönt. Det är väldigt mycket träningar och matcher på helgerna när man har 2 hockeygrabbar. Nu ser vi fram emot fotbollssäsongen.

När jag har pysslat med mitt så har Fredrik varit hemma och jobbat. Golvet i vårat sovrum är färdigt för att slipas nu och alla lysrör är nedtagna i vardagsrummet/matrummet.

Kram!

lördag 12 mars 2011

Melkers rum.

Lite före-bilder i Melkers rum.



...och så efter, Expedit-hylla Ikea, tapet från Photowall, matta Ikea.

Gammalt skrivbord och så en gammal stol från vårt hus när det var skola, tavellist Ikea.

Melkers rum är färdigt, skönt! Det rummet har det varit väldigt mycket jobb med. Vi har fått sätta upp nya gipsskivor på alla väggar, i taket har vi tagit ner masonitskivor (pärlspont kom fram), runt och i fönster är det målat, element är målat, runt dörrar är det målat. På golvet låg en plastmatta som vi tagit bort, sedan slipat och målat trägolvet. Men nu är det färdigt!

Idag har vi hunnit med en del sport. Vilgot har spelat hockeycup, 2 vinster och 2 oavgjorda blev resultatet. Melker och Edvin har spelat handbollsmatch, vinst med 16-8 blev resultatet där. När vi kom hem har jag fortsatt måla i vardagsrum/matrum. Nu däremot blir det pizza och mello :-) I morgon ska jag sitta i matchsekretariatet på Team Sportia cup i hockey, Melkers lag är med bland annat, ska bli kul och jobbigt :-)

Kram!