måndag 28 februari 2011

Hej då huset !



Ja nu bor vi i nya huset, det känns härligt, roligt, mysigt, spännande. Men också lite sorgligt, ledsamt och konstigt, vi har ju bott i gamla huset i 15 år. Alla våra barn har fötts när vi bott där, många minnen.... Men nu ser vi fram emot det nya istället. Det känns otroligt spännande att få renovera den gamla skolan, men också oerhört mycket jobb. Just nu försöker vi få mottagning på TV:n, väldigt viktigt :-)

Det var roligt att träffa alla elever efter lovet. De hade mycket roligt och spännande att berätta. Vi hann med lite tankebok och "göra klart" arbete, sedan bytte vi platser. Näpp nu ska jag nog ta mig något att äta.

Kram!

söndag 27 februari 2011

Nu då?

Kan vi flytta in på riktigt idag?

Ja idag försöker vi flytta på riktigt, har ju väntat en vecka nästan på detta. Vi ska börja med att städa av ordentligt så vi kan flytta in sängar osv. Kyrkan som ägde huset förut har ju inte flyttstädat, det hade blivit en miss. Jag har ägnat många timmar åt städning men det behövs fler.... Bara att torka av runt, i alla fönster/dörrar osv. För att inte tala om toaletter och badrum. De ska kompensera oss som tur är.... Jag återkommer senare så får vi se hur det har gått :-)

Kram!

lördag 26 februari 2011

Vilgot

Vilgot på hockey, hejandes fram sitt favvolag LHC. LHC mötte Frölunda och vann med 3-2, bra där!

Nya skor med mera.


Det har blivit en hel del målning trots allt. En stund på förmiddagen och så halva eftermiddagen och lite av kvällen. Nu är jag trött. Innan vi åkte till min pappa hann vi med lite shopping på Ikano-huset. Melker hade 700:- som han fått i födelsedagspresent. Han köpte ett par chinos, en tröja och låga röda Converse, bara kläder :-) Inga TV-spel eller andra grejer, det är min grabb det ;-)


Jag shoppade lite också, hittade snygga stövlar på Scorette och så en fin blus på MQ. Efter shoppingen åkte vi och fick god mat hos min pappa och hans sambo. Nu är Fredrik, Melker och Vilgot på hockey, Edvin och jag slappar i soffan. I morgon ska vi flytta in på "riktigt", så härligt!

Kram!

Lite annat idag.

Vår hockeykille.

Idag kommer vi göra lite andra saker än att måla, jo lite målning blir det allt :-) Fredrik och Vilgot är på väg till Tranås för hockeysammandrag. Vi andra ska ta det lite lugnt, klockan 13 ska vi åka till min pappa. Han sambo fyller år, skönt att göra något annat idag. Melker vill också hinna en sväng till Ikano-huset, han vill handla något för sina födelsedagspengar. Ja, vi får se hur det blir. Önskar er en fin lördag!

Kram!

fredag 25 februari 2011

Suck!

Vägg och bröstpanel blir vita i vardagrum/matrum.

En Carl-tavla är på plats i Vilgots rum. Bus & Kul låda från Bruka.

Jag målar ihjäl mig känns det som :-( och ändå så är det så mycket kvar. Men, men idag har jag skurat alla toaletter, plockat upp kartonger, målat i vardagsrum/matrum och piffat lite i Vilgots rum. Melkers rum är också färdigt att tapetsera, ska bli spännande att se fototapeten. Vi sover ännu inte i huset, i morgon kanske.... Nää nu ska jag slappa i soffan och titta på TV.

Kram!

torsdag 24 februari 2011

Sötaste påskpyntet.





Hittade de sötaste små påskäggen hos Fridas gård. Så fina att hänga i riset. För tidigt att tänka på påsk nu, nää det är ju "bara" 2 månader kvar :-)

Kram!

Smeg:en är på plats!


Var tar timmarna och dagarna vägen? Tiden går så fort, i morgon är det redan fredag och snart är sportlovet slut. Vi som har så mycket att göra, men, men det visste vi ju när vi köpte huset. Skynda långsamt, men det är svårt.... Idag har jag städat och plockat upp kartonger. Det blev en sväng till Ikea också. Där inhandlades ett nattygsbord, fårskinn, sänglampa till Vilgot och så lite korgar och annat smått och gott. Fredrik var och hämtade lite grejer från Coldman, bland annat finaste kyl/frysen från Smeg. I lööve it, så himla snygg :-) I morgon öser vi på igen, kanske vi får sova i nya huset då?

Kram!

onsdag 23 februari 2011

Lite bilder.

En glimt från Vilgots rum, mattan (Kathea) från Designonline, lampa och skärm Åhléns, kaktus Nordik.


Skafferiet börjar fyllas på, brödburkar och pastaburk från Bruka

Nu börjar det bli tomt i gamla huset, det är bara TV:n och soffan kvar i vardagsrummet :-) Sängarna är också kvar och så köksbordet, kökssoffan och några stolar. Det flyttar vi nog i morgon, tror jag... Vi får se om vi sover i nya huset i morgon, det är ju ganska skönt att bli färdig med så mycket man hinner innan man bor där. De som ska flytta in i vårat hus gör det 31 mars, så vi har ju god tid på oss. Men vi ska bo i nya huset i morgon eller övermorgon :-)

KRAM!

Nu är det nära!

Vilgots golv.

Vi sover nog i gamla huset en natt till, det är fortfarande lite att fixa (eller mycket). Men i morgon så blir det till att sova i nya huset kul! Vilgots rum är färdigt, nu återstår bara att piffa lite, det roligaste. Jag är så nöjd med hans golv, det blev så fint. Färgen heter skygrå. Nu på förmiddagen har vi kört upp lite saker och så har vi skrapat tak och jag har börjat måla i det som blir TV-rum/matrum. Mycket på gång, men det är så roligt! En grattiskram till min lillasyster som fyller 25 år idag!

Kram.

tisdag 22 februari 2011

Fina saker.



Sitter här i soffan och surfar lite efter en intensiv dag. Vilgots rum är helt färdigt och jag har börjat inreda så smått. Måste vara försiktig med golvet bara, det tar ca 3 dagar innan det är helt hårt. Jag fotar lite i morgon så får ni se :-) Hur som helst så hittade jag några fina saker som jag kan tänka mig att köpa. Den fina väckarklockan kommer från Elsas hem och passar perfekt till Vilgots "Stjärnrum". Buren var så fin och skulle passa i det vi kallar "finrummet", den hittade jag hos Alvas hus. Ja, jag ska fundera lite....

Kram!

Vad saker man har!

Huset sett nerifrån tomten.

Sakerna att packa tar aldrig slut känns det som. Idag har vi flyttat massor saker och fått hjälp med en del tunga saker. Men det finns en hel del kvar att packa inte minst ute i förrådet, usch vill inte ens tänka på det. Hur som helst så har vi hunnit en hel del idag och jag har hunnit packa upp lite också. Men eftersom vi ska måla och fixa nästan överallt så är det svårt att packa upp också. Vi får bo i flyttkartonger ett tag, men det har vi ju räknat med. Nu ska jag ta en paus i flyttandet och åka ner till gymmet. Det ska bli skönt!

Kram!

måndag 21 februari 2011

Nu är flytten igång!


Vilgot mår ok igen, han fick stanna på sjukhuset över natten för observation. Det var en liten hjärnskakning så han får ta det lite lugnt. Idag klockan 10.00 var vi hos mäklaren och betalade det sista på nya huset så nu är det vårat! Det känns kanonbra och jätteroligt. Så nu är det bara att sätta fart med packning och inflyttning. Jag har packat och fixat lite nu i eftermiddag. Fredrik är uppe i huset och målar golv.

Vi har ju hela sportlovet på oss att flytta in, skönt att slippa stressa. Vi sover väl i nya huset på onsdag eller torsdag, vi får se. Nej, nu ska jag packa vidare, ha det bäst!

söndag 20 februari 2011

Underbar semester med ett tråkigt slut.


Utsikt från vår stuga.


Grabbarna.

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar minisemester i Branäs. Vilket toppenställe det är, för barnen men även för oss vuxna. Som sagt underbara dagar har vi haft, strålande sol, trevligt sällskap, fina backar och nöjda barn! Grabbarna har blivit så duktiga på att åka snowboard, två dagar gick de i snowboard skola. Stugan vi hyrde var också toppfräsch, det var perfekt för två barnfamiljer. Nu är vi redo för flytten!

Tyvärr kraschade Vilgot i backen i det sista åket idag. Han voltade några varv och slog i huvudet rejält. På vägen hem kräktes han i bilen. När vi kom hem ringde jag 1177, de sa att det bara var att åka till akuten. Troligtvis är det hjärnskakning, Fredrik och Vilgot är där nu. Tur att han hade hjälm!

Kram!

onsdag 16 februari 2011

Söta burkar!

Bild: www.elsashem.se

Burkar kan man ju inte få för många av tycker jag. Jag gillar Green Gates stil på burkar, så fina. Nu finns nya att köpa hos Elsas hem. Fin blå, en av mina favoritfärger. Dessa kan jag tänka mig att ha i skafferiet eller framme på köksbänken.

Nu är packningen klar, återstår att lasta in i bilen. Jag tog en paus för att kolla in "Sveriges fulaste hem" med Simon och Thomas. Det här hemmet var verkligen jättefult.

Kram!

Vi drar till fjällen.....


Sista arbetsdagen var det idag, nu väntar 2 dagars ledighet och ett ledigt sportlov. Allt som allt blir det ledigt i 11 dagar, inte helt fel. Men vi ska hinna en del då också :-) Hur som helst åker vi tidigt i morgon bitti. Färden går till Värmland med goda vänner. Det ska bli så skönt att bara släppa huset och renovering ett tag. Sedan när vi kommer hem är det full fart igen. Nu måste jag packa, för det har jag inte hunnit ännu!

Kram!

tisdag 15 februari 2011

Målat golv.


Min dag började 06.15, tidigare än vanligt. Bilen skulle lämnas in på service. Sedan har det varit en lång men fantastiskt rolig dag på jobbet. Idag har vi haft besök från universitetet, två killar som genomför ett forskningsprojekt i fysik i min klass. Det var mycket spännande och roligt att lyssna på barnens tankar och funderingar. De är så kloka :-) Efter skoldagen var slut för barnen fortsatte vi med läsutvecklingskurs och avslutade arbetsdagen med husmöte. Fredrik hämtade mig vid 19.45. Vi åkte hem och käkade lite och sedan åkte vi upp till huset. Jag målade Vilgots golv, första varvet. Det blir ljusgrått, väldigt fint!

Kram!

måndag 14 februari 2011

Målning och ett nytt golv tittar fram!

Snyggo :-)

Nu ikväll har jag varit uppe i huset en stund. Målning av lister och dörrfoder blev det. Idag hade jag en fin gasmask på mig, ha ha. Men ganska skönt att slippa stå i lukten. Vi återanvänder de gamla listerna, de har spacklats, slipats och målats.

Konstigt ljus så golvet ser gult ut, det är det inte.

I vårat sovrum har det tittat fram ett fin, fin trägolv under masonitskivor och plastmatta. Jag har roat mig med att dra ur typ 700 spik som masoniten är spikad med, jätteroligt.... Men gör man det inte så går det inte slipa golvet sedan. Vi har sååå mycket att göra, men men vi får jobba när vi väl bor där också. För nu är vi bara hemma till torsdag tidig morgon. Då åker vi till fjällen med goda vänner, hemma igen sent söndag och på måndag flyttar vi!

Kram!

Melker 10 år!

Vår handbolls, hockey, fotbollskille.

Idag på Alla hjärtans dag för 10 år sedan föddes vår mellanpojke Melker. Han ville vänta på sin ankomst 8 dagar, kanske för att få vara född på hjärtedagen :-) Grattis vår fina, omtänksamma, envisa, sportiga, roliga, mysiga ,med mera ;-), kille på din dag!

I morse var vi vakna tidigt för att fira Melker. Han fick ett Xbox360, 2 spel, chinos, tröja m.m Han blev mycket nöjd. Igår fick han pengar av mormor och morfar så nu vill han shoppa :-) Ha, ha han är väldigt lik mig..... Nu ska vi fika och mysa lite.

Kram!

söndag 13 februari 2011

Kalas-dag

Födelsedagsbarnen

Idag har det varit släktkalas för Melker och hans kusin Josefine. Melker fyller ju i morgon och Josse på fredag. Det är bra att slå ihop kalasen tycker syrran och jag. Den här gången var vi hemma hos min syster och kalasade, skönt för här hemma finns inte så mycket kvar. Vi har packat massor och kört upp till huset.

Innan kalaset åkte vi till Nordik en sväng. Där beställde vi den fina, stora spegeln som vi ska ha i hallen. 2 veckors leveranstid var det så det var tur att vi beställde nu :-) Efter kalaset åkte jag in till gymmet, det blev ett gympass och solning. Hoppas ni alla haft en bra helg!

Kram!

lördag 12 februari 2011

Målardag!

Övervåningen:köket, nedervåningen: Edvins rum till höger (3 fönster), lekrummet till vänster


Utsikt från övervåningen, mot framsidan.

Idag har jag varit i nya huset, från morgonen till 14.oo. Jag hann måla en hel del, bland annat dörrfoder och en del element. Det blir så fint. På eftermiddagen åkte jag och Melker på hockeysammandrag i Motala. Grabbarna kämpade på och var duktiga. I de två första matcherna var de lite loja men de skärpte till sig i de två sista.

När vi var på hockey var Fredrik i huset och målade (vi byter av varandra, ha ha). Nu är Melkers rum på g riktigt bra. Fototapeterna har kommit, det ska bli spännande. Fredrik slet bort golvet i vårat sovrum och hittade ett trägolv där också, hurra!!! Huset kommer bli så fint när allt är färdigt, det kommer ta sin tid men det kommer bli fint :-)

fredag 11 februari 2011

Bolibompa-dagen

Bild:www.svt.se

Pust, vilken dag! Det har varit full fart hela dagen och barnen har varit så uppspelta. Idag har vi ju haft Bolibompa hos oss. De har intervjuat eleverna om rymden och så passade de på att samla fula grimaser :-) Barnen har tjatat på mig hela dagen, när är det min tur att bli filmad.... Det har inte gått ha så mycket "normal" undervisning, men roligt har det varit. Nu får vi se när det ska sändas.

Efter jobbet åkte jag ner till gymmet, skönt för det var ett tag sedan. Har ju varit sjuk, men nu är det bara att köra på igen. Sedan blev det en sväng på stan, presentinköp stod på agendan. På måndag fyller Melker 10 år och hans kusin Josefine fyller nästa fredag, kalas för dom blir på söndag. Sedan ska Vilgot på kalas till hockeykompisar i morgon. Nu ska jag städa lite för i kväll kommer de vi ska åka till fjällen med. Vi ska planera lite... :-)

Kram!

torsdag 10 februari 2011

Fin scarf.

Bild:www.countrybymail.se

Har slösurfat lite, väldigt avkopplande när kidsen har somnat :-) Jag gillar att sitta med datorn i knät och se på TV samtidigt, sån är jag :-) Hur som helst så var jag inne på mysiga webbutiken Countrybymail. Där finns ju hur mycket fint som helst. Jag hittade den här underbara scarfen, vilken fin färg. I löööve rosa :-)

Kram!

Skönt att dagen snart är slut!

Bild:www.svt.se

Jag är trött, så trött, så trött. Det har varit en härlig men intensiv och lång dag. Jag åkte från jobbet strax efter 18.00. Det har varit möten av varierande slag under hela eftermiddagen så nu är det skönt att bara slappa i soffan. Jag behöver inte göra något mer idag :-) Ett favvo program börjar 20.00 på ettan, Antikrundan. Gillar ni också det?

I skolan idag har vi förberett oss inför Bolibompa-inspelningen som blir i morgon. Så spännande och roligt. Jag får berätta om hur det gått i morgon.

Kram!

onsdag 9 februari 2011

De coolaste skorna!

Bild www.junkyard.se

Hurra! De coolaste skorna har landat hos mig :-) Jag har letat lite överallt efter dom, tillslut fanns de på min favvo webbutik Junkyard. Nu är de slut i storlek såg jag så det var tur att jag slog till. De kommer passa fin, fint både till klänning, kjol och jeans. Dr Martens är aldrig fel :-)

Kram!

Fototapeter och TV-stjärna ;-)

Edvins tapet.

Melkers tapet

Nu ska det beställas tapeter till Melker och Edvins rum. Båda grabbarna har valt fototapeter från Photowall. Melker har valt en surfvåg och Edvin vill ha Las Vegas skylten. Båda är jättefina tycker jag och det blir säkert kanon. Det blir lite svettigt med mönsterpassningen bara..... :-)

Jag har jobbat idag, det gick bra, har varit lite trött bara. Idag berättade jag en överraskning för barnen. På fredag kommer Bolibompa och filmar i vår klass. De har fått nys (genom en av mina elevers förälder som tipsat) om att vi jobbar med rymden och ska göra ett reportage i klassen. Barnen blev jätteuppspelta, såklart :-) Det ska iaf bli jättespännande.

Kram!

tisdag 8 februari 2011

Anemoner, tulpaner och pärlhyacinter


Jag älskar snittblommor :-) Mina absoluta favoriter är rosa eller vita ranunkler. Vita tulpaner är också fint. Jag skjutsade Vilgot till hockeyträning nyss och på väg hem igen stannade jag på Sjöviks handelsträdgård. Där har de så många fina blommor. Jag kom hem med vita tulpaner, två pärlhyacinter och anemoner, tyvärr hade de bara röda ranunkler. Det piggade upp mig att få lite fräscha blommor inne. Jag har varit hemma idag med, har fortfarande lite feber. Men i morgon blir det jobb igen, det är så trist att vara hemma. Håller tummarna för att febern försvinner.

Kram!

Första inlägget i nya bloggen!

Vårat nya hus i vinterskrud.

Ja, jag bestämde mig för att starta en ny blogg. Jag har funderat på det ett tag och så bestämde jag mig. Det kändes rätt nu när vi ska flytta till det nya huset. Vi flyttar in den 21 februari, så det är inte långt kvar. Den här bloggen kommer att handla om samma saker som den förra, inredning, renoveringar, tips, tankar, idéer, mitt liv med man och tre barn, träning mm. Jag hoppas att alla mina gamla följare fortsätter att läsa den här bloggen. Så från och med idag bloggar jag HÄR! Den gamla bloggen kommer ligga kvar som ett minne.

Kram!